Expo maalt niet om bekendheid

Door fosco13 |
Geplaatst op 23/05/2011

Door / Op 23/05/2011 / 1 Reactie

Mysteries, artiesten lijken er iets mee te hebben de laatste tijd. Nieuwkomer in het rijtje 'artiesten die iets uitbrengen zonder hun identiteit te verklappen' is Expo. Deze band, afkomstig uit het Gentse, compenseert de raadselachtigheid gelukkig wel met iets anders om onze nieuwsgierigheid voorlopig te stillen: een gratis download van hun eerste single I Don't Mind.

Een tijdje geleden mochten we al kennis maken met een marketingstunt van die andere Gentse groep, Das Pop, en hun geheimzinnige Black Juggler. Vervolgens waaide deze trend ook over naar het buitenland, waar eerst Yuksek zich liet vermommen in de gedaante van de Mega Mystery Band en vervolgens ook Tyson niet erg veel biografische gegevens over zichzelf prijsgaf.

Expo krijgt dankzij hun geheimzinnigheid wel een hoop aandacht en dat is ook wel terecht als je hun nummer hoort. Het hoort thuis in de synthpop revival waar bijvoobeeld ook Teddiedrum de voorbije maanden hoog wist te scoren. I don't Mind is een zomerachtige electropoptrack die je meteen in een goed humeur brengt en waarvan je het refrein na drie keer beluisteren feilloos kan meezingen.

Natuurlijk blijft onze nieuwsgierigheid groot en willen wij in navolging van enkele blogs zeker een gokje wagen. Moonlight Matters zou het al niet zijn volgens hun Facebookpagina. Als Fuzz Magazine een gokje zou moeten doen dan tippen we eerder op de Frères Deluxe, het Gentse dj-duo dat even toevallig ook onder contract ligt bij managementbureau Crap Inc. Of zou het toch eerder iets met Villa te maken hebben, toevallig één van de eerste volgers op SoundCloud. Anyway, geniet eerst maar even van de zeer toffe eerste single en de bijbehorende gratis downoad!

I Don't Mind by expomusic

1 reactieop"Expo maalt niet om bekendheid"

afbeelding van Ben Moens

Door Ben Moens op 23 mei, 2011 - 08:38

ben benieuwd :)