Interview: Mamoet

Interview: Mamoet

Mamoet is 27 jaar en afkomstig van de carnavalstad: Aalst.  

Hij is enorm gepassioneerd bezig met elektronische muziek, vooral drum 'n' bass/ jump-up maar ook met neurofunk/dubstep. Kenneth is de eigenaar van Bass junk digital en is lid van het Britse label young guns recordings.


FUZZ - Wanneer ben je beginnen luisteren naar drum 'n' bass?

Mamoet: Sinds 2010 luister ik naar drum 'n' bass. Daarvoor luisterde ik meestal dubstep of hip-hop, dubstep was in het jaar 2008 zeer groot in België. Ik herinner me nog zeer goed dat ik het liedje 'Found A Lover' gemaakt door Panacea hoorde op Elements Festival, sindsdien was ik verkocht aan drum 'n' bass!

FUZZ - Waarom ben je begonnen met muziek maken? 

M: Ik was op mijn 16 jaar al vocalist in een New York Hardcore Band genaamd Enemy Down. Onze drummer was ook gitarist in een andere band en had gekozen om de band te verlaten. Met als gevolg dat we moesten stoppen met de band.

Ikzelf begon veel uit te gaan naar drum 'n' bass evenementen en wou nog steeds muziek maken. Ik heb toen ook samen met vrienden Riddim feestjes georganiseerd.

We hadden 50 Carrot geboekt in Aalst en dit was zijn eerste internationale booking!
Ik heb een week met hem zitten praten plus zag hem muziek produceren. Op dat moment dacht ik: "dit wil ik ook kunnen". Ik heb toen besloten om zelf te beginnen met muziek maken.

FUZZ - Welke programma(s) gebruik je om muziek te maken?

M: Ik ben begonnen met Reason in 2011 maar toen kon je nog geen VST's gebruiken. Ben uiteindelijk overgestapt naar FL Studio puur omdat ik andere VST's wou dan enkel de standaard plugins van Reason.

Ondertussen hebben ze hun DAW (Digital Audio Workstation) al aangepast en kan je ook VST's gebruiken in Reason dus eigenlijk zou ik weer terug kunnen gaan. Maar, ik voel me al zodanig thuis bij FL studio dat ik niet meer zal veranderen.

FUZZ - Hoe lang maak je al muziek?

M: Eigenlijk maak ik al muziek sinds 2007/2008 toen nog met onze band, maar zelf ben ik pas beginnen producen in 2011 onder de artiestennaam Mamoet.

FUZZ - Wie zijn de artiesten die je geinspireerd hebben om muziek te beginnen maken?

M: 50 carrot, Dj Hazard, Dj Hype, Dominator, Logan d,...
Maar vooral 50 Carrot, hij heeft me echt doen denken van dit wil ik ook kunnen!

FUZZ - Welke evenementen wil je zeker niet missen?

M: De events die ik zeker niet wil missen zijn Invaderz en Inceptionz. Ik zou ook zeer graag eens naar Innovation In The Sun en Let It Roll gaan maar ben er nog niet geraakt.

FUZZ - Wat is je favoriete track van dit moment?

M: Op dit moment vind ik nog steeds 'Hoogs - Dry wall' Een van mijn favoriete liedjes. Maar er zijn zoveel tracks die ik goed vind!

FUZZ - Komen er nog nieuwe tracks de komende maanden?

M: Ja hoor! Komende maanden kan je een collab van mij en Jack the ripper verwachten en ook één met Banzai! Verder ben ik dagelijks bezig aan nieuwe tracks dus hou zeker mijn SoundCloud in het oog!

FUZZ - Heb je al eens een internationale booking gehad, zoja welke?

M: Ik heb al meerdere internationale bookings gehad zoals Reality Check 2016 in Bulgarije of Phoenix Bar in Northampthon en Locosession in Canterbury.

Ook heb ik op Rough Tempo gedraaid (Een online drum 'n' bass radio station).
Verder heb ik ook meerdere keren in Gouda te Nederland mogen gaan draaien,
wat een enorm leuke ervaring was! 

FUZZ - Wat is je favoriete label?

M: Mijn favoriete labels zijn Biological beats en Young guns recordings.

FUZZ - Is jumpup over zijn hoogtepunt heen of hoe sta jij hier tegenover?

M: Dit is een gevoelig onderwerp voor veel mensen gezien jumpup is de evolutie van drum 'n' bass. Dit zal altijd blijven bestaan.

Ik zelf luisterde vroeger altijd naar neurofunk, maar jumpup is nu eenmaal de evolutie van drum 'n' bass en mensen moeten dit leren accepteren. Momenteel heb ik me ook meer op de rollers gericht, hiermee bereik ik een wereldwijd publiek en niet enkel mensen van België. 

FUZZ - In welk land ga je het liefst om muziek te spelen? 

M: Zelf ga ik het liefste in het Verenigd Koningkrijk draaien, het publiek is daar veel ouder en ik vind de sfeer daar dan ook veel gezelliger! 


FUZZ - Bedankt voor dit interview ! Veel succes met je carriere ! 

 

 

Artiesten in dit artikel