Fuzz Five #23 - Maté

De volgende die onze Fuzz Five mag verzorgen is Maté! Een naam die misschien niet bij iedereen meteen een belletje doet rinkelen, maar wanneer we u zeggen dat Victor Luyckx de drijvende kracht is achter het Nächtvøgels-concept en medeoprichter is van Kerk Gent, dan weet u wellicht dat hij dé geknipte persoon is om ons zijn vijf favoriete platen door te sturen!

Nadat zijn samenwerking met Karel-Jan Vercruysse als Hector & Nate werd stopgezet, gingen beiden hun eigen muzikale richting uit. Karel-Jan ging verder als Nathaniel, terwijl Victor de naam Maté aannam. Een tweetal jaar geleden stond hij aan de wieg van het concept Nächtvøgels, dat plaatsvond in Club 69 te Gent.

Ondertussen groeide Nächtvøgels exponentieel met ook Open Airs te Gent in samenwerking met Alpha, Open Airs in Roeselare en verder edities in De Kreun in Kortrijk tot gevolg. Die groei hoeft natuurlijk niet te verbazen, met artiesten zoals Andhim, Catz 'n' Dogz, Joy Orbison, KinK - die met zijn remix voor Daniel Avery bij ons kans maakt voor plaat van het jaar -, RØDHÅD, Roman Flügel en Tube & Berger op de line-up. Het leverde hen dan ook een mooie tweede plek op in de categorie Breakthrough Party op de Red Bull Elektropedia Awards dit jaar.

Binnenkort volgt trouwens de verjaardagseditie van Nächtvøgels in De Kreun te Kortrijk! Daar zullen internationale namen Fred P en Session Victim voor de nodige platen zorgen, samen met nationaal talent Bafana, Pete Howl, Dynky Toys, Hafid en dus Maté himself. En alsof dat nog niet genoeg is, staat Victor ook mee, samen met Jules 'Bafana' Gahide van Alpha, aan de basis van het ontstaan van Kerk Gent. Over naar zijn vijf favoriete platen!

Roman Flugel - Wilkie

Maté: "Roman is al geruime tijd één van mijn favoriete producers. Hij maakt heel diverse tracks alsook knappe remixes, een beetje de kameleon onder de producers. We hadden hem dit jaar ook te gast op Nächtvøgels en ik was nogal blown away. Zijn nieuw album Happiness Is Happening is nu twee maanden uit en Wilkie is mijn favoriet. Heel organisch, warm, dansbaar. Als warm-up track of na een lange nacht feesten als kers op de taart. Check ook zeker zijn remixes voor Daniel Avery en C.A.R."

Fango - Wek (Despejado Mix)

Maté: "Fango kwam deze zomer op mijn radar. Deze track haalde ik uit een Boiler Room van Jackmaster, als ik me niet vergis. Een heel eigenzinnige producer, veel percussie in zijn tracks, maar erg fris en op de dansvloer gericht. Je kan zijn stijl wat vergelijken met die van Barnt. Wek blinkt uit in zijn eenvoud, dat maakt het net zo mooi. Werkt altijd op een peak-time moment." 

Traumprinz - All The Things 

Maté: "Traumprinz staat het hoogst op onze die-willen-we-ooit-eens-boeken-lijst van Nächtvøgels. Een geniale producer, ook onder zijn Prince of Denmark alter ego. Onder dat laatste brengt hij diepere techno, onder Traumprinz heel mooie house. De lichte vocals en piano maken het nummer heel gevoelig en prachtig. Toch blijft er een goeie flow in het nummer, het blijft erg dansbaar. Wie hij is weet niemand, optreden doet hij ook niet. De anonimiteit waar producers zich achter verschuilen kan mij enorm prikkelen. Ook het label waar hij op zit, Giegling, brengt heel wat knappe dingen uit." 

Makam - Loleatta

Maté: "Makam maakt het genre van techno dat ik het liefste speel, meer naar de housy kant met genoeg diepgang, maar toch een stevig tempo en dito flow die het enorm dansbaar maken. Loleatta heeft een lange intro, ideaal om een set mee te starten op een laat uur. Vooral wanneer de synth alleen speelt in de break, is een waar kippenvelmoment. Het publiek weet dat er iets heel erg dik komt, zo’n momenten daar doe je het als dj toch voor? Jij weet wat er komt en denkt te weten wat het effect zal zijn op je publiek en de mensen voor je wachten ongeduldig af." 

Daso - Why Try (Fred P. Reshape)

Maté: "Fred P hebben we te gast op 6 december voor twee jaar Nächtvøgels en ik ben erg blij dat we hem hebben kunnen strikken. Hij slaagt er als dj perfect in om de juiste vibe op te zetten en kan ook vlot van house naar techno overschakelen. Deze reshape draai ik erg veel wanneer ik wil overschakelen van warm-up house naar meer up-tempo. Enerzijds is het diep en organisch, anderzijds heeft het een wat meer tech house feel dat een breed publiek kan bekoren. Voor mij is tech house geen vies woord, als je de juiste platen kiest en fris brengt, doorspekt met wat techno en meer platen zoals deze, kan het zeker en vast." 


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five of miste je de eerdere edities van LenimalStavroz, Private FamilyVision MachineGeweltStation EarthRawdioPfefferDJ Snes, The SubsOaktreeWe Are ProstitutesModek of Bodyspasm?

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel