De 25 populairste Boiler Room-sessies ooit

De 25 populairste Boiler Room-sessies ooit

Sinds 2010 kende Boiler Room een enorme groei over de ganse aardbol en ondertussen staat de teller al op meer dan 4500 Boiler Room-sessies. Sommige daarvan groeiden uit tot iconische sets, maar welke zijn nu de meest bekeken Boiler Room-sessies aller tijden? Fuzz zocht het even op!

25. Dubfire, Amsterdam - 2011

Met ruim 1,8 miljoen views op het YouTube-kanaal van Boiler Room opent Dubfire - afgelopen zomer nog headliner op Cirque Magique - deze top. Hij wist zo nipt artiesten als Boys Noize, SBTRKT, DJ EZ, Dominik Eulberg en Acid Pauli uit de lijst te houden. Ruim vier jaar na zijn Boiler Room-set in Amsterdam blijft de uit Iran afkomstige producer nog steeds bijzonder actief, zo brengt hij binnenkort nog een nieuw album uit samen met Oliver Huntemann.

24. Maya Jane Coles, Londen - 2013

De Britse Maya Jane Coles is de volgende in het rijtje. Zij wist met haar set in Londen net geen 2 miljoen kijkers te bekoren. Ook voor Maya Jane Coles was 2016 een bijzonder druk jaar. Zo zagen we haar aan het werk op de Antwerspe editie van Awakenings, net als op het door Bonobo gecureerde Outlier Festival en DGTL's preparty. Daarenboven kon je haar dit jaar ook op Dour aantreffen. Op het geplande dubbelalbum, dat normaal nog in 2016 zou verschijnen, is het voorlopig wel nog even wachten.

23. Bonobo, Londen - 2012

Bonobo viel met zijn live concert net buiten de top, maar zijn dj-set in Londen in 2012 lokte duidelijk nog wat meer kijkers. Hij is de eerste artiest in deze lijst die de kaap van 2 miljoen views overschrijdt. Ook Bonobo zou dit jaar normaal gezien nog met een nieuw album op de proppen moeten komen, al is daar op dit moment nog geen spoor van. Misschien had hij het te druk met het cureren van zijn eigen Outlier Festival?

22. Frankie Knuckles, New York - 2013

De legendarische housepionier Frankie Knuckles liet in 2014 het leven. Een jaartje ervoor was hij nog te gast tijdens een Boiler Room-sessie in New York. Na zijn overlijden groeide, naast alle eerbetonen, deze set uit tot één van de meest gedeelde sets, die zo iets meer dan 2 miljoen views haalt.

21. Flume (live), Londen - 2013

Flume was nog een jonkie die net op de deur van de internationale doorbraak klopte toen hij begin 2013 zijn liveset in de Londense Boiler Room bracht.  Een set die uiteindelijk iets meer dan 2,1 miljoen views haalt. Zijn debuutalbum was nog maar enkele maanden uit, maar plots ging het razendsnel voor de jonge Australiër met hits als Holdin' On, On Top, Left Alone met maatje Chet Faker en een geniale remix van Disclosure hun You & Me.

Ondertussen is Flume uitgegroeid tot één van de grootste elektronische artiesten ter wereld, een status die hij met zijn nieuwe album Skin bevestigde. Denk maar aan singles Never Be Like You en Smoke & Retribution, of het experimentele Wall Fuck. Verder werkte hij afgelopen jaar nog mee aan het album van AlunaGeorge en konden we hem aan het werk zien tijdens de [PIAS] Nites

20. DARKSIDE (live), New York - 2013

DARKSIDE, de samenwerking tussen de geniale producer Nicolas Jaar - die binnenkort naar ons land komt om zijn nieuwe album voor te stellen! - en multi-instrumentalist Dave Harrington, was zonder twijfel één van de meest vernieuwende acts een jaar of 3 terug. In 2013 brachten ze hun gevierde album Psychic uit, dat ze ook in een New Yorkse Boiler Room kwamen voorstellen met een spetterende liveshow. Hun set haalt net geen 2,2 miljoen views.

19. Skream b2b Disclosure, Londen - 2012

In 2012 kaapten Skream en de broertjes van Disclosure samen de Londense Boiler Room. Hun b2b-set strandt voorlopig op een zucht van de 2,2 miljoen views. Zowel Skream als Disclosure blijven ook anno 2016 bijzonder actief. Zo bracht Disclosure enkele maanden terug nog hun nieuwe Moog For Love EP op de markt, en Skream trekt op dit moment rond met zijn Open To Close-tournee waarmee hij focust op allnighters. Daarmee komt bij binnenkort langs in Labyrinth Club en we hadden het er al uitgebreid over met hem tijdens ons interview.

18. Tale of Us, Nuits Sonores - 2013

Het Italiaanse duo Tale of Us was in 2013, op het moment dat ze wereldwijd doorstootten tot de top van de technowereld, te gast op de Nuits Sonores in Lyon. Hun technobeats werden er live opgenomen en de set haalt voorlopig bijna 2,4 miljoen views. Sindsdien zaten de heren allerminst stil, zo brachten ze enkele remixen op de markt en lanceerden ze eerder dit jaar nog hun gloednieuwe label Afterlife met een indrukwekkende compilatie. De eerstvolgende release op het label bevat bovendien een remix van een landgenoot!

17. Chet Faker (live), Melbourne - 2014

Wanneer Flume in een lijstje verschijnt met een liveshow, kan ook Chet Faker niet ontbreken. De Australiër, die onlangs zijn alias Chet Faker achter zich liet en nu zijn echte naam Nick Murphy ook als artiestenalias gebruikt, was in 2014 te gast tijdens een Boiler Room-sessie in Melbourne. Daar bracht dit muzikale brein, dat eerder al samenwerkte met Marcus Marr en Flume, een uitstekende liveset naar aanleiding van zijn debuutalbum Built On Glass. Zijn Boiler Room-sessie haalt op dit moment net iets meer dan 2,7 miljoen views. 

Wie Chet Faker ooit nog live aan het werk wil zien, is er dus aan voor de moeite.. Maar als Nick Murphy volgen sowieso nog heel wat optredens! Onlangs loste hij zijn eerste track Fear Less en ongetwijfeld volgen er nog heel wat shows. Hopelijk ook opnieuw in een Boiler Room-sessie?

16. Nicole Moudaber, Ibiza - 2013

De Libanees-Nigeriaanse artieste Nicole Moudaber, tegenwoordig in Groot-Britannië gevestigd, siert de 16e plek in deze lijst. In 2013 was ze te gast in een Boiler Room-sessie in een unieke villa op Ibiza, wat haar nu een set oplevert die iets meer dan 2,7 miljoen views sprokkelt.

Ook Nicole is tot op heden nog heel actief. Zo verschijnt haar track One Day Later binnenkort op Carl Cox en Jon Rundell hun nieuwste Intec Digital-compilatie, zagen we haar aan het werk op Awakenings en had ze eerder nog een cadeutje in petto in de vorm van haar gratis track More Ways Than One.

15. Jamie xx, London - 2014

2015 was het jaar van de ultieme doorbraak voor Jamie xx. Het grote publiek kende hem tot dan vooral als lid en beatmaker van The xxop dit moment werkzaam aan hun nieuwe album. Dat jaar veroverde hij alle hitlijsten met zijn album In Colour, met daarop sterke songs als Loud Places, Good TimesAll Under One Roof Raving, Sleep Sound en Gosh (inclusief fantastische videoclip) en werden deze platen door heel wat kleppers als Four Tet en John Talabot (niet één keer, maar zelfs tweemaal) geremixet. In de nasleep van het album begon hij bovendien zelfs een eigen platenwinkel in Londen!

Maar elektronische muziekliefhebbers wisten al veel langer dat Jamie heel wat meer in zijn mars heeft en bovendien een uitmuntend platenselector en dj is. Dit bewees hij in 2014 in de Londense Boiler Room die nu tussen de 2,7 en de 2,8 miljoen views haalt, maar ook reeds in de Ancienne Belgique, op Werchter dit jaar en Pukkelpop afgelopen zomer. Het was niet zijn enige passage in Boiler Room, zo keerde hij later nog eens terug om er een mix bomvol classics af te leveren, die helaas dit lijstje niet haalde.

14. Ben Klock, Berlijn - 2013

Wie al meer dan tien jaar vaste resident is in Berghain, kan wel een plaatje draaien. De Duiste dj en producer Ben Klock, die ook faam verwierf met zijn track Sub Zero, was in 2013 te gast in de Berlijnse Boiler Room om er te doen wat hij het best kan: techno knallen! Zijn set haalt bijna 2,8 miljoen views.

13. Laurent Garnier, Dekmantel - 2013

Met The Man With The Red Face produceerde Fransman Laurent Garnier één van de allergrootste elektronische tracks aller tijden, maar ook als dj weet hij te bekoren. In 2013 speelde hij een bewierookte set op het Nederlandse festival Dekmantel, dat onlangs nog heel wat sets van de afgelopen editie online zwierde. Laurent Garniers set uit 2013 haalt de dag van vandaag 2,8 miljoen views.

12. Jamie Jones, Ibiza - 2013

Housekoning Jamie Jones kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De Britse dj en tevens labelhoofd van Hot Creations - dat afgelopen zomer de sterke Haus Boo EP van onze landgenoten Igor Vicente & DkA uitbracht - draait al jaren mee aan de top en blijft ook nu nog alomtegenwoordig op de zomerfestivals. Zo zagen we hem aan het werk op Extrema Outdoor, Tomorrowland en Wecandance. In 2013 was hij te gast tijdens de Ibiza Villa-sessie van Boiler Room. Een zomerse set die ondertussen al bijna 2,9 miljoen lezers kon bekoren!

11. Len Faki, Berlijn - 2014

Die andere Duitse technokoning Len Faki staat vanzelfsprekend ook in deze lijst. Hij valt dan wel net buiten de top 10, hij is wel de eerste artiest in dit lijstje die de kaap van 3 miljoen views met een Boiler Room-sessie wist te overschrijden, meer bepaald 3,4 miljoen ondertussen. Wie deze levende legende aan het werk wou zien, kon afgelopen jaar terecht op Awakenings, Dour, Awakenings Antwerp en Tomorrowland, maar ook clubs als Labyrinth, Le Cadran en Forty Five. Wie een herkansing wil, kan binnenkort terecht in Kompass in Gent!

10. David August (live), Berlijn - 2014

David August was wellicht één van de jongste producers ooit op het label toen hij nog voor hij 20 jaar werd, tekende bij Diynamic en de wereld hem vervolgens leerde kennen met zijn hit You Got To Love Me. Waar het Duitse voormalige wonderkind nu de wereld rondtrekt met een liveband en mee op tour gaat met Moderat, deed hij het in 2014 nog allemaal in zijn eentje. Met zijn solo act wist hij ons op Draaimolen Festival al te overtuigen, net als de 3,5 miljoen kijkers van zijn Boiler Room-sessie, maar ook met liveband kan hij net als in Petrol en op festivals als Dour en Pitch imponeren. Het staat nu al vast dat we het laatste van deze nog altijd maar 25-jarige producer nog niet hebben gezien.

9. Nicolas Jaar, New York - 2013

Ook Nicolas Jaar gaat te boek als één van de grootste genieën die de muziekwereld rijk is. In 2011 bracht hij zijn eerste album Space Is Only Noise uit en later volgden nog de gratis soundtrack Pomgranats voor een Sovjet-film, releases van zijn Nymphs-reeks onder meer op R&S en de band DARKSIDE, die hij samen met Dave Harrington vormde.

Dat Jaar bovendien ook geniale dj-sets in elkaar weet te boksen, mochten we al aan de lijve ondervinden tijdens Roots Of Minimal en op Lente Kabinet. Ook de New Yorkse Boiler Room en bij uitbreiding de ganse wereld mocht ervan meegenieten. Zijn set uit 2013 staat op dit moment op de 9e plek qua meest populaire Boiler Room-sets ooit met ruim 3,7 miljoen views.

Bovendien is Nicolas Jaar op dit moment weer alomtegenwoordig. Aan de hand van een eigen online radionetwerk en heel wat hints op sociale media, kondigde de Amerikaans-Chileense producer zijn nieuwe album Sirens aan. Aan het album is ook een tournee gekoppeld die op 1 december de Ancienne Belgique aandoet!

8. Sven Väth, Berlijn - 2012

Papa Väth bezet in deze lijst plek 8 met een set in de Berlijnse Boiler Room uit 2012. Al anderhalf decennium lang zwaait hij de scepter bij het toonaangevende Cocoon Recordings. Dat hij het dj'en nog niet verleerd is, bewijst hij ook maar al te graag. Zo zagen we hem afgelopen jaar nog aan het werk op Awakenings, Tomorrowland, Love Family Park, Ostend Beach en tijdens Club Silo en bunkTEK hun event. Zijn Boiler Room-set uit 2012 haalt ondertussen al bijna 3,8 miljoen views.

7. Kaytranada, Montreal - 2013

De Canadese beatmaker Kaytranada veroverde vanaf 2013 de wereld met zijn door funk en hiphop geïnspireerde muziek. In 2013, aan het begin van zijn grote carrrière, was hij nog te gast in Montreal voor een Boiler Room-sessie die ondertussen ruim 3,8 miljoen views wist te verzamelen.

Ook Kaytranada is dit jaar weer bijzonder actief geweest, vooral met zijn debuutalbum 99,9% dat hij ook kwam voorstellen in Brussel tijdens Les Nuits Botanique en tijdens Pukkelpop. Verder loste hij nog enkele videoclips, onder meer van You're The One en Lite Spots, en heel wat remixen voor onder meer Rihanna, Solange en Chance The Rapper ft. Knox Fortune.

6. Nightmares On Wax, Londen - 2013

De Britse producer Nightmares On Wax was één van de allereerste gegadigden die een release te pakken had op het legendarische label Warp Records. Met tal van albums bevestigde hij steevast en in 2013 werd hij uitgenodigd voor een intieme Boiler Room-sessie in Londen. Uiteindelijk groeide deze set uit tot de 6e meest bekeken Boiler Room ooit, met maar liefst 4 miljoen views!

5. Nina Kraviz, Berlijn - 2013

De Russische schone Nina Kraviz is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de techno-industrie. In 2012 bracht ze haar titelloze debuutalbum uit op Rekids, dat afgelopen jaar nog opnieuw werd gereleaset, waarna de bal aan het rollen ging. Ze veroverde podium na podium, festival na festival. Denk maar aan haar passages op Kozzmozz, Pukkelpop, Link Festival, Extrema Outdoor, Awakenings en DGTL

Daarnaast runt ze ondertussen met succes haar eigen label Trip. Zo had het label vorig jaar met Bjarki zijn I Wanne Go Bang nog dé grijsgedraaide technohit van de zomer te pakken en kon het label dit jaar zelfs werk van Aphex Twin uitbrengen.

Haar Boiler Room-set in Berlijn uit 2013 staat nu geparkeerd op de vijfde stek in ons lijstje van populairste Boiler Room-video's aller tijden met maar liefst 4,1 miljoen kijkers.

4. Maceo Plex, Berlijn - 2014

De voormalige ghostproducer Maceo Plex bouwde de laatste jaren een enorm reputatie op. Zo bracht hij de ene na de andere topproductie - onder andere een remix voor het Brusselse duo Joy Wellboy - op de markt en groeide hij al heel snel uit tot een absolute headliner op heel wat festivals zoals Draaimolen Festival, Dour, Tomorrowland, Extrema Outdoor, DGTL Festival, Sonus Festival en Awakenings.

In 2014 passeerde hij ook in Berlijn voor een Boiler Room-sessie. Niet alleen één van de meest recente uit de ganse lijst, ook één van de meest bekeken sets! Met 5,5 miljoen kijkers grijpt Maceo Plex net naast het podium in onze lijst.

3. Richie Hawtin, Amsterdam - 2011

Dat Maceo Plex nipt naast het podium grijpt, is echter wat bij de haren gegrepen. Want met maar liefst 10,8 miljoen views haalt Richie Hawtin zijn Boiler Room-set bijna het dubbele aantal kijkers vergeleken met die van Maceo.

Hawtin is dan ook één van de meest tot de verbeelding sprekende dj's die onze planeet ooit gekend heeft. Wereldwijd wordt hij geroemd en zijn passages op festivals als Dour, Dimensions, Sonus en Tomorrowland liegen er niet om: Richie Hawtin is en blijft één van de grootste techno-artiesten ooit, wat nogmaals wordt bewezen met zijn derde plek in deze lijst!

2. Solomun, Tulum - 2015

Op de tweede plek in de lijst staat misschien ietwat verrassend ook de meest recente Boiler Room-sessie uit de lijst en tevens de enige set uit 2015 of 2016. Diynamic-opperhoofd Solomun speelde vorig jaar een dj-set voor Boiler Room in Tulum, Mexico, die uitgroeide tot een waar internetfenomeen. Twee uur puur genieten met de beste melodische house, een Boiler-set die maar liefst bijna 15 miljoen keer werd bekeken!

Het is overigens een druk jaar voor Solomun, zijn label Diynamic bestaat 10 jaar en dat laten ze niet ongevierd passeren! Zo komt er binnenkort een compilatie uit op het label, met daarop ook een nieuwe track van Solomun zelf, volgen er heel wat 10 Years Diynamic-events en eigenlijk werd het feest eerder al ingezet op de eigen Diynamic Festivals en hun eigen stage op Tomorrowland waar Solomun de dag afsloot

Met 15 miljoen kijkers kaapt Solomun dus het zilver weg. Er was er namelijk nog ééntje die wat meer views haalde...

1. Carl Cox, Ibiza - 2013

Niemand minder dan Carl Cox is de ongekroonde Boiler Room King! De levende legende, die onlangs nog zijn laatste set in Space Ibiza draaide, leverde in 2013 een zomerse Boiler Room-set die bijna 18 miljoen (!!) views oplevert. 

Dat de 56-jarige Brit nog lang niet aan stoppen denkt, blijkt nu ook uit de nieuwe compilatie die hij samen met Jon Rundell zal uitbrengen op hun eigen label Intec Digital. Maar of Carl Cox nog lang de meest bekeken Boiler Room-sessie ooit zal blijven, is maar de vraag. Solomun, op dit moment nog op plek twee, nadert namelijk met rasse schreden...

En de Lage Landen?

Helaas komen er geen Belgische en Nederlandse artiesten voor in de lijst, maar ook die cijfers zochten we even op! De meest bekeken Boiler Room-set van een Belgische artiest is voorlopig Lefto zijn set in Boiler Room London met 119 000 views, die Peter van Hoesen en Locked Groove zijn b2b-set met Scuba achter zich houdt. De meest bekeken Boiler Room-set vanop Belgische bodem gefilmd, staat voorlopig ook op naam van Lefto, al lijkt STUFF. hem daar wel binnenkort van de troon te zullen stoten.

Ondanks de rijke techno- en housegeschiedenis en heel wat wereldtoppers in de rangen, vinden we ook geen Nederlandse artiesten terug in de top, al doen ze het wel stukken beter dan België. Heel wat sets opgenomen in Nederland scoorden hoog, zoals Richie Hawtin zijn set op nummer drie. Maar de meest bekeken Boiler Room-video door een Nederlandse act is die van Detroit Swindle met een goeie 408 000 views.

Mochten we een Belg of Nederlander over het hoofd gezien hebben, laat het ons zeker weten!