Jimmy Edgar en DJ Hell eren Belgische klassieker

In 1982 creëerde The Neon Judgement met TV Treated een Belpop-klassieker die ons land mee op de kaart van elektronische muziek zette. Meer dan 30 jaar later eren grootheden Jimmy Edgar en DJ Hell het nummer door er elk een frisse herwerking van te maken die op Lektroluv Records zal worden uitgebracht.

The Neon Judgement werd in 1981 opgericht door TB Frank en Dirk Da Davo en maakte naam en faam binnen het genre van de new wave. Samen met die andere levende legenden van Front 242 worden ze beschouwd als grondleggers van de zogenaamde 'EBM' in ons land. In totaal hebben ze een tiental albums op hun conto, terwijl TV Treated uitgroeide tot nationaal erfgoed van onze elektronische muziek.

Binnenkort volgt er een nieuw album Time Capsule op Lektroluv Records. Het wordt eerder een 'Best Of'-compilatie waarop klassiekers zoals The Fashion Party en TV Treated met hedendaagse herwerkingen zullen gecombineerd worden.

Zo zullen onder meer de wereldvermaarde DJ Hell en Jimmy Edgar elk een remix van TV Treated uit hun mouw schudden. Deze werden respectievelijk op Thump en Mixmag in première verspreid en kan je hieronder beluisteren.

The Neon Judgement - TV Treated (DJ Hell remix)

The Neon Judgement - TV Treated (Jimmy Edgar remix)

Hieronder kan je de originele versie van The Neon Judgement bekijken, live gebracht in 1986 in de RTBF Studios

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel