20 niet te missen artiesten op Tomorrowland

20 niet te missen artiesten op Tomorrowland

De start van het grootste dancefestival ter wereld, Tomorrowland 2016, nadert met rasse schreden. Het allerbeste uit de wereld van de elektronische muziek maakt voor het twaalfde jaar op rij zijn opwachting in Boom en dat zorgt zoals elk jaar voor een line-up om van te duizelen.

Alle festivalgangers nemen dezer dagen de eindeloze lijst met artiesten ter hand om te beslissen bij welke artiesten ze zich zwarte bolletjes voor de ogen willen dansen. Dat is geen sinecure. Omdat wij als redactie werkelijk alles doen voor onze lezers hebben wij die moeilijke taak op ons genomen en een lijst van 20 toppers samengesteld die je absoluut niet mag missen op Tomorrowland.

Want geef toe, naast de mainstream-artiesten - die vaak bakken kritiek moeten slikken - levert Tomorrowland ook ieder jaar een ruim aanbod kwalitatieve house, techno en drum 'n' bass!

Adriatique
Zaterdag, Café d'Anvers invites Diynamic, 20:00 - 22:00

In enkele jaren tijd wist het Zwitserse duo Adriatique zich te settelen tussen het kruim van de house- en technowereld. Telkens komen ze op de proppen met frisse, nieuwe releases, zoals dit jaar nog hun gesmaakte Soul Valley EP op Cityfox. Als ze een even sterke set als op Extrema Outdoor weten te brengen, staat het nu al vast dat de ganse Café d'Anvers-weide uit zijn dak zal gaan!

Attlas
Vrijdag, mau5trap vs Pryda, 15:00 - 16:00

Het label van deadmau5 herbergt dezer dagen heel wat talent. Attlas slaagt erin om zowel te overtuigen met donkere techno als met opgewekte melodieën, wat waarschijnlijk kan toegeschreven worden aan zijn ervaring als jazzmuzikant en soundscaping artiest. Wij luisterden recent nog naar zijn laatste single Ryat en hoorden dat het gewoon keigoed was.

Calyx & Teebee ft. LX One
Zaterdag, Star Warz, 23:30 - 01:00

Op Tomorrowland kan je op zaterdag ook terecht voor een stevige portie drum 'n' bass, zoals altijd gehost door Star Warz. Calyx & Teebee sluiten er samen met LX One de zaterdag af. Met hun nieuwe album 1 X 1 onder de arm zullen ze ongetwijfeld een hele reeks strakke bangers afvuren op het publiek!

deadmau5 vs Eric Prydz
Vrijdag, mau5trap vs Pryda, 23:25 - 01:00

Als dit niet de moeite is om naartoe te gaan, dan weten we het ook niet meer. Twee van de grootste producers van elektronische muziek van het voorbije decennium gaan samen aan de slag met een liveshow die speciaal voor deze gelegenheid uit de grond werd gestampt. Melodieus puzzelwerk en knallende techno zullen hier verweven worden in een ongetwijfeld legendarische performance.

DJ Tennis
Zaterdag, Café d'Anvers, 20:00 - 22:00

Manfredi Romano aka DJ Tennis, stichter van het befaamde label Life & Death, komt met zijn meeslepende techno het podium van Café d’Anvers bezweren. Geen keiharde knallers, maar betoverende harmonieën en psychedelica die het sprookjesbos van Tomorrowland alle eer zullen aandoen, zoals ze hieronder ook deden tijdens een Boiler Room-set van 2013. Verder zijn we ook benieuwd of hij net als op Extrema Outdoor afsluit met een streepje Bob Marley!

Ed Banger House Party ft. Busy P, Para One, Boston Bun
Zondag, Forma.T invites Ed Banger, 15:00 - 18:00

Deze drie heren van het Franse Ed Banger-label gaan back to basics. Ze spelen housemuziek van het zuiverste water overgoten met de gekende funky Franse saus. Onlangs ging de nieuwe single Safe And Sound van hun broeders Justice nog in première tijdens hun show op Sonar, het is hopen op meer van dat komende zondag.

Frankey & Sandrino
Vrijdag, We Play House Recordings, 20:30 - 22:30

Met Acamar scoorden Frankey & Sandrino dé zomerhit van 2015. Ondertussen bewezen ze veel meer te zijn dan een eendagsvlieg binnen de melodieuze house en techno. Zo brachten ze ondertussen heel wat werk uit op Innervisions, Moodmusic en Drumpoet Community en hebben ze ook dit jaar weer een stevige hit te pakken met hun remix voor Hyenahs The Idea.

Gregor Tresher
Vrijdag, mau5trap vs Pryda, 16:00 - 17:00

Deze kanjer van de technowereld leverde met Quiet Distortion een dikke maand geleden een knoert van een album af. De nummers Goliath, Tyrant en de titeltrack lijken instant klassiekers. Moeten we er nog bij vertellen dat Tresher eigenlijk al op een berg van die hits zit? Zo is er zijn A Thousand Nights, dat nog steeds onverwoestbaar is.

Kollektiv Turmstrasse live
Zaterdag, Café d'Anvers invites Diynamic, 22:00 - 23:00

Elke gelegenheid om Kollektiv Turmstrasse live aan het werk te zien, moét je met beide handen grijpen. Het Duitse duo grossiert al sinds 1999 in househits en toch weten ze ondanks hun lange diensttijd verrassend fris uit de hoek te komen!

Locked Groove
Vrijdag, We Play House Recordings, 16:00 - 18:00

Onze in Berlijn gevestigde landgenoot Locked Groove hoort al jaren thuis tussen de groten der aardbol op vlak van techno. Zo kon je hem tussen toppers als Recondite, Mind Against en Woo York terugvinden op de compilatie van Tale of Us hun nieuwe label Afterlife. Op Tomorrowland kan je hem aantreffen op vrijdag in de late namiddag op het We Play House Recordings-podium!

Magdalena
Zaterdag, Café d'Anvers invites Diynamic, 12:00 - 14:30

Hoe kan je de tweede festivaldag perfect starten? Met Magdalena op het Café d'Anvers invites Diynamic-podium natuurlijk! De ravissante Duitse opent er met een set van twee en een half uur. Perfect om op je positieven te komen na een hevige eerste festivaldag en om je batterijen weer op te laden.

Matador (live)
Vrijdag, Café d'Anvers invites Jamie Jones pres. Paradise, 18:00 - 19:00

De Ierse producer Matador richtte dit jaar zijn eigen label RUKUS op, waarop hij zijn gevierde album Ructions uitbracht. Hot Since 82 (die op vrijdag de Caféina stage afsluit op Tomorrowland) en Julian Jeweil zetten zich onder meer aan het remixen. Maar dé reden waarom je Matador niet mag missen is natuurlijk zijn ingenieuze liveset!

Metrobox
Vrijdag, We Play House Recordings, 12:00 - 14:00

Met Wanderlust leverde Antwerpenaar Metrobox eerder dit jaar een topalbum af op We Play House Recordings. Hij krijgt nu ook de eer de allereerste plaatjes van het festival op te leggen op hun stage. Net zoals zijn album is ook zijn set op Tomorrowland verplicht voer voor elke aanwezige, Belgische houseliefhebber!

Paul Kalkbrenner
Zondag, Mainstage, 19:00 - 20:00

Als er één moment is waarop je zeker aan de Mainstage moet staan dan is het wel bij de set van deze klepper. Hij lijkt misschien een vreemde eend in de bijt tussen namen als Oliver Heldens en Steve Aoki, maar als het op kwaliteit aankomt dan zijn er weinigen die op dit moment een plek op het grootse podium van de dansmuziek meer verdienen dan Kalkbrenner - dat bewees hij dit jaar ook op Werchter.

San Holo
Zondag, Barong Family, 14:00 - 15:00

Het hoeft niet al house, techno of EDM te zijn dat de klok slaat op Tomorrowland. Ook bij Fuzz Magazine kunnen we ten zeerste genieten van een streep future bass! De Nederlandse producer San Holo heeft reeds een album op zak, maar het waren toch vooral enkele singles als Fly, We Rise en Can't Forget You die samen met zijn remixen van classics als Dr. Dre's The Next Episode miljoenen plays vergaarden op SoundCloud en YouTube.

Sasha
Vrijdag, mau5trap vs Pryda, 19:00 - 21:00

In maart van dit jaar was er zijn fenomenale remix van Maribou State en om de zomer in te zetten loste hij vorige maand de ongelofelijke knaller Pontiac. Eigenlijk houdt het nooit op bij deze absolute legende. In het najaar verenigt hij opnieuw zijn krachten met die andere koning van de progressive John Digweed, maar op Tomorrowland zal hij er eigenhandig voor zorgen dat Adam Beyer en Ida Engberg stevig uit hun pijp zullen mogen komen om zijn set te overtreffen.

Scuba
Zondag, Dave Clarke presents, 17:00 - 19:00

Hotflush Recordings-opperhoofd Scuba imponeerde op Extrema Outdoor met een stevige set. Waar de wereld hem leerde kennen door zijn dubstepgeïnspireerde muziek, heeft hij nu helemaal zijn draai gevonden binnen de technowereld. Een monument dat je allerminst mag missen, die Scuba!

Solomun
Zaterdag, Café d'Anvers invites Diynamic, 23:00 - 01:00

Solomun is een artiest die nog weinig introductie behoeft. De Servische dj en producer richtte in 2006 samen met Antonio Trolio het label Diynamic op, dat in tien jaar tijd uitgroeide tot één van de meest toonaangevende labels van deze planeet. Naast eigen festivals, zoals hun Diynamic Festival in Amsterdam, wordt het label nu door Café d'Anvers uitgenodigd op Tomorrowland en wie anders dan de nimmer ontgoochelende Solomun kan er dan de dag het best afsluiten?

Vitalic 
Zondag, Dave Clarke Presents, 20:30 - 22:15

Deze Franse electrokoning is iemand die je sowieso een keer moet gezien hebben. Lukte het je niet in de gouden tijden van electro dan raden we je aan om nu zeker een goede portie zweet achter te laten voor het podium van deze man. Hij bracht vorige maand met zijn Film Noir EP nieuw werk uit waarmee hij bewijst dat hij nog steeds perfect weet hoe het moet.

Yotto
Vrijdag, mau5trap vs Pryda, 12:30 - 14:00

Als je vrijdagmiddag halverwege de eerste Daybreak Session de Mainstage wel gezien hebt, haast je dan naar de Opera Stage van deadmau5 en Eric Prydz voor deze Finse ster in wording. Hij lijkt nog maar net begonnen te zijn, maar de Fin is erin geslaagd om het afgelopen half jaar maar liefst drie keer een Essential New Tune te scoren bij Pete Tong op BBC Radio 1. Dat zijn adelbrieven om u tegen te zeggen. Zijn laatste nummer The Owls zou op vrijdag zomaar je eerste hoogtepunt van Tomorrowland kunnen worden.

Foto: © Tomorrowland