Belgen op ADE - een overzicht

Belgen op ADE - een overzicht

Het programma is compleet, ADE belooft zichzelf wederom te overtreffen met een duizelingwekkende 20ste editie tijdens het lang weekend van 19 tot en met 23 oktober. Het kruim van de hedendaagse scene komt er bij elkaar om de ene labelnight met de andere showcase af te lossen. Bij benadering spelen zo'n 2.200 artiesten verspreid over een 300-tal events. Wij richten ons op de Belgen op Amsterdam Dance Event; wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen?

Kolombo & Loulou Players

Kolombo meets Sharam Jey, enfin, Loulou Records meets Bunny Tiger. De twee housetenoren schuiven elk hun label naar voren tijdens de eerste avond van ADEKolombo en Sharam Jey zijn er uiteraard bij, maar ook Mason en Loulou Players spelen ten dans. Meer info.

Netsky

Waar de meest avonden in klein maar fijne clubs doorgaan, ziet Netsky het een tikkeltje groter: hij wil Paradiso vullen. Met de liveshow van z'n laatste worp III hoeft dat geen probleem te zijn, denken we. Meer info.

Aeroplane / Metroplane

Ofwel de Belg die het laatste decennium wellicht het meest op ADE stond. Amper nog te zien in eigen land, nu je het zegt. Samen met Alex Metric vervoegt hij als Metroplane het afscheidsfeestje van Rauw. Meer info.

Hush

Er wachtte ons een aangename verrassing toen we ontdekten wie er achter Hush schuilgaat. Verklappen doen we niets, maar u kent hem onder een iets steviger alias. Met Hush scoorde ie al knappe releases op OWSLA en Ultra MusicMeer info.

Lost Frequencies & The Magician

De wonderboy die de obscuurste countryriedel als een raket door de charts kan laten zoeven, speelt tweemaal op ADE. De ene keer op uitnodiging van Sam Feldt, de andere keer op z'n eigen avond met verder nog The MagicianMeer info.

Jabo & Gan Gah

Eurabia! Vanop het Brusselse Lowup mengen Jabo en Gan Gah wobbelende bass met oosterse invloeden. Ze draaien b2b op de avond met Acid Arab en Cairo Liberation Front. Meer info.

Labyrinth Club x The Jane

U las het eerder al, maar we nemen ze er hier ook nog bij ter volledigheid: Hasseltse trots Labyrinth Club slaat de handen in elkaar met Sergio Hermans restaurant The Jane en Amsterdams label/agency Click. Tezamen vullen ze drie avonden met de fine fleur op je bord en toppers achter de decks. Op het menu staan onder meer Davide SquillaceMANLFY (ofwel M.A.N.D.Y. & Audiofly), Martin ButtrichRe.YouAgents Of Time live, Matthew DearPatrick BaumelThe HackerGabriel AnandaDarius SyrossianAlan FitzpatrickAnja Schneider en Nick Curly. Opvallend dus; geen enkele Belg achter de draaitafel - al maken ze dat goed met hun ander initiatief. Meer info.

Labyrinth Club x ADE Special

Raw DistrictDkA en Lee Davon vertegenwoordigen ons landje tijdens de after hours van de laatste festivaldag. Verder staat nog Carlo Ruetz op de affiche. Only the strong survive! Meer info.

STUFF.

Weinig beats, veel dansen bij STUFF.. De strafste liveband van de afgelopen jaren blijft verdersurfen op de golf die hun debuutplaat sloeg. Op ADE trekken ze een avond met onder meer Swindle. Meer info.

Amelie Lens

Het was groot transfernieuws dit voorjaar toen Amelie Lens op het prestigieuze Second State tekende. Ze staat nu mooi in het lijstje naast labelbonzen Pan-Pot en Benny Rodrigues te pronken. Meer info.

Dimitri Vegas & Like Mike

Wie z'n hartje wil ophalen met de grootsten uit de EDM-scene, noteert maar beter de avond met AMF Arena in z'n agenda. Op het appel naast de broers Thivaios; Afrojack, Armin Van Buuren, Dillon Francis, Steve Aoki, Nicky Romero, ... Meer info.

Cleveland

Wanneer John Talabot je uitnodigt op z'n Hivern Discs-labelnight, twijfel je niet. Cleveland twijfelde niet. Meer info.

Feestgedruis

Piraten gespot op de Amsterdamse grachten! Feestgedruis neemt ook een avond voor hun rekening en doet daarvoor beroep op Stavroz en Dauw & Schemering. Meer info.

DJ Prinz en Bollen & Fichtner

Hatseklats nodigt zowel jong als oud Café d'Anvers-meubilair uit. Met Bollen & Fichtner en DJ Prinz is Antwerpen meer dan representMeer info.

Tom Hades

Van Drumcode tot Bedrock kennen ze deze technorot. Als hoofd van Rhythm Converted komt ie als de opvolging van Marco Bailey naar ADE, zegt u? Wij ontkennen niets. Meer info.

Le Babar

Liever moe dan lui, deze Le Babar. Aan een strak tempo smijt ie met houseplaten alsof het een lieve lust is. Met een back catalogue om ù tegen te zeggen, is het ons een raadsel waarom de de grote doorbraak vooralsnog uit blijft. ADE verbluffen dan maar? Meer info.

Van Czar

Op de snelweg tussen Chicago en Detroit vind je Van Czar. De Brusselaar smeedt de betere techno en house uit die twee grootsteden moeiteloos aan elkaar op onder meer Bonzai Basiks, dochterlabel van het legendarische, u raadt het nooit, Bonzai RecordsMeer info.

Lady Mézon

Underground house in al z'n vormen en gedaantes is wat u kan krijgen bij Lady Mézon. Ontdek eens een artieste! Meer info.

Vuurwerk

Het zijn er niet veel, maar ADE herbergt ook enkele liveshows. En hoewel ze in eigen land een kalme zomer beleefden, nam Vuurwerk ADE er graag bij. Je staat namelijk niet elke keer op de line-up met Jessy Lanza en PolynationMeer info.

Pole Folder

Al vijftien jaar in the game, wat releases op Bedrock en Global Underground opleverde. Met het eigen Reworck geeft Pole Folder op zijn beurt talent de kans. Tweemaal aan de bak op ADEMeer info.

Renaat Vandepapeliere

De peetvader van R&S is het buitenbeentje in deze lijst: hij speelt geen set maar komt langs in Playground, de experimentele ruimte op ADE. Samen met huidige manager Andy Whittaker doet hij de geschiedenis én toekomstplannen van het label uit de doeken. Meer info.

Gewelt

Zowat de best klinkende naam van het rijtje komt uit Limburg: Afternoon Tripel. Het duo achter Gewelt trakteert op tripel allerhande en smijt er en passant een fijn plaatje bij. Meer info.

Cezar Touch

Wanneer je bijnaam Funkmeister Cezar is, liggen de verwachtingen hoog. Toch weet Cezar Touch die al jarenlang in te lossen, met adelbrieven van Mixomatose op Studio Brussel, Feest in het Park en Mekitburn. Je kan hem ook vinden op de avond met de eerder vermeldde Le BabarMeer info.

Marco Bailey

Als er één iemand niet mag ontbreken, moet het onvermoeibare duizendpoot Marco Bailey zijn. De alomtegenwoordige technodon zakt naar Amsterdam af in het kader van z'n bookingsagency. Samen met Sam Paganini, Johannes Heil en Catz N Dogz speelt hij namelijk op de Blakksheep-showcase tijdens Day-OnMeer info.

Nico Morano

Ook Nico Morano, die onlangs nog zijn vijf favoriete platen voor Fuzz selecteerde, is dit jaar weer van de partij op ADE. Op 21 oktober speelt hij in het Tropenmuseum op de invite only network soirée Water&Wine naast onder meer Michel De Hey en Juan Sanchez.

Foot Juice Records

Veel is er over de avond nog niet bekend, wel dat Deejay Earl vanop Teklife langskomt. Verwacht je aan catchy juke, de hele nacht lang. From boogie to booty! Meer info.

Charlotte de Witte

Op een der indrukwekkendste avonden staat Charlotte de Witte doodleuk tussen de line-up. Dave Clarke nodigt haar en onder meer Miss Kittin, Luke Slater, Ø [Phase], Marcel Fengler en Tommy Four Seven uit. Legt ze een track op uit haar Fuzz Five of gloednieuwe EPMeer info.

Iris Menza

Ook Iris Menza staat haar mannetje op een knappe affiche. Ze staat op Detroit Love in Sugarfactory naast Carl Craig en Mirko LokoMeer info.

Had ons alziend oog even af te rekenen met een vuiltje en staat daarom jouw act niet in dit overzicht? Contacteer ons gerust op info@fuzz-mag.be en we vervolledigen het artikel met plezier!