Hugo Boss gaat op zoek naar de beste Belgische deejays

Door Jeroen Peetermans |
Geplaatst op 13/11/2010

Door / Op 13/11/2010 / 4 Reacties

HUGO wilt de springplank zijn voor een nieuwe generatie creatieve geesten. Daarom lassen ze een wedstrijd in om de beste Belgische dj's van het moment te vinden. Het parfumhuis lanceert deze campagne enkel en alleen in België. Iedereen die online stemt, maakt bovendien kans om tal van prijzen te winnen (producten van Apple en Hugo).

Via allerlei sociale netwerksites kan het publiek stemmen op 18 Belgische dj's geselecteerd door HUGO. Na een online stemronde van één maand worden de drie dj's met de meeste stemmen tot winnaar uitgeroepen. De drie finalisten meten zich op donderdag 2 december met elkaar tijdens een spectaculaire avond in de Carré (Willebroek). De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een jury bestaande uit een vertegenwoordiger van HUGO en een gerenommeerde Belgische DJ. De winnaar sleept diverse prijzen in de wacht, waaronder een plaatsje op de compilatie-cd van HUGO, een iPad en een geldbedrag van zomaar even € 5.000.

Sinds vorige week kan je, in zeven Belgische parfumerieën, de geselecteerde dj's beluisteren via luisterpalen. Ook daar kan ter plaatse gestemd worden op de volgens jou beste Belgische deejay.

Deelnemende parfumerieën:

Van maandag 15 tot en met zaterdag 20 november

 • Ici Paris XL Shopping Nijvel - Chaussée de Mons (Nijvel)
 • Ici Paris XL - Lippenslaan (Knokke)
 • Ici Paris XL - Keyserlei (Antwerpen)
 • Ici Paris XL Ninia Shopping - Kardeloodstraat (Ninove)

Met Live DJ (zat 27 november):

 • Inno - Nieuwstraat (Brussel)

Er kan nog gestemd worden tot 25 november 2010.

Geselecteerde DJ's:

 1. Cashmere (Techno)

  Al klinkt de naam niet meteen bekend in de oren, deze dj is al meer dan tien jaar actief in de Belgische muziekwereld. En heeft al talrijke continenten afgereisd. Zijn eerste nummer 'Mushroom Market' werd uitgebracht op het label van Steve Lawler (Viva Music). Ook zijn remixen voor grote namen als Kaiserdisco en The Dolphins vallen erg in de smaak. Ook live doet deze dj het erg goed, wegens zijn samenwerking met drummer Ziggy Vanwallendael.
 2. Dropping Dishes (Disco-House/Electro)

  In 2006 opgericht door Master Lie en Johnny Ray, streeft Dropping Dishes onder welke omstandigheden dan ook naar muziek van het allerhoogste niveau. Het duo heeft een heel verschillende achtergrond - de ene is producer en songwriter, de ander al jarenlang dj - en dat blijkt een winnende mix.

 3. Soldout (Electro/Indie/Pop)

  Deze groep bestaat uit Charlotte en David, zij ontmoetten elkaar in 2003 en namen direct een demo op. Daarna brachten ze al vrij vlug hun diepe en gevoelige electromuziek uit via het Belgische platenlabel Anorak Supersport. In 2004 volgde hun eerste album 'Stop Talking'. Met het oog op hun tweede album ging de groep op zoek naar een producer die begreep waarmee ze bezig waren. Uiteindelijk kwamen ze bij Jason Boshoff (Basement Jaxx). Hun album 'Cuts' is dan ook een meesterstuk, dat bestaat uit kalme, agressieve en tevens donkere geluiden.
 4. Red D (House/Techno/Garage)

  Zijn belangrijkste bron van inspiratie is new beat en rave, maar ook het album 'Shot in the Dark' van Laurent Garnier liet een diepe indruk op hem na. In zijn sets zijn soms housetracks terug te vinden van 30 jaar geleden. Als je op zoek bent naar de hitjes van het moment, dan zal je teleurgesteld naar huis keren. Red D, is een dj wiens ervaring onnoemelijk veel meespeelt in deze wedstrijd. Zeker en vast.

 5. Kill Your Television (Electro/Rock/Indie) 

  Ikzelf wist het nog niet, maar frontman Lieven Dermul van Waxdolls is een nieuw project gestart. In Kill Your Television vindt hij zijn gelijke in deejay Cole. Ze brengen een set van eigen bootlegs, remixen en edits van o.a. Peaches, Jamiroquai, Muse en The Black Box Revelation. Maar ook oude dance nummers van Daft Punk, Vitalic en Alex Gopher duiken op.

 6. Dimitri Andreas (House/Minimal)

  Zijn eerste releases dateren al van tien jaar terug en werden gespeeld door grote namen als Carl Cox, Luke Slater, Mark Broom en nog vele anderen. In 2008 bracht hij opnieuw een pareltje uit, 'Run and Hide'. Niet veel later volgden enkele diepe, gevoelige remixen voor Marc Romboy en Chelonis R. Jones. Ook in 2009 werkte hij nog samen met Marc Romboy aan een remix op 'The Beat'.

 7. Dave Lambert (House/Electro)

  Deze deejay speelde bijna al grote evenementen in ons land plat, daarnaast is hij ook resident in één van de meest gekende clubs van het land: Versuz. Dave Lambert is tevens de Managing Director van Versuz Essentials en brengt zo 5 officiële compilaties per jaar uit. Z'n wekelijkse radioprogramma's worden uitgezonden via meer dan 40 zenders wereldwijd. Deze man zorgde ook voor het officiële Cityparade Anthem. Hij deed ook al remixen voor Fedde Le Grand, Benny Benassi, Mason en nog anderen.

 8. Dj Nicolaz (Electro/House)

  Deze Antwerpenaar draaide zijn eerste plaatjes al op z'n vijftiende. In de herfst van 2010 komt ook zijn debuutalbum uit. De eerste single ervan heet 'Dance The Night Away'. Al snel volgt de zomersingle Heaven = U + Me. 

 9. Fabrice Lig (Techno)

  Deze producer wordt door collega's en technoliefhebbers op handen gedragen. Hij is vooral bekend om de funky klanken die hij uit zijn Roland SG101 Analog Synth tovert. Fabrice maakte al remixen voor Laurent Garnier, Kenny Hawkes, Kevin Saunderson en Dj Hell. Jean-Michel Jarre zei ooit in een interview voor MTV France: "What's touching me into Fabrice Lig's career is the way he is following his own line, without taking care about trends."

 10. Massimo Dacosta (Deep-House)

  Oorspronkelijk komt deze man uit Bergen, op z'n 17de ontdekte hij zijn passie voor dansmuziek uit Chicago en New York. Ondertussen is DaCosta resident in bekende clubs als de Pure, de Sub, de Food, Silo te Leuven en in 2010 ook H2O Club. In 2000 besliste Massimo om een tandem te vormen met Vernon Bara. Zo ontstaat een uiterst vruchtbaar houseproducersduo, vaste klant bij de grote labels.

 11. Tom Dazing (Techno/Emotronic)

  Hij speelt al piano sinds z'n zevenden, een carrière in de muziekindustrie ging er wel van komen dus. Toch ontwikkelde hij een grote interesse voor de energie, de kracht en de instinctieve structuur van het technogenre. Een ietwat andere stijl van muziek. Tom draait maandelijks als resident in de U60311 in Frankfurt. Zijn muziek is te omschrijven als een mix van bumping minimal techno en grote chicago-oldskool invloeden.

 12. Tom De Neef (House/Electro)

  DJ/Producer en eigenaar van z'n eigen label Jacksquad, toch blijft deze man het meest bekend voor zijn deel in de Hed Kandi evenementen. Twee van zijn albums zijn ondertussen al legendarisch in het clubwereldje: Disco Mirror uit 1997 en Disco Dancing uit 1998. Tom maakte remixen voor wereldsterren als Kylie Minogue, Roger Sanchez en Jon Cutler.

 13. Dj Prinz (House/Minimal)

  Een kleurrijk en excentriek figuur in het Antwerpse nachtleven. Producer en eigenaar van zijn eigen label 'Push It Records'. Daarnaast heeft hij ook een wekelijkse radioshow op RadioFG en organisator van partyconcepten als Free Vibes en Push it. Prinz is vooral bekend voor zijn marathonsets, hoe langer hoe beter.

 14. Pole Folder (Electro/Techno)

  Hij speelde in sympfonische orkesten, en zelfs in rock'n rollbands. Maar de opkomst van eketronische dansmuziek in België was voor hem een inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan. Een meeting met de eigenaar van Bedrock, de legendarische John Digweed, is een kantelpunt in zijn carrière. Hij krijgt namelijk de kans om zijn eigen album te maken. Na 2 jaar zwoegen, kwam eindelijk het album 'Zero Gold' uit. Ondertussen heeft hij ook zijn eigen label opgericht, onder de naam Reworck.

 15. Audiophonic (Electro/House/Funky)

  Steven Callens en Sam Couvreur vormen als twee jonge gentlemen dit dj-duo. Als dj zijn ze al resident in de Star Club en speelden ze al heel wat Belgische clubs plat. Ze brengen een mix van recente clubtunes en de beste classics.

 16. The Others (Electro/House)

  Dit Luiks duo komt voort uit de ganse Partyharders-familie. Daardoor zijn ze ook resident op de bekende feestjes van Forma.T. Ondertussen hebben ze al een erg aparte stijl ontwikkeld. Daar zorgt hun erg eclectische smaak wel voor. Onlangs behaalden ze de tweede plaats in een wedstrijd rond het remixen van een nummer voor Cassius.

 17. Surfing Leons (Electro/Funk)

  Dit dj-duo uit Spa is een vriendschap tussen één Belgische jongen en één Belgische veteraan. De veteraan is Gass, wiens eerste liefde de Belgische new beat uit de jaren negentig was. Hij werd dan ook resident in historische clubs als Montini en Chapelle, nu al lang opgedoekt. Daarnaast is er de blonde Matmat, promotor van feestjes en journalist voor Tsugi, Télémoustique en Nightcode. Ook deze jongens zijn steevast terug te vinden op de line-up van Forma.t en Legendz.

 18. Kolombo (Tech-House/Minimal)

  Olivier Grégoire komt uit de stad Namen, waar hij sinds 2001 als producer en dj leeft. Zijn internationale doorbraak kwam er via King Kong Records, het label van Sharam Jey. Hij zat toen nog in het duo-concept 'Loulou Players'. Daarmee brachten ze remixen uit op Darren Emerson, Joachim Garraud en Zoo Brasil. Na al het succes richtte Olivier een eigen label op: Loulou Records. En hierna ging hij dan ook op z'n eentje producen. Al vlug kreeg een grote naam als Marc Romboy hem in het zicht. Al snel mocht Kolombo platen uitbrengen onder Systematic Records, het label van Romboy. Zijn meest gekende nummer is de remix op 'Shaded' van Cari Lekibush in samenwerking met Compuphonic.

U ziet dat de keuze uitgebreid is en dat het stuk voor stuk deejays zijn met ervaring. Mijn persoonlijke top-3 ? Soldout, omdat ik weet wat ze live kunnen brengen. Surfing Leons, omdat ze altijd wel sfeer weten te brengen in een zaal. En als laatste Fabrice Lig, die in tegenstelling tot mijn andere twee artiesten al heel wat meer internationale faam heeft. En toch blijft deze man op zijn eigen manier producties brengen, die niet te vergelijken zijn met de duizenden andere technoplaten die ieder jaar uitkomen.

Ziezo maak alvast jouw keuze op www.3bdj.be, bij ieders profiel op de website is telkens ook een mix geupload zodat je een beredeneerde keuze kan maken.

4 reactiesop"Hugo Boss gaat op zoek naar de beste Belgische deejays"

afbeelding van harmpii

Door harmpii op 13 november, 2010 - 17:02

Ken bijna geeneen van de kanshebbers..

afbeelding van Jeroen Peetermans

Door Jeroen Peetermans op 13 november, 2010 - 17:06

Ik kende Audiophonic, Dropping Dishes, Dimitri Andreas en Kill Your Television niet.

afbeelding van Stiene

Door Stiene op 13 november, 2010 - 18:32

amai chique prijs :)

afbeelding van koning

Door koning op 13 november, 2010 - 21:33

kvind da ookwel nen toffen prijs eigenlijk