Interview: De Sluwe Vos

Interview: De Sluwe Vos

Meestal staan er op maandagen niet bijzonder veel feestjes of evenementen op onze kalender gepland, maar afgelopen maandag was een uitzondering, en wat voor één. De Brusselse organisatie We Bring You hield in de Fuse een verjaardagsfeestje omwille van hun tweejarig bestaan. De eregasten van dienst waren Ejeca, Jeremy Underground Paris, Friend Within en De Sluwe Vos. Die laatste is een Nederlander met een erg verdienstelijke staat van dienst, maar wat weten we over Robert Vosmeijer? Nog niet genoeg, dus spraken we voor zijn set af in de coulissen van Fuse.

Zo'n 1.500 feestvierders vonden hun weg naar Fuse op maandag 10 november. De nacht voorafgaand aan Wapenstilstand vormt dan ook de ideale gelegenheid om eens goed laat op stap te gaan. Het Brusselse evenement We Bring You vierde die avond hun tweede verjaardag en ze nodigden daarvoor heel wat goeds uit. De WBY-residents Baptist en Borealis vergezelden voornoemde internationale kleppers op de indrukwekkende line-up.

 

 

 

Naast deze twee resident-dj's, bestaat de WBY-equipe uit fotograaf/grafisch vormgever Quinten Decleyn en helpt een team enthousiastelingen van elk event een uniek gebeuren te maken, zoals Peachlover, die vaak instaat voor het artwork van WBY en Sieners die sinds recent de visuals verzorgt. We beleefden een onvergetelijke nacht in de Blaesstraat, maar als kers op de verjaardagstaart mochten we enkele vragen stellen aan De Sluwe Vos, de energiekste Nederlander van de avond.

FUZZ - Is dit je eerste keer in Fuse? Wat vind je ervan? 

Robert Vosmeijer: Ja, de eerste keer in Brussel zelfs! Ik ben wel al vaak in België geweest, dat was dan in Antwerpen, Gent en Turnhout om te draaien, maar nog nooit in Brussel. Ik ken Fuse van naam, maar nu heb ik alleen nog maar de backstage gezien dus ik heb er nog niet echt een oordeel over. Als je de lijst met dj's die hier al hebben gespeeld echter eens afgaat, ziet het er wel erg indrukwekkend uit.

FUZZ - Je krijgt veel steun van onder andere Joy Orbison, Boddika en Bicep, is het bij deze dj's dat je interesse in techno begonnen is? 

DSV: Interesse in techno is bij mij echt pas laat gekomen, toen ik mijn eigen sound meer doorkreeg en wat ik echt vet vond. Ik ben echt van techno beginnen houden door één bepaalde track, namelijk Domino van Oxia. Een tijdje later heb ik door Kerri Chandler ook meer housemuziek leren kennen. Daarnaast hebben ook andere genres me beïnvloed.

FUZZ - Je organiseert ook zelf evenementen, kan je ons daar wat meer over vertellen?

DSV: Je hebt allereerst The CORE. op verschillende locaties in Amsterdam. Daar hebben we tijdens vorige edities bijvoorbeeld Kowton en Bambounou al op de line-up gehad. Daarnaast heb ik ook nog 9.23, een kleiner concept in Deventer.

FUZZ - Wat zijn volgens jou dan dé ingrediënten om een goed evenement te organiseren?

DSV: GELUID! Geluid en de mensen.

FUZZ - Dus voor jou doet een line-up met grote headliners er iets minder toe?

DSV: Ja, als je dan een grote headliner hebt, maar mensen zeuren de hele tijd over het geluid, had je even goed een event kunnen organiseren met goed geluid en lokaal talent. Nuja, naambekendheid heeft ook allemaal met sociale media, marketing en dat soort dingen te maken, je kan het allemaal langs twee kanten bekijken.

FUZZ - Het afgelopen jaar is voor jou de bal echt goed aan het rollen geraakt en heb je meer bekendheid verworven. Zijn er nog specifieke festivals waar je zou willen draaien of dj's waarmee je zou willen samenwerken in de toekomst?

DSV: Ik zou heel graag eens op Swamp81 releasen en kunnen samenwerken met Joy Orbison of Loefah. Verder ben ik bezig met mijn eigen label op te zetten en zit ik de laatste tijd erg vaak in de studio om mijn album op tijd af te krijgen. Beide projecten zal ik in de eerste helft van 2015 uit de doeken doen. Daarnaast ben ik gewoon heel erg gefocust om mijn eigen weg op te gaan en zelf onafhankelijk met muziek bezig te kunnen zijn.

FUZZ - Dankjewel! 

 

Artiesten in dit artikel