Play'house viert tiende verjaardag met Noir

Zaterdag 7 maart is het feest! Play’house mag maar liefst 10 kaarsjes uitblazen en je zal het geweten hebben. Voor deze fonkelende editie strijkt de organisatie neer in XODA Club te Tongeren. Dj en founding father Chicago Habit mag ditmaal rekenen op support van niemand minder dan Noir, Maxim Lany en Solco. Deze gastheren spelen op 7 maart de house in Play’house.

Niet veel organisaties kunnen het nadoen, Play’house zit al 10 jaar in de elektronische scene. 10 jaar geleden, in 2005, kon je nog niet rekenen op de populariteit van Facebook, Twitter en andere sociale media. Het Limburgse Play’house slaagde erin om via mond-tot-mondreclame legendarische house-avonden op poten te zetten. Hun eerste clubnight in club Bar-a-Bar was onmiddellijk een succes.

Organisator Chicago Habit schetste in een ander artikel bij ons de muzikale voorhistorie van het evenement.

Play'house 20/12/14 met Simon Dunmore

Play’house mocht met een resem knappe koppen samenwerken. Derrick Carter, Mark Farina, Detroit Swindle, Joey Negro, Phil Weeks en Simon Dunmore zijn slechts een greep uit de dj’s die bovenaan hun affiches pronkten.

De vier dj’s die de line-up versieren op 7 maart zullen je maar al te graag op een potje house trakteren. First things first: Noir. Eén van de meest gevraagde house-dj’s van het moment. We kunnen wel stellen dat deze jongen house in Denemarken en omstreken op de kaart heeft gezet. 

Zijn megahit Around was een succes op dansvloeren wereldwijd. De Deen zijn heerlijke housebeats weerklinkten al bij labels als Get Physical, Defected en zijn eigen label Noir Music.

Noir and Haze - Around (Solomun Vox) 

Volgende in de rij is Maxim Lany. Deze Gentse dj, producer en labeleigenaar draait al jaren mee in de housescene.  Met releases op We Play House, Kittbal, zijn eigenste Lany Recordings en net nog op King Street Sound, kan hij enkele topreferenties voorleggen. Lany is geen onbekende voor Fuzz Magazine. In januari stelde hij nog zijn Fuzz Five samen!

Solco schittert ook op de affiche van het 10-jarige bestaan. Hij stond al achter de decks van Tomorrowland, Café d’Anvers en Decadence. Op 7 maart is het aan hem om met zijn funky housemuziek en diepe baslijnen de dansvloer te laten daveren.

Solco - Tomorrowland - Desperados club

En last but not least Chicago Habit. Hij vuurt al sinds ’97 houseplaatjes onze richting uit. Eerder deed hij dit onder de naam DJ Krizz. Hij is tevens de founding father van Play’house. Speciaal voor Fuzz Magazine schetst hij 10 jaar Play’house in 10 platen!

Knipper nog maar eens goed met je ogen want bovenstaande line-up is écht. Er is geen voorverkoop voorzien voor dit evenement. Tickets koop je aan de deur voor middernacht aan €12 en vanaf middernacht aan €15.

Hieronder kan je een exclusieve mix van organisator en dj Chicago Habit beluisteren waarvoor hij enkele invloedrijke houseplaten selecteerde. Deze nummers geven perfect weer waar Play'house voor staat: