Age Of Love: Jam El Mar kiest zijn 10 favo classics

Age of Love bestaat 10 jaar

Age Of Love: Jam El Mar kiest zijn 10 favo classics

Age of Love bestaat 10 jaar

Age of Love bestaat 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden met een waanzinnig feest. Daarom nodigen ze op 23 februari de absolute top dj’s van de jaren 90 uit in de Lotto Arena. Om je geheugen op te frissen en je warm te maken voor wat het grootste retrofeest van het jaar wordt, gaf Jam El Mar van Jam & Spoon ons zijn 10 favoriete classics mee.

Nog een week en het is tijd voor de XXL-editie van Age Of Love. Je zal uit je dak kunnen gaan met onder andere Yves Deruyter, ChicaneJaydee, Dave Lambert, Push en Jam & Spoon. We geven trouwens nog duotickets weg!

Vooral Jam & Spoon intrigeerde ons meteen op deze line-up. Het was net dit Duitse duo dat in 1992 een remix maakte van het het nummer The Age Of Love. Mark Spoon, de helft van dit duo, kwam op 39-jarige leeftijd te overlijden. Maar Jam El Mar bleef nog altijd actief. We kregen Rolf Ellmer te pakken om het eens te hebben over zijn favoriete nineties classics.

Classic #1: Joey Beltram - Energy Flash

Jam El Mar: Dit nummer heb ik voor het eerst gehoord in Dorian Gray, een legendarische club in Frankfurt. Ik was direct verkocht aan de pure kracht en aan de atmosfeer die dit nummer ademde. Het is trouwens de blauwdruk geworden voor alles wat erna kwam. Als ik deze opleg, dan voel je direct die wind van energie die door de zaal gaat.

Classic #2: Cherrymoon Trax - The House Of House

Jam: Toen Mark Spoon The House of House draaide in Club Yellow in Tokyo, ging iedereen helemaal door het lint. Soms haat ik dit nummer ook wel (lacht). Dan ben ik gewoon jaloers omdat ik het niet zelf gemaakt heb. Later heeft Bonzai me wel de kans gegeven om het te remixen. Dus ondertussen ben ik wel over dat gevoel heen.

Classic #3: Energy 52 - Café Del Mar (Kid Paul Remix)

Jam: Dit blijft na al die jaren nog altijd één van mijn favorieten. Elke keer dat ik de drop hoor, gaat het recht naar mijn hart. Het heeft die zeldzame, perfecte belichaming van hoe clubs aanvoelde in de jaren 90. En dat maakt van dit nummer een instant classic.

Classic #4: Orbital - Belfast

Jam: Wanneer de vocals op dit nummer binnenkomen, word ik al wat 'soft on the inside'. Dit is er eentje die ik heel graag speel op het einde van mijn sets. Het is de ideale manier om afscheid te nemen van je publiek.

Classic #5: Gat Decor - Passion

Jam: Als ik dit in een set kan spelen, dan doe ik het gewoon! De intro is geweldig en wanneer het pianogedeelte zich ontwikkelt, verdwaal ik elke keer opnieuw in dit nummer.

Classic #6: Aphex Twin - Didgeridoo

Jam: Deze track is een perfecte mix van groove, energie en geluid. De duisternis die ervan afdruipt, fascineert me elke keer opnieuw. De breakbeat is heeft ook een heel typisch Engels geluid. Dat maakt het soms wel moeilijk om deze voor een publiek te spelen dat minder open-minded is.

Classic #7: Emmanuel Top - Acid Phase

Jam: Ken je nummers waarover iedereen het eens is dat het gewoon een klassieker is? Dit is een van die zeldzame tracks. Zolang het universum bestaat, zal dit nummer elke club op zijn grondvesten doen daveren.

Classic #8: Joey Beltram - Mentasm

Jam: Nog een technoknaller waar ik altijd blij van word. Dit nummer heeft dat befaamde Alpha Juno-synthgeluid dat nog bekender werd door het nummer Dominator. Je kunt het niet op elk feest draaien, maar als het publiek er klaar voor is dan blaas je ze helemaal omver.

Classic #9: Yves Deruyter - Rhythmic Bazz

Jam: Het wordt tijd dat ik Yves nog eens terugzie. Ik ben dan ook benieuwd naar zijn set op Age Of Love. Dit nummer van hem kan elk feest in gang zetten. Het heeft echt alle ingrediënten van een tijdperk dat geschiedenis heegt geschreven in de elektronische muziekindustrie.

Yves zorgt ook voor zo’n geweldig efficiënte opbouw. Wanneer ik op een retrofeest moet draaien, ligt deze standaard in mijn platenbak.

Classic #10: Digital Express - The Club

Jam: De zenuwachtige baslijn op deze track heb ik altijd geweldig gevonden. Het is een rasechte clubclassic waar je elke set mee kunt opbouwen.

 


Zin om mee het tienjarig bestaan van Age of Love te vieren? Wij geven maar liefst vijf duoticket weg voor 10 Years Age of Love in de Lotto Arena.