Where House en Rimbu met Repossession op zoek naar Belgische rave-roots

Where House en Rimbu met Repossession op zoek naar Belgische rave-roots

Ze schuimen elkaars feesten rijkelijk af en boeken elkaars residents met plezier, maar vanaf nu gaan Where House en Rimbu ook officieel met elkaar in zee. Maak kennis met Repossession, waarbij beide techno-concepten op zoek gaan naar de roots van onze Belgische ravecultuur. Gisteren kwam het gezelschap met een eerste teaser, vandaag doen Tim en Pieter van Where House en Nino, Anthony en Bram van Rimbu het volledige verhaal. Op de line-up na.

Where House x Rimbu

Repossession: De klik tussen Where House en Rimbu was er eigenlijk meteen. We zetten beiden in op stevige industriële techno in dezelfde stijl en met dezelfde goesting en we leerden elkaar al kennen vanaf de allereerste editie van Rimbu. We bezochten elkaars feesten, boekten elkaars resident-deejays en hadden vanaf het begin al een gedeelde passie voor techno en events. Met het heengaan van Petrol in Antwerpen moest Where House noodgedwongen naar Gent verhuizen aangezien er in Vlaanderen op dit moment geen geschiktere locatie dan Kompass is voor dat soort concepten. Toen hebben we elkaar helemaal gevonden en duurde het niet lang voor we ook officieel met elkaar in zee gingen, in plaats van te concurreren.

Repossession?

Repossession: Wat dan weer wel lang duurde waren de gesprekken rond de tafel. Want we hebben niet zomaar snel iets uit onze mouwen geschud. Eerst wilden we een gezamenlijke open air organiseren maar daarvoor vonden we geen geschikte locatie. Dus hebben we het over een andere boeg gegooid, door het grootste evenement op poten te zetten in de volledige Where House- en Rimbu-geschiedenis. Als je tegenwoordig een club binnenwandelt, word je geconfronteerd met een modeshow met afgevlakte beats waar stilstaan de norm is en dansen scheef bekeken wordt. Dat is iets waar wij ons volledig van willen distantiëren.

Met Repossession willen wij de ravecultuur van de jaren negentig - waar België voor bekend stond - volledig terughalen. Een tijd waar mensen nog naar feesten kwamen om - effectief - te feesten en zich volledig te laten gaan. Op zowel Where House als Rimbu merken we dat daar nog steeds een publiek voor is. Het is tijd om de handen in elkaar te slaan en onze erepositie in de wereldwijde ravecultuur terug op te eisen.

Line-up

Repossession: Versta ons niet verkeerd, de rave in België is niet volledig uitgestorven. In de hardcore- en psytrance-scene zit nog een bruisende undergroundvibe en in Hasselt proberen ze nu al de early days van electro uit de gracht te halen. Maar binnen onze dada - techno en retro - is het ver zoek tegenwoordig. Als er dan toch nog iets leeft, wordt er altijd naar dezelfde concepten teruggegrepen zoals Cherry Moon en Bonzai Records. Daar is uiteraard niets mis mee - onze derde zaal is daar zelfs enorm sterk door beïnvloed - maar er is wel meer dan dat.

De grootste raves bevinden zich tegenwoordig in steden als Rotterdam, Amsterdam en Parijs. Ons land loopt ver achter. In de Kabelbaan van Kompass organiseren wij de Rave Dome, daar boeken we ongeziene kleppers die het niveau van Where House en Rimbu overstijgen. Verwacht je hier aan een line-up wiens stempel gedrukt wordt door rave, acid en hardcore uit het Verenigd Koninkrijk.

Zoals gezegd voorzien we ook een Retro Hall die zich volledig focust op de Belgische rave. Denk oldschool R&S. Denk Bonzai. Denk Club X. Denk aan een KompassKarrosserie die volledig in brand zal staan. Bovendien voorzien we nog speciallekes en randanimatie waar we per se nog heel geheimzinnig over willen doen.

In de Kontrolekamer pakken we uit met een Rotterdamse rave-concept en een oude bekende van zowel Where House als Rimbu. Heet MORD Records opnieuw welkom, want labelbaas Bas Mooy neemt al zijn vriendjes mee in de omgedoopte Roffa Room.

De volledig line-up wordt volgende week integraal vrijgegeven maar berust voor alle duidelijkheid niet enkel op retro. Ook hedendaagse artiesten komen aan bod, zolang het rave-gehalte er maar vanaf druipt en we een goed gevoel hebben bij de artiest.

Recap

Repossession vindt voor de eerste keer plaats in de Gentse Kompass Klub op 10 november, al dan niet toevallig de datum van het teloorgegane I Love Techno. Where House en Rimbu blijven wel nog onafhankelijk van elkaar bestaan. Zo houdt Rimbu op 16 september al een volgende editie in het teken van de olifant en pakt Where House naar alle waarschijnlijkheid uit met een kersteditie op 23 december.

Rave on!

Artwork © [KRTM]