Interview: Kurious artiesten (Solco, Mr_Fuzz en Ravenous)

Interview: Kurious artiesten (Solco, Mr_Fuzz en Ravenous)

Kurious is het verhaal van drie jonge Vlaamse ondernemers die een gat zagen in de Belgische muziekindustrie. Ze misten een bookings agency dat meer betekende voor de artiesten dan enkel wat administratieve taken bijhouden. Jochem Peterson besloot om samen met zijn twee kompanen Rien Samson en Stijn Van De Veken daar verandering in te brengen, Kurious was geboren. 

Ondertussen mag het eerste kaarsje uitgeblazen worden en waar kunnen we die verjaardag beter vieren dan op het door Kurious geprogrammeerde Studay-podium. Een hele dag topartiesten uit de eigen stal aangevuld met Studio Brussel Playground-residents Raving George en Faisal. Fuzz Magazine werd uitgenodigd om mee te vieren en wij maakten van die opportuniteit gebruik om enkele van onze favoriete dj’s aan de tand te voelen. 

Hey you! Relive our phenomenal 1 year-celebration at StuDay now <3
Posted by Kurious on dinsdag 29 september 2015

 

FUZZ - Hey Mathias, Laurent en Michael, alvast proficiat met de verjaardag van jullie bookings agency of beter gezegd ‘family’. Heeft het publiek goed met jullie meegevierd op Studay? 

Solco: Voor mij was het een warm-up, dus we hebben het rustig aan gedaan. Ondanks de regen tijdens mijn set, waardoor het publiek nog wat op zich liet wachten, heb ik me toch wel goed geamuseerd. 

Mr_Fuzz: Mijn set met Jaymee BLXKS aan de mic was zeker geslaagd. Het publiek was heel enthousiast en ze konden mijn stijl wel appreciëren. Jaymee heeft het publiek goed opgewarmd waardoor de sfeer er extra goed inzat. Ik had ook het geluk dat het tijdens mijn optreden wel droog gebleven is. 

Ravenous: Ik heb vandaag zelf niet gedraaid maar heb wel de eer gekregen om het Snapchat-account van Kurious te hosten. Hiermee proberen we zoveel mogelijk ook het publiek thuis te laten meegenieten van onze dj’s. Degene die de snapchats gevolgd hebben, zullen gezien hebben dat de sfeer er goed inzat vandaag.

FUZZ: We zagen jullie artiestennamen deze zomer op heel wat affiches voorbijkomen, wat waren voor jullie de hoogtepunten? 

Solco: Ik heb een maand in Korea doorgebracht deze zomer, dus zo veel shows heb ik niet gedaan. Ik onthoud vooral mijn set op de weide van Pukkelpop. Sinds mijn veertiendde heb ik geen enkele editie gemist. Het was dus een jongensdroom om zelf ook eens een plaat op te leggen op het festival. We hebben ons enorm geamuseerd op de DJ-mobiel van kunstenaar Olaf Mooij.

Mr_Fuzz: Voor mij was Tomorrowland zeker één van de absolute hoogtepunten. Dankzij Studio Brussel kreeg ik de kans om mijn ding te doen tijdens The Gathering. Sphinx Festival en Jospop waren ook zeer cool. En na een nogal dronken avond werd ik uit mijn bed gebeld om net als Mathias op de dj-mobiel op Pukkelpop te komen spelen. Een topervaring! 

Ravenous: Laundry Day was één van mijn absolute favorieten. Maar ook het Route Du Soleil-avontuur met de hele bende van Kurious ga ik me nog lang herinneren. 

FUZZ: Jullie hebben ook heel wat tijd doorgebracht in de studio de voorbije maanden, werpt dat harde werk zijn vruchten af? 

Solco: Ik heb vandaag vier eigen producties gespeeld. Het is altijd tof om je eigen werk op zo'n grote geluidsinstallatie te testen alvorens ze naar platenlabels gestuurd worden. Het is nu eerst de bedoeling de tracks aan andere dj’s te laten horen om te zien hoe ze het op de dansvloer doen. Enkele van mijn tracks hebben in het verleden al support gehad van Sam Divine van Defected Records.

Mr_Fuzz: Dit jaar heb ik heel wat remixen uitgebracht die onder andere door Laidback Luke en Ape Drums gedraaid zijn. Het laatste wat ik uitgebracht heb is een officiële remix voor de Belgische producer Irusu en die is ook wel hard gegaan binnen de Jersey Club-scene. In oktober komt er een samenwerking aan met de Amerikanen van Swagglerock, die zal gratis uitgebracht worden op mijn SoundCloud-account. 

Ravenous: Ik ben ongeveer een jaar bezig geweest aan mijn eerste single Never Be Mine waar we uiteindelijk nog een vocal van Charlotte Haining overeen gegooid hebben. We hebben samen ook een show in België gedaan om de release te vieren. De twee dagen dat ze in België was hebben we dan ook ineens gebruikt om een videoclip op te nemen. Op dit moment ben ik aan heel wat nieuwe tracks bezig, verwacht een single of EP de volgende maanden! 

FUZZ: Hoe zijn jullie bij Kurious terecht gekomen? 

Solco: Ik werkte eerst samen met de Limburgers van Floorfiller maar toen ik uiteindelijk naar Antwerpen verhuisde, leek het me het perfecte moment om een nieuwe start te maken bij Kurious. Zij zijn wat minder genre gericht waardoor ik op meer verschillende feesten terecht kom.

Mr_Fuzz: Een heel grappig verhaal eigenlijk. Vorig jaar op Studay ben ik een demo gaan afgeven aan de mannen achter Kurious. Enkele maanden later hebben ze me dan gecontacteerd en hebben we eens samengezeten. De klik was er meteen en sindsdien behoor ik tot de familie. 

Ravenous: Dankzij mijn overwinning op de Tomorrowland dj-contest vorig jaar ben ik in contact gekomen met Jochem. Ik heb hem toen mijn eerste producties laten horen en die hebben toen wel de doorslag gegeven. Ik ben hen heel dankbaar voor alle kansen die ze me gegeven hebben. 

FUZZ: Zouden jullie het jonge dj’s of producers aanraden om zich aan te sluiten bij een bookings agency. 

Solco: Tot op een bepaald niveau is het toch wel interessant om als jonge dj zelf de bookings te beheren. Dat is de ideale manier om in contact te komen met iedereen die binnen de muziekindustrie actief is. Wanneer het dan toch vlot begint te lopen kan ik jongere muzikanten zeker aanraden om met een agency te gaan werken. Daardoor moet een dj of producer zich niet te veel met de zakelijke kant bezighouden en kan hij zich focussen op het creatieve. 

Mr_Fuzz: Voor mij leek dat vroeger iets heel formeels waar ik niets mee te maken wou hebben, maar bij Kurious is dat helemaal anders. Het is heel familiaal en de relatie met de bookingsagent en manager is heel goed. Voor mij heeft het in ieder geval heel wat meerwaarde gehad. 

Ravenous: Ik denk ook dat het belangrijk is om te wachten tot je er echt klaar voor bent. Niet te vroeg de stap zetten, want dan kan het wel eens fout lopen. 

FUZZ: Nog een laatste vraag, als jullie de kans hadden om eens samen te draaien of de studio in te duiken met één bepaalde artiest, wie zou dat zijn? 

Solco: In de studio zou ik wel eens met Bicep willen zitten, zijn recentste werk is echt geniaal. Achter de decks zou ik wel eens met Four Tet mijn ding willen doen of als ik echt mag dromen met Jamie xx. De set die Jamie xx speelde op Pukkelpop was één van de beste die ik ooit gezien heb.

Mr_Fuzz: Als er één iemand is waar ik echt naar opkijk moet het wel Diplo zijn. Hij heeft doorheen de jaren zijn eigen imperium uitgebouwd tot wat het nu is. 

Ravenous: Met Low Steppa wil ik zeker wel eens wat producties maken. Een b2b-set zou ik dan weer zien zitten met één van onze Belgische helden: DJ Licious

FUZZ: Bedankt Mathias, Laurent en Michael voor de babbel, veel succes nog met jullie verdere carrière en met het hele Kurious-verhaal natuurlijk! 

Op donderdag 29 oktober host Kurious ook een eigen verdieping tijdens MAS[KED]. Voor één avond zal doorheen het volledige MAS naast de tentoonstellingen ook ruimte zijn voor heel wat muzikaal geweld. Solco, Ravenous en Mr_Fuzz zullen samen met Jonas Lion het beste van zichzelf geven op de vierde verdieping. Op de andere etages worden er podia verzorgd door Het Bos, So You Think You Can Funk en ’t Vettigste Feestje Van ’t Stad. Wij halen alvast onze maskers boven!