Interview: Raphaël Vandeputte

"Wie plezier wil vermenigvuldigen, moet het delen."

Interview: Raphaël Vandeputte

"Wie plezier wil vermenigvuldigen, moet het delen."

Raphaël Vandeputte draait al 25 jaar mee in het nachtleven als dj en muziekliefhebber. Online is hij niet aanwezig en dat is een bewuste keuze. De Belg wil van zichzelf geen product of merk maken en ziet draaien als een goede uitlaatklep voor zijn energie en liefde voor muziek. Raphaël speelt een all-nighter in Meatpack op 17/02. Tijd voor een interview!

FUZZ - Raphaël, je bent permanent offline en er zijn pas sinds kort enkele SoundCloud-mixes van je te vinden. Hoe komen bookers bij jou terecht?

Raphaël: Dat gaat allemaal redelijk oldschool. Nieuwe contacten worden vaak gelegd tijdens een gig. Iemand komt na of tijdens mijn set vragen naar mijn gegevens en dan geef ik mijn telefoonnummer. Simpel, toch?

FUZZ - Op 17 februari vier je je 25-jarig bestaan als dj. Hoe ben je op dat idee gekomen? 

R: Hans (aka Murdock) is een goede vriend van me en is zeer begaan met het nachtleven. Toen Meatpack haar deuren opende, bood dat een opportuniteit om nog eens een feest te geven. Sommige mensen zien het als een comeback, maar zo moet je het niet bekijken. Onder het motto: ‘wie plezier wil vermenigvuldigen, moet het delen’, zetten we Meatpack met veel plezier op stelten.

FUZZ - Wie is Raphaël als dj?

R: Op school was ik al een energiek baasje en van thuis uit is de passie voor muziek met de paplepel bedeeld geweest, een combinatie die zeer goed blijkt te werken. Ik heb uiteraard al stevig wat referenties op mijn kerfstok staan. Een van de meest memorabele daarvan is 10 Days Off, waar ik 13 keer de kans kreeg om het podium te delen met persoonlijke helden. Mijn passage op een van de eerste weekends van Awakenings is ook best noemenswaardig.

FUZZ - Ervaring genoeg dus.

R: Klopt, het feit dat ik 15 jaar lang bij Radio Centraal werkte is iets wat veel mensen niet weten, maar daar heb ik de stiel geleerd en is mijn liefde voor het mixen ontsproten. 

FUZZ - Met welke ingesteldheid zakken we best af naar Meatpack?

R: Een open mindset en goesting om te feesten is belangrijk voor zij die me niet kennen of niet weten wat ze moeten verwachten. Ik probeer mezelf en ook het publiek vaak te verrassen. Dat doe ik door veel platen mee te nemen en niet in vakjes te denken. Muziek mag crossovers maken.

Het kan van Prince naar The Stooges gaan, en van Detroit house over Chicago naar vette electro. Afro-Amerikaanse muziek is de rode draad en ik hou van een stevige dosis boogie. "Wear your dancing shoes and leave your worries at home!"

Zaterdag 17 februari is het dus in het noorden van Antwerpen te doen. Inkom voor het event kost je 5 euro voor en 10 euro na middernacht. Alle info in verband met het event vind je op hun Facebook-pagina.