De meest unieke ravelocaties aller tijden

De meest unieke ravelocaties aller tijden

Festivals en clubs kiezen steeds doordachtiger hun locatie. Denk maar aan Kompass in een oud fabriekspand of Horst Festival nabij het idyllisch kasteel uit de 15e eeuw. Bezoekers worden sneller overhaald door een unieke locatie. En unieke locaties, die zijn er in de wereld. Hieronder een niet limitatieve lijst met de meest opvallende plaatsen.


Musée de l'Air et de l'Espace in Le Bourget, Frankrijk

Een museum kennen velen van ons als een saaie plaats, maar zet een dj als Pan-Pot onder een levensgrote spaceshuttle die er tentoongesteld staat en alles wordt onmiddellijk veel interessanter. Het musée de l'Air et de l'Espace bevindt zich in Le Bourget nabij Parijs en werd in september van dit jaar uitzonderlijk gebruikt als locatie voor een technofeest.


Secret Solstice in een vulkaan / gletsjer, Ijsland

De onmiddellijke omgeving van dit festival is misschien wel niet zo opmerkelijk, het is vooral de geologische ligging die van Secret Solstice een unieke locatie maakt. Het bevindt zich namelijk zo dicht bij de noordpool dat het festival doorgaat tijdens de zogenaamde middernachtzon. Met andere woorden: 96 uur aan één stuk feesten in het daglicht. 

Komt daar nog eens bij dat ze ook 's werelds eerste optredens organiseerden in een gletsjer én in de magmakamer van een vulkaan. 


Into The Valley nabij Tallinn, Estland

De naam laat het misschien al raden: dit festival gaat door in een oude mijn op zo'n 40km van de Estse hoofdstad. De Zweedse organisatie achter het festival levert daarnaast jaarlijks ook een enorm diverse line-up. Dit jaar kon je er nog Jeff Mills, KiNK en zelfs onze eigen Renaat nog aan het werk zien.


Burning Man in een woestijn in Nevada, VS

Burning Man hoeft nog weinig uitleg. Het festival is in zijn opzet even uniek als de locatie: Black Rock Dessert in Nevada. Telkens 70.000 mensen zakten jaarlijks af naar de woestijn om er een heuse stad op te richten mét eigen tijdelijke luchthaven. Moet er nog meer zijn?


Een riool in Lancaster, Verenigd Koninkrijk

Deodorant en parfum zijn niet nodig op dit feestje. Begin dit jaar werd een illegale rave gehouden in een rioolcomplex in Lancaster. 200 feestvierders waren al toegestroomd wanneer de lokale autoriteiten "er plots lucht van kregen". Het feest werd gesloten voor -jawel- de gevaren voor de gezondheid. Misschien hadden de organisatoren het begrip "underground" iets te letterlijk genomen...


Ying Yang Festival op De Chinese Muur, China

De Chinese muur is misschien wel niet de meest optimale locatie om een rave te organiseren, je kunt op z'n minst zeggen dat je gefeest hebt op één van de wereldwonderen. Het festival zelf is dan ook nog erg betaalbaar want iedereen mag zijn eigen drank en eten meebrengen en de kamping is gratis. Enkel jammer dat het nogal ver is...


Treehouse club in een boomhut in Nairobi, Kenia

Als je dacht al een grote boomhut gezien te hebben, dan ben je nog nooit naar de Treehouse club in Nairobi geweest. Accomodatie voor 1000 bezoekers en menig grote artiesten zoals Diplo stonden er al achter de draaitafels. Desondanks klachten omtrent de veiligheid en vele diefstallen in de club, moet het wel een heuse ervaring zijn!


Watertoren nabij Helsinki, Finland

Dit feest moet nog plaatsvinden. Technogodin Nina Kraviz geeft binnenkort op verschillende locaties haar трип labelfeestjes, waaronder in deze watertoren in Finland. Op zo'n 50 meter hoogte en in een ufo-vormige ruimte zal het niet moeilijk zijn om je buitenwerelds te voelen. Moest je in de buurt zijn: 29 oktober gaat het feest door.


Zijn we nog een unieke locatie vergeten in deze lijst? Laat het ons weten via Twitter of Facebook!