Extrema Outdoor 2019: Dag 1

Extrema Outdoor 2019: Dag 1

Dit weekend zakten wij opnieuw af naar ons favoriete strand in Houthalen-Helchteren voor een nieuwe editie van Extrema Outdoor. Zoals steeds voorzag de organisatie een puike line-up met bekend en minder bekend techno- en housetalent, wij konden vrijdag dan ook niet wachten om na een helse autorit onze dansbenen te gaan lossmijten.

Daarvoor konden wij terecht bij de Duitser Emanuel Satie. In een interview dat wij recent nog met hem deden beloofde hij een zomerse set met hier en daar wat steviger werk, en dat is precies wat wij kregen. Voor de gelegenheid speelde hij samen met onze landgenoot Niels Feijen, een samenwerking die voortsprong uit het feit dat de heren een tijd geleden samen draaiden in Kroatië. De organisatoren van Extrema waren hier toevallig aanwezig en vonden hun set zo goed dat ze het duo dan ook maar meteen boekten, de enthousiaste menigte bevestigde dat dit een uitstekende keuze was. 

Daarna nam niemand minder dan legende Sven Väth het over van Satie en Feijen. De man is een vaste waarde op Extrema en stelde de laatste jaren dat wij hem zagen nog nooit teleur, de verwachtingen waren dan ook hoog. Väth kan teren op een carrière van enkele decenia, en dat vertaalde zich dan ook naar zijn set. Oud en nieuw wisselden elkaar af, zo kregen we bijvoorbeeld Disco Rout (Younger Rebinds Remix 2) van Legowelt te horen, een track die dateert van begin jaren 2000 en uitkwam op Cocoon Records (Väth’s eigen label).

Ook recenter (en zwaarder) technogeweld kwam aan bod, zo hoorden wij West Of The Moon van Drumcode-ster Bart Skills en sloot Väth zijn set af met een Patrice Bäumel-remix van Fairmont’s klassieker Gazebo.

Nazinderend van deze knallende afsluiter gingen wij vervolgens nog eens piepen op de afterparty op de camping. De muziek hier was vrij rustig en stond redelijk in contrast met Sven Väth zijn bonkende set, desalniettemin bleef het (voor de afterparty opnieuw geopende) strand tot de laatste minuut aardig vol staan.