Sónar Festival onthult lading nieuwe artiesten

Elke muziekliefhebber heeft 18 tot en met 20 juni 2015 in het rood gemarkeerd in zijn agenda. Dan strijkt het prestigieuze Sónar Festival weer neer in de stad van Camp Nou, tapas en La Sagrada Familia. In de voorbije maanden werden al enkele kleppers als The Chemical Brothers, Jamie xx en Laurent Garnier aan de affiche toegevoegd, ze doen er nu nog een hele lading bij.

J.E.T.S., het project van iconen Jimmy Edgar en Machinedrum, werd ook uitgenodigd. Beide mannen zijn kind aan huis bij het Hotflush-label en wonen al ettelijke jaren in Berlijn, maar het zijn wel degelijk Amerikanen. Het project bestaat al sinds 2012, maar bracht sindsdien nog maar één EP uit. Ook dit jaar is hun tourschema wat magertjes en draaien ze enkel op Movement en Sónar.

J.E.T.S. (Jimmy Edgar & Machinedrum) - Lock Lock Key Key

Paranoid London en Floating Points, die in juli Dour aandoet, zakken eveneens eind juni af naar Sónar. Rasechte Britten. Hun stijl? Vergelijk het een beetje met Four Tet en Caribou. Al heeft Paranoid London vaker en vaker echte techno- en house-uitspattingen.

De Chileense Valesuchi zorgt voor melodische house, terwijl Palms Trax uitpakt met technoplaten van het hoogste niveau. Ook de Luxemburgse pianist Francesco Tristano, die de laatste jaren voluit kiest voor techno, komt eens een kijkje nemen op de Spaanse gronden. Verder zakt de Franse producer Rone in juni af naar Sónar waar hij zijn nieuw album Creatures aan het grote publiek zal voorstellen.

Verder werden Larry Gus, LAO, NV, Olde Gods, Dj Fresh, Salva en Lorenzo Senni aan de line-up toegevoegd. Voor tickets moet je snel zijn, het festival verkoopt keer op keer volledig uit. Het was, en is nog steeds, de internationale polsslag van de elektronische muziekscene. Sónar is zonder meer een festival dat elk jaar gevestigde en opkomende kunstenaars en talenten blijft aantrekken, alsof het een doodsimpel detail is.