Modek

Crammerock 2012

Door Maxim Caby / 06/09/2012 / In Danny Byrd Etienne De Crecy Mumbai Science Modek Dj 4T4 Moonlight Matters Merdan Taplak Compact Disk Dummies Peaches raveyards / 0 Reacties

Crammerock te Stekene was dit jaar alweer volledig uitverkocht, maar wij hadden gelukkig nog tickets te pakken gekregen! Het festival dat georganiseerd wordt door jeugdhuis de Cramme in Stekene wordt elk jaar groter en wordt steeds beter, zowel in organisatie als in namen op de affiche. Ook dit jaar stonden er alweer wat kleppers op de affiche die wij in ogenschouw hebben mogen nemen. Dj's als Etienne De Crecy, Danny Byrd, Tantrum Desire, Don Diablo, Mumbai Science en Peaches passeerden er de revue. Een tweedaags verslag.

Door / Op 30 jun 2012 / Reageer

Er zijn nog zekerheden: zo is het Nederlandse duo Mightyfools altijd wel ergens op de radar aanwezig. Afgelopen voorjaar blikten ze een exclusieve track voor labelbaas Dr. Lektroluv z'n Braziliaanse mix-cd in, gaven we een gratis download weg en knalden ze zich met een mixtape in onze februariselectie. Net voor de festivalzomer is er een nieuwe EP op Lektroluv Records -#70 voor het label, hoera!- klaar: Vega. Remixen zijn er van twee Belgen: Modek en Junior. Support is er onder meer van Digitalism, Fake Blood en BeatAuCue.

Conclusie:

De Mightyfools stellen niet teleur, maar helaas zijn de remixen wel wat beter dan het origineel. Nederland - België 1-2? Lektroluv heeft er alleszins enkele leuke electrotracks bij met hun mijlpaal van EP nummer 70.

2012
3
Average: 3 (1 vote)
Taxonomy upgrade extras: 

Door / Op 09 jun 2012 / Reageer

<p><object height="150" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud... <param name="allowscriptaccess" value="always"> <embed allowscriptaccess="always" height="150" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud... type="application/x-shockwave-flash" width="100%"> </object></p>

De Belgische producer Modek is aan zijn tweede EP toe op Lektroluv Records. The Brink houdt barse baslijnen in doorspekt met heel wat melodische klanken. Deze EP bestaat uit drie nummers waarvan de een al meer dan de ander ons naar de keel grijpt. Vooral Shutters laat een erg goede indruk bij ons na. North en The Brink konden ons bekoren maar niet voor de ganse duur ervan.

Conclusie:

The Brink EP van Modek levert ons één klepper (Shutters) en twee onzekere nummers op. Onzeker omdat we er een dubbel gevoel bij hebben, zowel North als The Brink bevatten schitterende segmenten maar onze aandacht drijft toch wat weg buiten deze passages. We zijn niet altijd even overtuigd van beide nummers. Vooral bij The Brink merkten we een te groot contrast op tussen de melodische overgangen en het dan wel erg onzachte vervolg.

2012
3
Average: 3 (1 vote)
Taxonomy upgrade extras: 

Door / Op 26 jan 2012 / Reageer

<p><object height="225" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud... <param name="allowscriptaccess" value="always"> <embed allowscriptaccess="always" height="225" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud... type="application/x-shockwave-flash" width="100%"> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/lektroluvrecords/sets/modek-willow-dust">Modek - Willow/Dust</a> by <a href="http://soundcloud.com/lektroluvrecords">lektroluvrecords</a></span></p>

De Limburger Willem Claesen maakt onder het pseudoniem Modek zijn debuut op het Belgische label Lektroluv Records. Na heel wat producties op eigen houtje, in de blogosfeer en op onze derde All That Fuzz compilatie verovert hij nu ook een plaatsje op een toch wel erg gerespecteerd label in de Belgische elektronische muziekindustrie. Hieronder bespreken we Dust en Willow, nummers die ongetwijfeld heel wat zalen op zijn kop zullen zetten.

Conclusie:

En dat laatste werd zelfs bewezen in het Italiaanse Bergamo waar labelbaas Dr. Lektroluv deze maand een set voor een onbeteugeld publiek. Natuurlijk kon de man in het groen het niet laten om ook Dust aan de beurt te laten. De reactie van de zaal was sprekend en kan u zien in onderstaande video. Onze evaluatie van deze EP valt in dezelfde categorie, euforie en pure verrukking.

2012
4
Average: 4 (1 vote)
Taxonomy upgrade extras: 

Door / Op 10 okt 2011 / Reageer

Het Amsterdamse label Basserk Records mag dit jaar al vijf kaarsjes uitblazen op hun verjaardagstaart. Anders dan anders deelt de jarige nu een cadeau uit en het is letterlijk een vette. Ze komen immers op de proppen met een gratis compilatie van maar liefst 40 nieuwe en exclusieve tracks: Basserk Big Fat Zip. En alsof dat nog niet groots genoeg is, beloven ze in de maand oktober alleen al nog 10 extra releases uit te brengen.

Conclusie:

Het mooiste cadeau dat je kan krijgen van een label!

2011
5
Average: 5 (1 vote)

Interview: Ntology

We kennen Ntology niet alleen van onze kostenloze All That Fuzz Pt.3 compilatie, maar onlangs kon je zelfs één van zijn nummers op de Britse BBC Radio 1 horen. De tijd was dan ook rijp om deze Limburger op de rooster te leggen. We hebben het over zijn nieuwe nummer Grind, Ustream en dj-contests. Daarnaast onthullen we exclusief dat zijn volgende remix zal verschijnen op een sublabel van een immense platenmaatschappij. Meer nog, we delen zelfs zijn laatste mix met jullie!

Mustard Pimp reanimeert George Washington

Mustard Pimp lanceert iedere maand wel één van zijn Catastrophe Mixtape Series, maar de maand mei brengt ons iets anders. Meer bepaalde de nieuwe single Money Shot van Mustard Pimp en Jimmy Urine (een erg flatterende naam trouwens) die al uit is op Dim Mak Records. Het Franse electroduo legt er weer goed de zweep op en brengt een ode aan de eerste Amerikaanse president George Washington! Nuja, een ode is misschien overdreven, zeker als je hem zo ziet humpen op die geit.

Herbeluister Modeks mix van All That Fuzz Pt.3 op Studio Brussel

Door Sidney Ameel / 20/04/2011 / In Modek / 0 Reacties

We kunnen het niet onder stoelen of banken steken: onze compilatie All That Fuzz Pt.3 is opnieuw een schot in de roos. We gaan natuurlijk niet alle eer aan onszelf toeschrijven, want zonder de medewerking van de vele labels en artiesten die ons toestemming gaven om de tracks te gebruiken, zou dit initiatief niet gelukt zijn.

Pagina's

Subscribe to RSS - Modek