Record Store Day 2017: de oogst van Fuzz

Record Store Day 2017: de oogst van Fuzz

Record Store Day is voorbij, de feestdag van het zwarte goud. Muziekliefhebbers konden bij heel wat platenwinkels terecht voor speciale RSD-releases en uitgaves. Ook de redacteurs van Fuzz trokken op pad en dit was hun elektronische oogst!

1. LTGL - Scribble

Bij het Leuvense Tangram vieren ze Record Store Day met een kakelverse plaat. Daarop zet LTGL z'n 7"-reeks verder met een gloednieuw nummer én een remix voor A.Blue, formerly known as Abraham Blue. Deze kon zeker niet ontbreken in onze collectie (amper 300 exemplaren)!

2. Hudson Mohawke - Watch Dogs 2 Soundtrack

Geen exclusief materiaal, maar wel Ded Sec; de soundtrack die HudMo aanleverde voor videospel Watch Dogs 2. Voorlopig was die indrukwekkende verzameling bits & bleeps enkel nog maar te streamen, nu volgt de fysieke dubbel-LP. Bilbo to the rescue!

3. Max Berlin - Elle & Moi

Sleazy disco op z'n best. Origineel uit de jaren tachtig, gemaakt door Jean-Pierre Cerrone. Wie? De broer van de enige echte discolegende Cerrone. Het nummer werd ook gebruikt in de soundtrack van Any Way The Wind Blows. Een echte cultklassieker die Music Mania en wij niet links lieten liggen.

4. Goldie - Inner City Life (+ Burial Remix)

Metalheadz had iets heel moois in petto voor Record Store Day. Vooral de Burial remix van klassieker Inner City Life deed ons weken geleden al het water in de mond krijgen. De plaat houdt ook een 2017 rebuild in van het legendarische nummer. Katsjing!

5. Dj Hype - Roll The Beats EP

Deze release vierde het feit dat 25 jaar geleden het drum 'n' bass-label Suburban Base Records werd opgericht. Om terug te denken aan de eerste 5 jaren van het label werd er voor RSD een reissue gemaakt van een vroege Dj Hype-release (1994). En die klinkt nog altijd voortreffelijk!

6. Various Artists - Let The Children Techno (Ed Banger)

Deze topcompilatie kwam uit in 2011, toen enkel digitaal en op cd beschikbaar. De bijdrages aan deze compi kwamen van o.a. Brodinski, Mr. Oizo, Duke Dumont, Gesaffelstein, Breakbot, Flying Lotus en nog heel wat anderen.

7. Boys Noize - Mayday Remixes

Heel wat remixers gingen aan de slag met nummers van Boys Noize's vierde studioalbum. Onder andere Skream, AMATO en Tensnake laten hun remixkunsten zien. Het nummer Overthrow kreeg trouwens ook een acid jasje aangemeten. Geld sparen, nope!

Er was heel wat drukte, maar toch keerden we met een gerust hart naar huis. De nieuwe aanwinsten vlogen meteen de platenspeler op en luisteren maar!