Het beste Belgische dance-nummer is bekend

Door Sidney Ameel |
Geplaatst op 08/11/2011

Door / Op 08/11/2011 / 0 Reacties

Naar aanleiding van de Red Bull Elektropedia Awards die aanstaande zaterdag doorgaan samen met I Love Techno, maakt de organisatie reeds het beste Belgische dance-nummer bekend. De laatste weken kon je op hun website stemmen op artiesten, labels en evenementen uit verschillende disciplines en wij waren daarbij ook genomineerd voor een award in de categorie 'Best Media'. Je kon daarnaast ook kiezen uit tientallen Belgische nummers die in de laatste decennia ooit in de hitlijsten terecht kwamen. Het nummer met de meeste stemmen -dat dus de award voor het beste Belgische dance-nummer krijgt- is Pump Up The Jam van Technotronic

Verkeerdelijk denken velen onder jullie waarschijnlijk dat dit een 90's nummer is, maar strikt genomen kwam dit nummer uit in 1989. Het is nog steeds één van de meest verkochte Belgische dansnummers aller tijden, want toen het in de Amerikaanse hitlijsten veroverde met een tweede plaats, vlogen er meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank.

Bijna 11 000 muziekliefhebbers brachten hun stem uit in deze verkiezing en zo belandden onderstaande nummers in de top-10. Merk vooral Netsky op, die met het jongste nummer in de rij al een zevende plaats te pakken heeft. 

  1. Technotronic – Pump Up the Jam
  2. Front 242 – Headhunter
  3. Daan – Housewife
  4. Soulwax – NY Excuse/Lipps
  5. Telex – Moskow Diskow
  6. Push – Universal Nation
  7. Netsky – Moving With You
  8. The Subs – Kiss My Trance
  9. 2 Unlimited – No Limit
  10. Jones & Stephenson – The First Rebirth