Innershades ontfermt zich over eerste release 9300 Records

Als u al vooroordelen had over de stad Aalst, dan is het nu stilaan tijd om die overboord te gooien. Tenzij carnaval je ding is natuurlijk. Voor de aficionado’s van de betere elektronische muziek daarentegen, noteer alvast dat er in Aalst interessante dingen aan het gebeuren zijn! Betere beats lijken een steeds prominentere rol te spelen in de stad van de ajuinen en met 9300 Records tellen ze nu ook een kwaliteitslabel meer. Innershades, wie anders, ontfermt zich over de eerste release!

Het nieuwe label is een ideetje van de mensen achter het evenement Spektrum, een organisatie die ondertussen al meer dan twee jaar kwaliteitsfeestjes organiseert, doorspekt met house, techno en disco. Enkele klinkende namen op Spektrums wall of fame zijn Serge (van Clone), Willie Burns en Palms Trax. Op 29 november staat er een volgende editie op de agenda met DJ Haus.

De bezielers merkten dat er in Aalst een grote interesse is in de ruwere, niet gepolijste house en techno die je bijvoorbeeld terugvindt in Rotterdam (Clone) en Den Haag (Crème Organization), maar ook voorbeeld Detroit (FXHE Records). Inspiratie voor de naam van het label moesten de labelbazen niet te ver gaan zoeken (de postcode!) en ook de eerste release lag voor de hand. De jonge Aalsterse dj en producer Innershades belichaamt perfect het genre dat Spektrum en 9300 Records beoogt. In het verleden gooide Innershades reeds hoge ogen met releases als That Girl en No Stopping, meer over hem kom je te weten in ons interview van een jaartje geleden.

Met deze What About Us EP brengt Innershades een ode aan nineties house. Onder het motto ‘simple yet effective’, levert hij hier drie housenummers voorzien van Roland 909, gechopte vocals en catchy baslijnen. Enig opzoekwerk leert ons dat sommige tracks reeds 2,5 jaar op Innershades zijn harde schijf stonden en dat ze dankzij enig aandringen van het label nu eindelijk het licht zien. Willie Burns neemt de remix duties voor zijn rekening en hij tekent voor een spacey en moody interpretatie van de titeltrack.

Vanaf januari zal deze What About Us EP beschikbaar zijn in een oplage van 300 genummerde en handgestempelde vinylplaten. Op 7 januari zal het label een instore release party houden in Music Mania te Gent met Innershades en Highstreet achter de decks.

9300 Records zit alvast niet stil, want de tweede release staat ook al in de steigers en is gepland voor april 2015. Omdat het label voornamelijk werk van eigen bodem wil promoten, zal ook deze van Aalsterse makelij zijn. Deze keer zal het duo SHIN de honneurs voor hun rekening nemen. Eén van de tracks kan je terugvinden in Innershades zijn set op ADE (rond minuut drie): 

Artiesten in dit artikel