Weer groot nieuws voor elektronicaliefhebbers op Dour

Door Adriaandr |
Geplaatst op 23/04/2012

Door / Op 23/04/2012 / 0 Reacties

Toen we vorige maand de eerste overzichten (deel één / deel twee) voor Dour schreven deden we dat met een kleine glimlach op ons gezicht. Bij de lading die het festival nu op ons afvuurt doen we een vreugdesprong. Onder meer Switch, The Bloody Beetroots, S.P.Y., Congorock en onze landgenoten van Mumbai Science zijn aan de affiche toegevoegd!

Op openingsdag van het festival zijn er na namen als Danny Byrd, Wilkinson en Murdock nog nieuwe drum 'n' bassnamen aangekondigd. Onder andere de man van het moment, S.P.Y, die sinds kort ook bij Hospital Records zit, diens labelbaas London Elektricity en Die & Break. Dit kan niet meer stuk. En dan zijn er ook Clark, Souleance en Max Cooper, die onlangs een fenomenale plaat op Traum uitbracht!

Max Cooper - Micron (preview) by Max Cooper

Op vrijdag krijgt de electro line-up meer fundamenten met Congorock en de Belgische Lektroluv-wonders van Mumbai Science (onlangs deden we een interview met hen). Datsik vervoegt zich op de line-up met Caspa, Friction en Delta Heavy. The Chain is op zijn beurt een onderdeel van een R&S labelnight. Daarvoor waren onder andere al James Blake en Lone aangekondigd. Wie bij die laatsten wel zijn ding kan vinden is vast ook geïnteresseerd in Mount Kimbie. Benieuwd of hun muziek live even magisch klinkt als op Crooks & Lovers, het album waarmee ze twee jaar geleden doorbraken op Hot Flush. Daarnaast zijn er nog Sun Glitters, Actress en Richard Colvaen die zullen bewijzen dat deze vrijdag de dertiende lang geen ongeluksdag moet zijn.

Mumbai Science - Alchemy by lektroluvrecords

Zaterdag is het de beurt aan meer techno met Ben Clock, Marcel Dettman en DJ Koze. Wie dacht dat de dubstepprogrammatie niet meer kon zijn - net zoals wij - was aan het verkeerde eind. Ook Figure en Subscape zijn namelijk van de partij.

Age of Love: The Age of Love (Subscape remix) RDR006/RDRCD003 by Radar Records

Op zondag zal Switch optreden en hebben we nog extra bezoek uit Italië van The Bloody Beetroots. Zij zullen op de laatste dag de mainstage, The Last Arena, afsluiten met een - ongetwijfeld spetterende - dj-set!