Levendige eilandmuziek voor een tropische zomer

Door fosco13 |
Geplaatst op 24/12/2010

Door / Op 24/12/2010 / 2 Reacties

Na een relatief korte rustpauze zijn Tania Gallagher en Bart Demey, het duo achter Nid & Sancy, terug met een nieuw project: The Living Islands. Om ons te verwarmen in deze koude wintermaanden geven ze een gratis kerstcover weg die smaakt naar meer.

Begonnen op het einde van de jaren 90 als Galacticamendum, verandanderde het Gentse echtpaar al snel hun naam naar Nid & Sancy. 3 voledige albums en enkele hits, waaronder No F*ck All, Give It Up For SOUND en Kidzz, later besloot het duo op het einde van 2009 hun zware elektronische sound, die gebaseerd was op hun punkachtergrond, enigszins te verlaten.

Hun nieuwe project, The Living Islands, stelden ze zopas voor het eerst voor bij de Soulwaxhappening op Studio Brussel. Na een opnameproces op het eiland Bali kwamen Bart en Tania terug met een nieuwe sound, die het beste van disco, electronica en punk met elkaar wil mengen. Zelf beschrijven ze het als 'Tropical Doom'. Zo klonk ook één van hun eerste remixes, meer bepaald voor Words van Goose.

GOOSE-WORDS (The Living Islands ≈Tropical Doom Remix≈) by TheLivingIslands

In het begin van volgend jaar komt waarschijnlijk hun debuut EP uit, maar ondertussen mochten ze ook al hun eerste live optreden afwerken op het kerstfeestje van hun goede vrienden van Soulwax, Soulwaxmas. Om dit heugelijke evenement te vieren maakten ze een gratis kerstcover beschikbaar als download: Wishing van A Flock of Seagulls uit 1982.

Wishing (Free Limited Soulwaxmas Download) MP3 320 Kbps by TheLivingIslands

2 reactiesop"Levendige eilandmuziek voor een tropische zomer"

afbeelding van smegma

Door smegma op 27 december, 2010 - 13:21

Die remix van Goose is wel nog te pruimen, maar de vraag is of je daar helemaal voor naar Bali moest vliegen,

om op te nemen :p

afbeelding van naftt

Door naftt op 29 december, 2010 - 12:09

Heerlijke drums bij Wishing!