5 te ontdekken elektronische festivals in Nederland

5 te ontdekken elektronische festivals in Nederland

Het is augustus en dat betekent: lekker genieten van de zomerfestivals! Net als de afgelopen jaren zijn de festivalgangers niet te stuiten. Daarom reizen we graag naar Nederland voor een weekendje feesten, want dat is gelukkig om de hoek!

Met Lowlands, Appelsap, Dekmantel (onze aanraders!), Mysteryland en Dance Valley zijn de meesten van ons wel bekend. Toch staan er genoeg Nederlandse festivals op de planning die nog niet zo populair zijn in België, maar zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Wij zetten voor de maand augustus de 5 te ontdekken elektronische festivals in Nederland voor jullie op een rijtje!

Gaasper Pleasure - 13 augustus (Gaasperplas Zuid) - tickets

Niet te massaal, niet te duur en niet te moeilijk: dat is waar Gaasper Pleasure bekend om staat! Zaterdag 13 augustus is het alweer de tiende editie van het feest in het prachtige natuurpark aan de Gaasperplas in Amsterdam. Het bos en het uitzicht op de plas geeft meteen een vakantiegevoel.

Genoeg plek om lekker te relaxen en tegelijkertijd te genieten van de muziek! Voor dat laatste zorgen onder andere Sandrien (ex-resident Trouw), Solee, Marcus Worgull, Tapesh, Benny Rodrigues, Nathan Surreal, Tsepo, ... . Deze overdosis aan gezelligheid wil je zeker niet missen!

STRAF_WERK Festival - 20 augustus (Amsterdam) - tickets

Niet alleen wij, maar ook volgens TravelBird behoort STRAF_WERK Festival tot de top 5 zomerfestivals in Europa! Het festival vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie, namelijk het sfeervolle Amsterdamse stadsstrand Blijburg.

Je kan op de website van STRAF_WERK Festival ​zelfs je eigen timetable maken zodat je je favoriete acts niet zult missen! Dit schema kun je zelfs delen met je vrienden zodat die weten waar ze je kunnen vinden. De line-up is oogverblindend, een kleine selectie: Jamie Jones, Noir, Dusky, Paul Woolford, Alex Niggeman, Joris Voorn, Tom Trago, Mind Against, De Sluwe Vos, et cetera.

Zon, zee, strand, een biertje in je hand: wat wil je nog meer? Een afterparty? Ook daar is aangedacht! Na 23.00 zal het feest doorgaan in de Marktkantine tot iedereen écht niet meer kan...

Duikboot Festival - 27 augustus (Breda) - tickets

Duikboot Festival belooft deze zomer ook weer onvergetelijk te worden. Op 27 augustus zullen onder andere George Fitzgerald, Jackmaster, The Advent, Clouds, De Sluwe Vos en Barnt plaatsnemen achter de DJ booth: 12 uur lang belooft het dak eraf te gaan in het Brabantse Breda!

Pas sinds een paar jaar organiseert Duikboot ook festivals, maar de creatieve evenementen zijn erg in de smaak gevallen. Na de uitverkochte editie van vorig jaar heeft ook dit evenement een nieuwe locatie gekregen, mét extra stages. Zoals Duikboot zegt: stap aan boord en duik mee de diepte in!

VOLTT Loves Summer 2016 - 27 augustus (Amsterdam) - tickets

Chille hangplekken, fruitige cocktails, hippe foodtrucks: klinkt dat je als muziek in de oren? Letter en figuurlijk, want met de selectie aan muziek kun je ongetwijfeld niet stil blijven staan! 27 augustus is het de 11ste keer dat het VOLTT Loves Summer Festival plaatsvindt.

In 2006 was de eerste editie van het feest, dat in de laatste jaren enorm gegroeid is. Ook was het de eerste keer dat een voormalige scheepswerf werd gebruikt als locatie voor een muziekfestival. De NDSM­werf ligt aan het Amsterdamse IJ, die je met de pond vanaf Amsterdam Centraal kunt oversteken. Je bent vast niet de enige die die kant op zal gaan vanuit België, via Bla Bla Car kun je met iemand meerijden!

Artiesten zoals Adam Beyer, Maceo Plex, Makam, PionalJob Jobse, DVS1, Ben Klock en Palmbomen II zullen voor de nodige elektronische tracks zorgen. Daarnaast is er ook gedacht aan kunst, zo kun je exposities bekijken en over de vintage & young designers markt struinen. Alvast in de stemming komen? Kijk hieronder zeker eens de aftermovie van vorig jaar!

Encore Festival - 28 augustus (Amsterdam) - tickets

Een betere afsluiter van de zomer kan bijna niet! Hip hop, (future) bass, dancehall, alles komt aan bod tijdens Encore Festival op 28 augustus. Elke zaterdag is er een Encore-feest in concertgebouw de Melkweg, maar dit buitenfestival wil je zeker niet missen!

Denk Soulection en aanverwanten, zo staat o.a. Wantigga, GANZ (beiden live) en Jarreau Vandal op de line-up. Baauer prijkt trouwens ook bovenaan de affiche, net also afrotrap-grondlegger MHD. Daarnaast geeft Encore onontdekte en beginnende artiesten de kans om te shinen op het podium. Hiervoor kon iedereen zich opgeven! Intussen zijn er 5 acts geselecteerd die ze één jaar lang zullen steunen in hun muziekcarrière. Daarvan zal er eentje een optreden geven op het festival.

Mocht je toch een keer zin hebben om een Encore-feest te combineren met een weekendje Amsterdam, dan is Couchsurfing een goedkope en handige oplossing voor als je nog een slaapplek zoekt!