10 niet te missen acts op Laundry Day 2016

10 niet te missen acts op Laundry Day 2016

'Back to the roots' is meer dan ooit het motto voor Laundry Day - editie 2016. Internationale wereldsterren komen dit jaar minder aan bod, talent van eigen bodem des te meer. Met headliners als Netsky, Tourist LeMC en Klingande weet het Antwerpse festival komende zaterdag een mooie line-up voor te schotelen. Voor wie het bos tussen de bomen niet vindt, selecteren we met Fuzz Magazine 10 niet te missen acts!

Abrahamblue.

De 21-jarige Antwerpse producer Abrahamblue. scoorde vorig jaar de grote SoundCloud-hit Whatever You Want samen met Pyrmdplaza, door maar liefst 577 000 plays bij elkaar te harken. Met hiphopgeoriënteerde beats vol soulinvloeden verscheen hij al op de radar van het toonaangevende Soulection. Check deze landgenoot dus nog snel vooraleer hij de wereld verovert!

A/T/O/S

A Taste Of Struggle, ofte A/T/O/S werd zo'n drie jaar geleden aan het publiek voorgesteld. Met ingenieuze electronica bemachtigden ze al snel een plekje binnen de Belgische scene en vorige maand verscheen hun 15-ledige album op Deep Medi Musik. Zeker niet te missen dus!

Culture Shock

Hans 'Murdock' Machiels weet ieder jaar de crème de la crème van de drum 'n' bass-wereld naar ons land te lokken. Op Laundry Day is het opnieuw van dat. De Britse producer Culture Shock draait al ettelijke jaren mee binnen het wereldje en sinds hij tekende op Andy C zijn Ram Records ging zijn status er enkel maar op vooruit. 

GoldFFinch

Brusselse trots GoldFFinch kan al heel wat mooie adelbrieven voorleggen met een indrukwekkend lijstje releases op labels als Turbo Recordings, Get Physical, Innervisions en Valence. Van melodische, diepe house tot een sneer stevige techno, ze bewezen al vaak dat ze van vele markten thuis zijn en tot de absolute top van de Belgische producersgilde behoren.

Hush Hefner

Als resident en organisator van de befaamde Hush Hush-feestjes leerden we Limburger Hush Hefner kennen. Tijdens zijn excellente mixen beperkt hij zich allerminst tot één genre en durft hij wel eens buiten de lijntjes te kleuren. Gaande van disco, house en techno, tot zwoele r&b of opzwepende hiphop, sowieso passeert het allemaal de revue in zijn twee en een half uur durende set.

Marco Bailey

Onze nationale technolegende Marco Bailey is een man die nimmer ontgoochelt. Met zijn eigen label MB Elektroniks en zijn bakken ervaring, is Marco een artiest die wereldwijd tussen de grootste technotoppers wordt uitgespeeld. Elke mogelijkheid om hem te aanschouwen, is er één die je met beide handen moet grijpen!

Netsky

Wie anders dan een van onze grootste exportproducten op muzikaal vlak, Netsky, is er geschikt om Laundry Day 2016 in stijl af te sluiten? Dit jaar bracht de graag geziene gast zijn wat meer commercieel getinte derde album III op de markt en vooral met zijn nieuwe liveshow maakte de Antwerpenaar wereldwijd indruk. Dat het een onvergetelijke slotshow wordt aan de Main Stage, staat nu al buiten kijf!

Pomrad

Virtuoos Pomrad bracht in juni zijn nieuwe album op de markt. Pomrad staat garant voor een energieke liveshow vol spektakel waarbij hij wordt bijgestaan door enkele extra muzikanten. Op Laundry Day zal dit niet anders zijn. 

Universe

Universe leerden we kennen dankzij zijn geniale Moodswing EP op het Gentse Voxed Recordings. Later kwam hij helemaal bovendrijven na zijn overwinning in de Limbomania-contest en volgden tal van festivals. Met zijn ingenieus in elkaar geknutselde electronica zal Universe voor een oase van rust zorgen tussen al het beatgeweld.

Vic Crezée

De Amsterdamse dj Vic Crezée groeide uit tot een levende legende binnen de Nederlandse scene en nu bezwijkt het buitenland stilaan. Met een fijn uitgekiende collectie zwoele beats zal crate digger Vic Crezée gegarandeerd een stomende set leveren op Laundry Day.

Laundry Day gaat door op zaterdag 3 september het terrein van de Middenvijver in Antwerpen. Tickets zijn online te koop via de website van Laundry Day vanaf 44 euro