Allerlaatste preview van All That Fuzz Pt.3 compilatie

Door Ben Moens |
Geplaatst op 06/04/2011

Door / Op 06/04/2011 / 2 Reacties

Last but not least, na de eerste, tweede, derde en vierde, nu ook de vijfde preview van tracks voor op de derde All That Fuzz-compilatie. Bij deze heb je alle tracks op een rijtje, en kan je alvast 2 reminders in je agenda zetten: vrijdagnacht om klokslag middernacht rijgt Modek alle twintig tracks aan elkaar in Switch op Studio Brussel. Wanneer iedereen uitgeslapen is, duurt het feestje op zaterdag gewoon voort aangezien je deze compilatie dan zelf kan downloaden!


Nog eens een dikke dankuwel aan alle artiesten en labels die dit waardevol materiaal gratis ter beschikking stelden. Laten we ook Kim Mathijs niet vergeten, want hij gaf zijn opinie over de laatste 4 tracks! Kim is programmamedewerker (van o.a. Switch) op Studio Brussel, dj bij Ed & Kim en The Whatevers en bovenop al dat lekkers ook nog is organisator van de Breakdown feestjes in Hasselt, u allen welbekend.

17. Pleasure – Sultan Jazz
Pleasure - Sultan Jazz (Original Mix) by FuzzMagazine

Sultan Jazz heeft z’n naam niet gestolen! Pleasure brengt Bollywood tot leven met een leuke track die half mee kan gaan met de electroswinghype. Toch is het niet het hele lied door vrolijke jazz, ze leggen er ook een stevig lijntje vibrerende bass onder. Met succes, want dit belooft veel voor verder werk.

Kim:

Dit nummertje begon zeer tof en veelbelovend, met die eerste break en de stukjes sax die geknipt en geplakt terug opduiken. Ik mis na de eerste helft van deze track nog wat energie en iets meer variatie, waardoor het een echt straffe track kan worden alsook muzikaal gewoonweg interessanter. Begrijp me echter niet verkeerd, dit is al een leuke track! Zeker de jazzy feel met de sax en drums is echt heel tof. Nog een beetje bijschaven en je hebt een heel sterke track!


18. Neophon - Sir Echelon (Brightside Remix)

Neophon - Sir Echelon (Brightside Remix) by FuzzMagazine

Neophon is een Duitser uit het verre Berlijn. Dat die stad uitpulkt van de elektronica is algemeen geweten. Probeer daar dus als startende producer maar eens uit te blinken. Wij geven deze Neophon dan ook zijn 15 minutes of fame. Brightside verzorgde de remix met veel breaks en van de hak op de takgeluidjes. Deze man komt ook uit Duitsland en heeft evenmin al een dik palmares, geef ze wat krediet en raak overtuigd van hun kunnen!

Kim:

Ik beluister wekelijks enorm veel promo's en soms krijg ik op een week 40 van dit soort tracks in m'n mailbox. Dat is niet echt een goed teken, vrees ik. Bij deze track valt wel de goeie productie op, wat bij sommige promo's in dit genre niet het geval is. Daar valt dus niets op aan te merken. Alleen mis ik originaliteit en ideeën. Dit soort sounds heb ik al enorm veel gehoord, te veel eigenlijk. Ik mis een toffe hook, iets dat opvalt. Ik vrees dat er wekelijks zo'n 1000 tracks als deze gemaakt worden, zonder dat er aandacht aan geschonken zal worden. 

 

19. The Aston Shuffle ft. Tommie Sunshine - Stomp Yo Shoes (The Bloody Beetroots Remix The Aston Shuffle ‘Vocal’ Edit)

The Aston Shuffle ft. Tommie Sunshine - Stomp Yo Shoes (Bloody Beetroots Remix) (Aston Shuffle Vocal Edit) by FuzzMagazine


The Aston Shuffle kreeg een remix van niemand minder dan The Bloody Beetroots te pakken. Toch schaafden de Australiërs die hier nog wat bij met enkele vocale toevoegingen. Die zorgen er voor dat het nummer de aandacht wat verschuift van de rauwe electro naar een aangenamer nummer. Zo zal dit minder snel tegensteken en ook minder mensen afstoten. Slimme zet!

Kim:

Tof om een edit van een nummer te horen met een nieuwe vocal erop. Niet zomaar een edit. Het origineel is een bommetje en deze vocal maakt het veel toegankelijker en toffer, zeker voor radio. Misschien zelfs een meezinger? Tof gedaan.

 

20. Sepultura - Roots Bloody Roots (PR07 Remix)

Sepultura - Roots Bloody Roots (PRO7 remix) by FuzzMagazine


De gemaskerde Fransoos PR07 levert hier een energieke remix af van de metalclassic die Sepultura reeds in 1996 op hun palmares hadden staan. Toch is de link van Sepultura naar hedendaagse electro minder klein dan uw vermoeden groot is. De band bestond namelijk uit de broertjes Cavalera, waarvan Igor nu met z’n vrouw als Mixhell door het leven gaat. Pro7 ontwikkelde door de jaren heen een eigen sound, waarbij hij zoals deze remix verschillende stijlen tegen elkaar op laat boksen. Zo noemt hij zichzelf “een clash tussen The Prodigy en Iggy Pop, tussen System Of A Down en Mr. Oizo, een ongewoon universum waar de headbangers samen dansen met de discofreaks.” Onder andere Teenage Bad Girl, Tiga, Don Rimini, Simian Mobile Disco en The Bloody Beetroots namen deze jongeheer al eens op in hun dj-sets. Hijzelf is ook actief als mede-organisator van de Travesti Monsters feestjes, lid van het Le Catcheur Et La Putecollectief en als hoofd van het Big Splash Records label.

Kim:

Meestal ben ik niet echt fan van kruisingen tussen metal en electro/dance of electro mash-ups van bekende rock of metal nummers. Vooral omdat ik de originele nummers meestal enorm straf vind en de electro/dance herwerkingen ervan vaak slechts zeer platte bewerkingen die het origineel tot een platte remake verbouwen.

Deze versie vind ik wel een verdienstelijke poging, zeker omdat ze meer breakbeat gericht is. Er zijn veel platte breaksremixen van bekende nummers, maar ook evengoed leuke omdat dit beter past bij metal of rock. Deze versie valt dan ook zeer goed mee! Het enige wat ik mis, is iets meer van het origineel er in. Zeker het refrein van het origineel mis ik. Maar dat is detailkritiek! Good job.

Zo, nu is het aftellen meer dan ooit begonnen. Hou jullie radio vrijdagnacht goed in de buurt en zorg ervoor dat je zaterdag op breedband staat zodat die compilatie van jou is!

All That Fuzz Pt.3 by FuzzMagazine

 

2 reactiesop"Allerlaatste preview van All That Fuzz Pt.3 compilatie"

afbeelding van Michiel.

Door Michiel. op 7 april, 2011 - 10:34

I like the Sultan Jazz!