Fuzzbox mixtape november: Nick Vallon - Promo Mix for Fuzz

Geboren en getogen in Limburg, Lanaken. Gevoed en getuned in het genre tech house. Nick Vallon stond al achter de decks van grote Limburgse evenementen, denk aan XO Belgium en Donker Festival, én ondertussen maakt hij ook furore met zijn label FloorFiller. Youri De Coninck is zijn echte naam en in het Limburgse nachtleven is hij ondertussen wel al een gevestigde waarde. Stilletjes aan krijgt hij ook meer en meer zijn kans in andere streken van het land en dat kunnen wij enkel maar aanmoedigen! Zijn mixtape werd door ons uitverkozen tot Fuzzbox Mixtape van de Maand November.

Hij kreeg de kneepjes al van jongsaf aan mee, zijn vader was namelijk ook house-dj. Al vlug begon de jonge Youri De Coninck zijn eigen muzikale kennis uit te breiden. Compilaties van At The Villa, Serious Beats, Extreme & I Love Techno slingerden vaak rond in zijn slaapkamer. Uiteindelijk begon Youri op 14-jarige leeftijd wat te mixen en een paar jaartjes later ook te dj'en. Toen hij 26 werd vond Nick Vallon dat het ideale moment was aangebroken om zijn eigen evenementenbureau en label op te starten: FloorFiller.

Deze mixtape, speciaal gemaakt voor Fuzz Magazine, is een cocktail van oude en nieuwe, onuitgebrachte nummers. We leerden zijn muzikale kantjes al kennen tijdens Donker Festival. Zijn set kon ons toen al overtuigen en deze mixtape kan dat eveneens. Het is dan ook straf hoe Nick Vallon dezelfde sfeer en intensiteit weet op te bouwen in zijn sets, maar ook in zijn mixtapes.

De Coninck verwent ons met een opzwepende platenselectie. Elk nummer en elke beat geeft de mixtape een nieuwe dimensie. Naarmate het half uur nadert, gaat het tempo wat de hoogte in met nummers als de Audiofly remix van Argy’s Love Dose en Shlomi Abers Chemistry. We merken dat Vallon fan is van Hot Creations, het label van Jamie Jones en Lee Foss. We bespraken onlangs nog hun 49ste release. Dat was deze Dogfish EP van Filsonik, het titelnummer komt ook in deze mixtape aan de beurt. Belgische helden Bollen & Fichtner staan eveneens in de tracklist, en dan weet je dat het bijna niet meer kan misgaan.

70 minuten lang blijven we aan deze mixtape gekluisterd. Maar eigenlijk moet je hem gewoon zelf luisteren om dat te beamen! Hoe doe je dat? Ga gewoon eens langs onze call-pagina op vi.be. Daar kan je deze mixtape ook beluisteren (klikken op de afbeelding van de winnaar, onderaan elke update).

Ben je van plan dit weekend naar een feestje te rijden? Wij hebben maar één raad: beluister deze mixtape en we verzekeren je ervan dat je al dansend naar binnen zal gaan! 

Hierbij in ieder geval de volledige tracklist:

1) Dario D'Attis - 96000
2) Pig & Dan - I Can't Believe

3) Filsonik - Dogfish
4) Impellizzeri - Gelatine (Mendo Remix)
5) Neverdogs - Count Basic (Dorian Craft Remix)
6) Sollmy - Just A Phase
7) Outway - Baciami
8) Argy - Love Dose (Audiofly Remix)
9) Shlomi Aber - Chemistry
10) Onno - Off The Radar (Riva Starr Edit)
11) Carlos Sanchez - K15 (Detlef Remix)
12) Detlef - Haushh
13) Bollen & Fichter, Roberto Apodaca - Masters Of The Darkside 

Ontdek meer...Fuzzbox
Artiesten in dit artikel