Dekmantel Festival palmt nu ook Melkweg in

Van 30 juli tot 2 augustus 2015 vindt bij onze noorderburen de derde editie van Dekmantel Festival plaats. De aftrap van het festival gaat door in het Muziekgebouw aan 't IJ, de dagen nadien sta je te dansen in het Amsterdamse Bos en 's nachts gaat het feesten door in de roemruchte club Melkweg. Hun credo? 'Small Festival, Big Names'. Een opzet waar ze zeker in slagen. 

Ze staan erom bekend de crème de la crème van de elektronische muziekscene er steeds weer weten uit te pikken. Elk jaar opnieuw prijken er fantastische namen op de affiche, die na het festival zonder twijfel echt doorbreken.

Dekmantel Podcast 010 - Ø [Phase]

Nieuw dit jaar is dat je niet alleen overdag kan gaan feesten, maar dat er ook 's nachts een volledige programmatie voorzien is: Dekmantel By Night. En daar hebben ze nu de line-up voor bekend gemaakt.

Ronkende namen als Omar S, Derrick May, Boris Werner, Joey Anderson, Tessela, Vakula en DJ Harvey prijken op het indrukwekkende lijstje. Voor de technoliefhebbers werden Prosumer, Untold en Inigo Kennedy geboekt. Ook het Russische wonderkid (met Nederlandse tongval?) Gesloten Cirkel, die laatst nog furore maakte met zijn Submit X op het label Murder Capital, komt een kijkje nemen op Dekmantel Festival.

Answer Code Request, luister trouwens naar zijn bijdrage aan de nieuwe MDR-compilatie, en Dopplereffekt zakken eveneens af naar Amsterdam, maar dan voor een liveset.

Onze mond viel nog een trede lager open toen we de naam Surgeon hoorden vallen. Vorig jaar leverde hij een dijk van een set af tijdens Dekmantel Festival. Nadien kon zijn set zelfs nog rekenen op enorm veel bijval van niet-aanwezige fans. Wij zijn benieuwd wat deze briljante knoppendraaier dit jaar uit zijn mouwen zal schudden. 

Surgeon - Dekmantel 2014

Als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat deze editie alweer een ware topeditie beloofd te worden. Iedereen die iets of wat van elektronische muziek kent, wilt hier aanwezig zijn. Iedereen. Voor tickets moet je snel zijn, want vorig jaar was het festival al vrij vroeg uitverkocht.