10 muzikale accounts om te volgen op Snapchat

10 muzikale accounts om te volgen op Snapchat

Het is misschien wel het populairste sociale netwerk bij jongeren, toch worstelen nog heel wat merken en bedrijven met Snapchat in hun marketingmix. Binnen de muzieksector zijn er wel al heel wat artiesten en platenlabels die het belang ervan snappen. Wij maakten een lijstje van tien nationale en internationale artiesten die zeker een follow waard zijn! 
 
De Sluwe Vos (thesluwevos)
Met zijn Kontra Live Show tourt hij door de lage landen en toont de dj en producer aan dat hij meer kan dan enkel wat house en techno in elkaar steken. De populairste vos van Nederland deelt op zijn Snapchat heel wat selfies in zijn studio of tijdens een optreden. Hij blijkt ook enorm veel kip te eten. 
 
Diplo (diplo)
De producer achter Major Lazer en zoveel andere projecten maakt er een levensmissie van om zijn fans via Snapchat te entertainen. Denk aan selfies met Skrillex, gekke tekeningen en backstage actie. 
 
 
Stormzy (stormzy1)
Hij won dit jaar de award voor beste grime act op de Mobo Awards en haalde met zijn freestyle Shut Up meer dan 12 miljoen views op YouTube. De nieuwe wonderboy binnen de grimewereld houdt ervan om diepgaande monologen op zijn Snapchat te plaatsen. Zeker een aanrader voor wie wat meer diepgang zoekt. 
 
DJ Khaled (djkhaled305)

Werkte al samen met J Cole, Kanye West en Lil Wayne, ontkennen dat DJ Khaled één van de meest invloedrijke artiesten in hiphop is, zal niemand nog doen. Naast zijn beats, is ook zijn Snapchat top of the bill. Niet twijfelen, gewoon toevoegen. You won’t regret it!
 
Carnage (djcarnage)
Onlangs kwam hij nog in opspraak voor het gebruik maken van illegaal gedownloade software. Het zal ondertussen al wel duidelijk zijn dat het vooral binnen de hiphopwereld populair is om de gekste verhalen op Snapchat te zetten? Ook DJ Carnage draagt met plezier zijn steentje bij! 
 
High Klassified (highklassified)
Wie nog maar in de buurt van een hiphop- of future beats-feest is geweest het voorbije jaar zal zijn underground hitje Hyrule Castle direct herkennen. Een contract bij Fool's Gold Records (het label van Kanye West en A-Trak) heeft de Canadese producer volledig verdiend! De genialiteit van zijn Snapchat komt aardig in de buurt van zijn producties. 
 
 
Cashmere Cat (miiaaoo)
De bekendste kat uit Noorwegen heeft er ook een gewoonte van gemaakt om zijn dagelijkse leven vast te leggen in zijn verhaal. Geen braakballen of kattenbakken voor dit poesje, maar een heldere blik achter de schermen tijdens studiosessies of dj-sets op enkele van de grootste festivals ter wereld! 
 
Red Bull Elektropedia (rbelektropedia)
Regelmatig wordt het Snapchat-account van Elektropedia gekaapt door een vooraanstaande artiest binnen de Belgische muziekwereld. Leesa, MC Mota en Raving George passeerden al de revue. 
 
 
Ravenous (ravenous-dj)
Ook in eigen land zijn er dj’s die hun Snapchat bijzonder serieus nemen. Het beste voorbeeld moet wel de jonge Ravenous uit Antwerpen zijn. De ‘Cooking With Ravenous’-rubriek is onze favoriet! Naast zijn eigen Snapchat host hij ook regelmatig die van zijn bookings agency en platenlabel Kurious (wearekurious)
 
Jewels (julesthys)
Afsluiten doen we ook met talent van eigen bodem. Onlangs stond hij nog op feesten als Trillers en Faded. Verder mocht hij ook het publiek opwarmen voor HudMo's show. Deze Limburgse traplord doet er alles aan om zijn fans via Snapchat even hard te entertainen dan hij dat achter de draaitafels doet.