Fuzz Magazine genomineerd voor de Red Bull Elektropedia Awards 2011

Door Sidney Ameel |
Geplaatst op 10/10/2011

Door / Op 10/10/2011 / 0 Reacties

Awardshows zijn van alle tijden en vind je in alle kunstsectoren terug, maar de Belgische elektronische muzieksector werd hierbij de laatste toch vaak over het hoofd gezien. Red Bull Elektropedia, het online platform van de Belgische dance en club scene, wil hier echter verandering in brengen en neemt dit jaar het initiatief om de Red Bull Elektropedia Awards te lanceren. Hierbij mag het publiek beslissen over de winnaars bij de artiesten, labels, evenementen en media in 13 verschillende categorieën, gaande van Best Album tot de Special Vanguard Award. Die laatste gaat dit jaar sowieso naar Soulwax voor hun indrukwekkende Radio Soulwax. Andere grote kanshebbers bij de muzikanten zijn  Mumbai ScienceGooseThe SubsNetskyThe Magician en Moonlight Matters. En oh ja, ook Fuzz Magazine maakt kans op een award, dus lees zeker verder hoe je op ons kan stemmen!

De Red Bull Elektropedia Awards 2011 worden dit jaar uitgereikt op zaterdag 12 november op I Love Techno. De nieuwe awardshow is niet te verwarren met de Vanguard Awards van vorige jaren, waarmee Red Bull Elektropedia boegbeelden uit de Belgische geschiedenis van elektronische muziek bekroonde. In aanwezigheid van de genomineerden, belangrijke namen uit het Belgische nachtleven en verschillende internationale producers en dj's, die diezelfde avond op het festival spelen, zullen in totaal 13 winnaars worden verkozen.

Wie ontvangt de titel van ‘Best Album' of 'Best DJ’? Wat is de beste club of party? Wie krijgt de award voor visuele kuntstukjes? Een professionele jury, waar wij  natuurlijk ook in zetelden, bepaalde de nominaties in 13 verschillende categorieën. De grootste kanshebbers zijn Mumbai Science (6 nominaties), Goose (5 nominaties), The Subs (5 nominaties), Netsky (4 nominaties), The Magician (4 nominaties) en Moonlight Matters (4 nominaties). David en Stephen Dewaele krijgen alvast de Special Vanguard Award voor hun indrukwekkende Radio Soulwax applicatie, en er wordt diezelfde avond ook op zoek gegaan naar het 'Beste Belgische dansnummer aller tijden’.

Ook wij zijn genomineerd dit jaar, meer bepaald voor de Tomorrow In The Papers Awards. Die bekroont het beste medium voor elektronische muziek van het afgelopen jaar. Als jullie ons een duwtje in de rug willen geven, kunnen jullie dus voor ons een stem uitbrengen via de vernieuwde website van Red Bull Elektropedia, waar je ook een overzicht van alle genomineerden kan vinden!