Eerste album Horsepower in de maak

Door Simon Loncke |
Geplaatst op 27/07/2012

Al een tijdje circuleerden er enkele producties op het net van het collectief Horsepower, een nieuw project van Bart B More, Tommie Sunshine en RipTide. In hun eerste officiële interview bevestigde het trio aan de blogsite PB&J dat ze op dit moment volop werken aan hun eerste album.

Het trio leerde elkaar al een tijdje geleden kennen. De Amerikaanse producer Tommie Sunshine en de Nederlander Bart B More kenden elkaar al een tijdje en hadden in het verleden zelfs al eens samengewerkt aan enkele nummers zoals Drop Acid en Bodywork. Later stelde Tommie RipTide, eveneens een Nederlandse producer, aan Bart voor. Het klikte meteen en zonder dralen besloot het drietal om aan enkele tracks te werken.

De afgelopen maanden verschenen reeds enkele remixen, die onderling zeer uiteenlopen qua genre en eerste eigen track. Hun bekendste werk tot op heden is een remix die ze maakten voor de Amerikaanse popgroep The Scissor Sisters voor het nummer Only The Horses. Verder verschenen ook reeds een remix voor Sean Paul en een collaboratie met Teki Latex. 

In het interview met de blog P&BJ (Peanut Butter & Jams) bevestigt de groep dat ze samen aan het werken zijn aan een eerste album. Hiervoor sloten ze zichzelf twee weken lang op in het huis van Bart B More, waar ze non-stop muziek produceren. De exacte datum van de release is nog niet bekend. Het trio heeft op dit moment ook nog geen plannen om samen te gaan optreden of op een tournee te gaan, daarvoor zijn hun onderlinge programma’s te uiteenlopend.