Interview: The Caracal Project

Interview: The Caracal Project

Met All our Duty releaset Felix Burnod aka The Caracal Project zijn eerste single op DIVIDID. Op 1 mei volgt Expresso. Tijd om eens te praten met deze Fransman.  

Fuzz: Hoe heb je jezelf laten inspireren voor deze tracks?

Voor All Our Duty heb ik me gefocust op invloeden uit mijn jongere tijd en niet enkel op drum-‘n-bass. Ik luisterde vroeger bijvoorbeeld meer naar rock, Arctic Monkeys om één band te noemen. Ik wilde diezelfde energie die je kan vinden in zulke muziek, overbrengen naar mijn eigen tracks. Dat euforische gevoel dat gitaren met zich meebrengen, die harde bass en punk sound, die wilde ik ook bereiken. Expresso is dan weer eerder geïnspireerd door future bass en recentere invloeden. Ik heb me hiervoor bijvoorbeeld laten inspireren door Burial. Hij heeft een hele dwarse sound en doet gewoon zijn zin. Om die dan om te zetten naar drum-‘n-bass heb ik alle technieken en alle soundboards van mijn favoriete tracks proberen om te zetten in drum-‘n-bass formats.

Fuzz: Jouw tracks komen uit op DIVIDID. Waarom de keuze voor dit label?

Hiervoor releaste ik tracks op NeoSignal, maar ik vond dat het tijd was voor wat anders. Ik was ooit in contact gekomen met IMANU en ABIS, de mannen achter DIVIDID. Toen zeiden ze mij dat ik altijd eens tracks mocht opsturen naar hen. Dat heeft uiteindelijk nog een jaar geduurd. Ik was nog aan het werk met mijn Homegrown EP voor NeoSignal, gecombineerd met liveshows. Wanneer ik uiteindelijk wel wat muziek opstuurde naar DIVIDID, nodigde Mark (ABIS, nvdr.) me uit naar zijn huis. Ik denk dat ik daar in 2020, voor de quarantaine begon, meer heb gezeten dan in mijn eigen huis. We zijn echt goede vrienden geworden, een soort van tweede familie.

Fuzz: Heel wat DJ’s organiseren livestreams tijdens de lockdown. Kunnen we er van jou ook eentje verwachten?

Ik zou het wel willen, maar heb zelf jammer genoeg geen decks. De winkels die dat verhuren zijn ook gesloten, dus ik kan geen livestreams doen. Wat ik wel doe, zijn productiestreams, waarin ik dan werk aan een track en uitleg geef bij wat ik doe.

Ik kijk wel zelf naar livestreams, zo heb ik afgelopen weekend (10-12 april) naar de stream van Goat Shed en Onyx Recordings gekeken (waarmee meer dan 15 000 pond voor de NHS werd ingezameld, nvdr.) Ook de Disciple-crew organiseerde onlangs een production stream, zoiets hopen wij, DIVIDID, ook ongeveer te bereiken met onze stream. We gaan een stream opzetten tussen de release van All Our Duty en Expresso, dus ergens tussen 17 april en 1 mei, waarin we zowel werken aan een track en tegelijk beetje praten met mensen die kijken.

Fuzz: Hoe hou je jezelf verder nog bezig tijdens deze lockdown?

Samen met Skylark, een collega uit Frankrijk, heb ik een Patreon account geopend (dat je kan vinden achter deze link). Wat de meeste artiesten dan aanbieden, zijn exclusieve tracks, sample packs en feedback op jouw tracks. Ik wilde iets anders doen. Ik organiseer elke maand twee competities. Dan geef ik een thema mee waarmee mijn Patreons aan de slag moeten gaan en een track rond moeten producen. Ik geef dan feedback op deze tracks en kies een winnaar, die één custom sample van mij én Skylark wint.

Een tweede competitie is de StemRoulette. Daar gooien mijn Patreons verschillende stems in de chat en ik kies er dan één random uit met een RandomPicker. Met deze stem werk ik dan voor een paar uurtjes, in een productiestream. Ik vind dit leuker om te doen, omdat je op die manier echt interactiviteit met je volgers creëert en dat vind ik toch wel belangrijk nu.

Fuzz: Naar welke plaatsten keer je het liefst meteen terug als dit allemaal voorbij is?

Get in step in Parijs is één van mijn favoriete festivals. De mensen zijn er altijd heel fijn, het geluid is er geweldig, net als het licht. Op de affiche staan trouwens ook altijd een pak artiesten die ik persoonlijk ken, dus het is wel leuk om dan samen rond te hangen. Altijd tof om daar te draaien. Verder ook fabric London, omdat het gewoon echt een legendarische club is. Het is geweldig om van dat kieskeurige publiek goede reacties te krijgen.

Thanks DIVIDID crew for believing in me & all of you, thanks for listening to my music and thanks for tuning in!

Cover Photo: ©Théo de Maillard

Artiesten in dit artikel