House Cookin' Records viert twintigste release

Het Gentse houselabel House Cookin' Records viert zijn twintigste release in stijl met een compilatie. Het label, dat vooral focust op nationaal housetalent, wist enkele mooie namen hiervoor te strikken. Zo vind je Leach & Lezizmo, Fake That, Groove Riddim, Tunnelvision, Khillaudio en labelbaas Rawdio erop terug. 100% Belgische house dus!

House Cookin' Records werd in september 2011 in het leven geroepen als zusterlabel van het Gentse Dubtastic Records, op zijn beurt gespecialiseerd in drum 'n' bass en dubstep. Sindsdien zwaait Rawdio - die al eens onze Fuzz Five verzorgde - er de plak en slaagde hij er meermaals in jonge talenten te strikken voor releases. Zo ook voor deze zesledige Divers EP.

House Cookin' presents - Divers EP

Als eerste komen Leach & Lezizmo aan bod, beiden producers met al heel van releases op hun palmares. Zo bracht Pat Lezizmo onlangs nog zijn album At The End uit op Conya Records. Je kan het album, dat in beperkte oplage op cd werd geperst, trouwens nog steeds bestellen via Discogs! Leach & Lezizmo verzorgen de eerste plaat van de EP, namelijk In The Air.

Daarna volgt Khillaudio, ook geen onbekende bij Fuzz. We kennen hem vooral nog van zijn remix voor Jazzawesz en zijn eigen Cut Your Grass EP op Antelope Records. Daarnaast is hij ook labelbaas van Gents & Dandy's. Zijn Heart & Soul vormt track nummer 2.

Ook Tunnelvision komt aan bod en laat ons meegenieten van zijn beats op Midnight Shifts, gevolgd door Fake That hun High City. Drukke tijden trouwens voor de mannen van Fake That, die onlangs nog hun eigen Taub Recordings uit de grond stampten, waarvan we de eerste EP bij onze Fuzz Exclusief mochten brengen.

Tot slot gingen labelbaas Rawdio zelf en Groove Riddim, die onlangs nog een straffe EP uitbracht als deel van Jerzeyy Boyz, nog aan het werk. Een meer dan geslaagde release dus en we zijn al benieuwd welke talenten House Cookin' in de toekomst nog weet te lanceren, proficiat!