Leuven Goes Out valt op in 2012

Door Jeroen Peetermans |
Geplaatst op 25/02/2012

Door / Op 25/02/2012 / 0 Reacties

De eerste editie van Leuven Goes Out was meteen uitverkocht, 3500 bezoekers maakten toen de verschillende zalen onveilig. Op vrijdag 2 maart zal de Leuvense binnenstad weer het decor vormen voor het indoor festival. Met je ticket ter waarde van 8 euro heb je meteen toegang tot maar liefst zeven zalen. En dan weet je nog niet eens welke dj's er zullen verschijnen: een hele resem Leuvense dj-talenten gecombineerd met internationale en nationale helden. Wij geven al een overzicht van de elektronische artiesten, maar vergeet zeker ook niet mee te spelen met onze wedstrijd waarin we 3 duo VIP-tickets weggeven!

Als je de vorige editie hebt meegemaakt weet je min of meer hoe het eraan toegaat op Leuven Goes Out. Ook dit jaar pakt de organisatie uit met verrassende namen uit binnen- en buitenland. De affiche ziet er zeker anders uit als de vorige keer, maar de algemene denkwijze is nog hetzelfde gebleven. Elke zaal zal een bepaald genre vertegenwoordigen. Wij bespreken de muzikale talenten in chronologische volgorde zoals zij daar spelen.

Club Montreal (Electro - Fidget Area)

Elektronische beats zullen de Naamsestraat op zijn kop zetten. Het feest begint met Cinch To Jack die zijn plaats op de line-up wist af te dwingen door de Leuven Goes Out dj-contest te winnen. Vervolgens zullen de ergste vijanden van Spiderman de handen in elkaar slaan: Venom, Toxin & Carnage. Om middernacht nemen We Are Prostitutes het roer over, de mannen van de Gentse studentenfuiven EZEKIEL. Een uurtje later verschijnen de jongelui van Ego Troopers achter de decks. Ongetwijfeld zullen zij de druk op hun schouders voelen om de avond naar een eerste hoogtepunt te leiden. Zonder twijfel zal het jong analoog geweld daar ook glansrijk in slagen.

Nadien krijgen we de headliner van deze zaal: Mumbai Science. Het duo bracht al drie EP's uit op Lektroluv Records, wat hun vaste stek is. Jonas Kiesekoms en Maarten Elen, de echte personen achter Mumbai Science, hebben blijkbaar al een (studenten)verleden in Leuven. Ze keren als het ware terug naar hun roots. De nacht wordt afgesloten door Zero Gravity, een duo dat eerder al op Leuven Goes Out speelde. Met een stevige technoset zullen zij iedereen met een goed gevoel naar huis sturen.

Albatros (Dubstep - Drum&Bass Area)

Ook hier wordt de avond geopend door iemand die het erg goed gedaan heeft op de voorbije dj-contest van Leuven Goes Out, namelijk Neglexis. Vanaf half twaalf zal Speedwagon de Brusselsestraat doen daveren. Tenminste als hij heelhuids teruggeraakt uit het verre Slovakije, waar hij dit weekend een set moest spelen. De ex-Groep T'er mag de aanloop geven naar de set van The Others. Wat oorspronkelijk een Brits duo was, werd vanaf 2011 een soloproject van Alex Crawford. Maar dit maakt hem zeker niet minder productief. Hij is nog steeds de dj op het befaamde Dub Police label met het meeste releases achter zijn naam.

Van 2 tot 3 komt een ander Leuvens talent aan de oppervlakte, je kon hem zelfs horen op onze laatste All That Fuzz compilatie: Brownz. De Albatros zal ongetwijfeld ontploffen wanneer hij zijn klepper Padawan door de muziekinstallatie jaagt. De Albatros wordt terug in zijn kooi gestoken door Hydrolikz, gekend in Leuven voor het organiseren van de Deafinition evenementen. 

Rumba (House - Minimal Area)

De Kiekenstraat biedt ruimte voor de wat diepere zijde van het muzikale spectrum op Leuven Goes Out. Beats on a Leash staat in voor de organisatie van deze zaal. Beginnersgeluk zal niet het geval zijn voor Sebastien Miotti, de medeoprichter van de Kortenbergse vereniging Electric Royal. Met dit project gaven zij jongedj's de kans om hun talent te tonen aan het publiek. Miotti is geen onbekende in en rond Leuven, zo kon je hem deze maand ook al horen in de Apero en Club Montreal te Leuven. Nog voor middernacht neemt een andere Leuvense dj de fakkel over: Preacherman.

Klokslag half 1 beginnen Public Affairs aan hun avond achter de draaitafels, sinds 2008 verbluft dit duo vriend en vijand. Ze speelden al op heel wat locaties, zowel internationaal als nationaal: van Sound Park Festival (Ibiza) en Bataplan San Sebastian (Spanje) tot La Rocca (Lier) en Noxx (Antwerpen). De ene wervelwind lost de andere af. Om half 2 neemt de globetrotter Don Santos over. Hij begon zijn muzikale leven in Manchester, waar hij allerlei obscure clubs afschuimde. Daarna spendeerde hij twee jaren in Polen waar hij zijn kunsten spreidde over Oost-Europa. Niet veel later bracht hij eigen platen uit op verscheidene Italiaanse technolabels. Ondertussen speelde Don Santos al op City Parade, Tomorrowland (2x) en op de rondreis van Pacha Ibiza doorheen de Benelux. De tijd zal die avond razendsnel omvliegen dat kan ik nu al voorspellen. De volgende in rij is Tomazz Gabriel, een dj uit het Tiense die zich vanaf 3 uur duivels mag ontplooiien. Tuanne sluit de avond af en dat is voor hem een thuismatch. 

Louvain Louvain (VIP Area)

Voor 25 euro kan je een VIP-ticket bekomen voor Leuven Goes Out. Met dit luxueuze kaartje krijg je ook toegang tot Louvain Louvain, op de Oude Markt. De headliner daar mag meteen ook de zaal openen. Niemand anders dan de keurige Dj Zohra zal daar jong en oud verleiden, met haar muziek welteverstaan.  Al sinds de jaren negentig heeft ze zich verdiept in de elektronische muziek. Zo was zo ondermeer de metgezel van CJ Bolland op zijn Australische tournee. Zohra zal waarschijnlijk wel het meest gekend zijn door haar bijdrage aan 2 Fabiola, een vaste waarde in de hitlijsten tussen 1994 en 1999. Vanaf 1u zal Makasi de muzikale leidraad bepalen voor het VIP-gedeelte. Hij draaide al in verschillende buitenlandse clubs en is momenteel resident in Noxx. Verder kan je ook nog dj's als DB69 en Pepe Luvwaxx horen.

Zoals jullie kunnen lezen valt er heel wat te beleven op 2 maart in Leuven. Gelukkig is het centrum niet te groot en kan je hollen van de ene zaal naar de andere, mocht je de groter uit verschillende genres willen meepakken. Weet ook dat de organisatie beslist heeft om met een deel van de opbrengst een goed doel te steunen: Senegalite.

De sfeer was in ieder geval al uitermate goed op de vorige editie van Leuven Goes Out. Zo liet The Oddword zien waar ze goed in zijn, de pannen van het dak spelen: