Wie is de geheimzinnige Black Juggler?

Door fosco13 |
Geplaatst op 23/02/2011

Door / Op 23/02/2011 / 6 Reacties

Mysterie in Belgenlandje: een geheimzinnige goochelaar, bijgenaamd The Black Juggler, doet nu al sinds enkele dagen stof opwaaien over zijn identiteit en over zijn muziek. Na enkele speurtochten op YouTube en Facebook hoopt Fuzz Magazine een tipje van de sluier te kunnen oplichten!

The Black Juggler dook voor het eerst op maandag toen een anonieme Facebook account werd opgericht. Kort nadien verscheen op YouTube onderstaand filmpje met een even mysterieuze flard muziek:

Speculaties ontstonden meteen na het online plaatsen, vooral omdat dit filmpje ook bijna tegelijkertijd op de Facebookpagina van Soulwax werd geplaatst. Was het de langverwachte aankondiging van Radio Soulwax? Deze geruchten konden al snel terug in de koelkast worden gestopt, want Kevin Moens, beheerder van de officiële Soulwax fansite en doorgaans zeer goed op de hoogte van de plannen van de Dewaele broertjes, ontkende dit nieuws. Maar wie zit hier dan wel achter?

Op twee andere pagina's komt hetzelfde filmpje voor: die van Goose en die van School is Cool, mannen van Kortrijk en Gent. Ondertussen verscheen de zwarte goochelaar ook live en onverwacht op Studio Brussel tijdens het avondprogramma van presentator Sam De Bruyn. Die bleek blijkbaar niet op de hoogte van de man, maar was wel zo vriendelijk om zijn aanstekelijk discoklinkend deuntje eens te spelen. Hoewel hij toch een tijdje rondliep op de VRT blijkt niemand hem te hebben ontmaskerd.

Wie kan deze mysterieuze goochelaar nu zijn en nog belangrijker, van welke band is de muziek die hij steeds speelt? In onze zoektocht botsten we op heel wat speculaties, maar de volgende hypothese is de meest onderbouwde: Zowel de Belgische band Das Pop als hun collega's van The Living Islands posten het filmpje uit eigen beweging op hun Facebookpagina met daaronder veelzeggende commentaar. Bijna even toevallig is het nieuwe project van Nid & Sancy aan een remix bezig van de nieuwe single van hun Gentse vrienden. En wie was toevallig de vorige Belgische groep die zo'n behandeling kreeg? Inderdaad: Goose

Berust dit alles op toeval, of zit er een mooie marketingstrategie achter. Misschien kunnen we ons wel verheugen op een all-Oost-Vlaamse samenwerking tussen de vier genoemde groepen? Bent Van Looy en co brengen namelijk binnenkort hun vierde langspeler uit en buiten de reeds aangehaalde remix van The Living Islands, zouden een Goose- en/of Soulwax remix ook mooi in het rijtje passen. Voorlopig moeten we het echter nog doen met een iets langere preview van The Black Juggler ...

6 reactiesop"Wie is de geheimzinnige Black Juggler?"

afbeelding van eskimo55

Door eskimo55 op 23 februari, 2011 - 07:50

Haha, zalig ! ik moet zeggen idd goede marketingstrategie :D

afbeelding van Jeroen Peetermans

Door Jeroen Peetermans op 23 februari, 2011 - 11:44

Streken van Bent Van Looy zeg ik u!

afbeelding van Michiel.

Door Michiel. op 23 februari, 2011 - 12:42

mja tlijkt me ook wel iets dat Bent van Looy zou kunnen uithalen...

afbeelding van Gregster

Door Gregster op 23 februari, 2011 - 15:12

Goeie strategie. Ben nu eigenlijk wel benieuwd wie het is.

afbeelding van Stiene

Door Stiene op 25 februari, 2011 - 13:19

Ik ben ook eens benieuwd :)