Listen! 2017: waarom het al lang in je agenda moest staan

Listen! 2017: waarom het al lang in je agenda moest staan

Van 30 maart tot 1 april vindt de tweede editie van Listen! a brussels future music festival plaats. Na een succesvolle eerste editie die live acts, dj-sets, gastcolleges en een platenbeurs aanbood, slaat de organisatie nu verder de weg in van het multifacetale event. 

Listen wil meer dan enkel een muzikaal verrijkende ervaring zijn, en biedt dus ook kansen tot netwerken en onderwijzen, met als doel om Brussel nog meer te doen bruisen. Het initiatief is zeker welkom, want in België zien we weinig antwoord op de buitenlandse trendsetters Sonar en ADE.  Omdat het volledige aanbod misschien wat overweldigend klinkt, overlopen we graag even alle drie de dagen.

Donderdag 30 maart

Een concert van Francesco Tristano in Flagey kondigt de start van de festiviteiten aan, waarna je door Brussel kan struinen om de beste promotors van het land persoonlijk een bezoekje te brengen. Zo maken onder meer Deep In HouseCrevette RecordsUnder My GarageNose Job en Bonnefooi het gezellig met welkome gasten Pablo ValentinoNu Guinea & PellegrinoRick ShiverRey ColinoVladimir Ivkovic en veel meer.

Vrijdag 31 maart

De avond daarop kun je eerst een aantal muziekdocumentaires meepikken in Cinéma Vendöme, waaronder Raving Iran en Tunisia Clash (die laatste wordt aangevuld met een Q&A in gezelschap van de regisseur). Daarna wachten LeftoTangram Records en Strictly Niceness je op om een nacht lang de variëteit binnen de hiphop-, beats- en electronicascene uit de doeken te doen. Ze verzamelden onder andere Benji BFlakoLe MotelShungu en Mr Mendel in het ontmoetingscentrum op de Kunstberg.

Zaterdag 1 april

Op zaterdag kunnen we extra lang smullen van het aanbod van Listen, want doorheen de dag zijn er zowel een platenbeurs als een gear- en synthesizerbeurs. Platen worden voor dat eerste geleverd door onder andere Crevette RecordsUp To Eleven en Radio Marktiko, terwijl voor de gearbeurs Turnlab van alle hardware wat lekkers voorziet en Title en anderen een inkijk in hun productieproces gunnen. Daarnaast kan je in het gebouw van de Kunstberg zelf lectures bijwonen over de evolutie van elektronische muziek, workshops bijwonen en inspiratie opdoen.

Om deze driedaagse af te sluiten krijgen we 's avonds nog een samenwerking tussen Holger en Ancienne Belgique voorgeschoteld. Zij nodigden Jimi Tenor en Wolf Müller uit voor een live concert, terwijl Sixsixsixties en Captain Starlight muzikale omkadering voorzien. Daarna komen ook 808 StatePender Street SteppersAntal, Optimo en meer nog een laatste keer op bezoek in onze muzikale hoofdstad, en zo is Brussel voor even écht onbetwistbaar het culturele centrum van Europa.

Je hoeft echter niet tot het einde van maart te wachten om van de actie te proeven, vanaf tien maart kun je tijdens het weekend terecht op de eerste verdieping van het ING kunstcentrum. Daar mag je voor de gelegenheid als gewone sterveling in om de koninklijke tuinen te aanschouwen en dj's te beluisteren.

Tickets kun je per dag bestellen via deze link bestellen!