Fuzzbox mixtape april: Bons&Lawish - Spring Podcast

Techno van de rauwste en meest duistere soort. Als je van Blawan, Perc of Pfirter houdt, is dit echt wel je ding. Wie zijn nu de leveranciers van dienst voor deze Fuzzbox mixtape van de Maand? Ontmoet de heren achter Bons&Lawish. Met deze mixtape leggen de twee Limburgers hun technoziel bloot. Ga je maar snel een nieuwe hoofdtelefoon halen want die zal je nodig hebben na het beluisteren van deze mixtape!

Het Limburgse duo Bons&Lawish maakt al een tijdje furore binnen onze landsgrenzen en net erover. Zo haalden ze hun kunstjes al eens boven op evenementen als Milimes, Donker Festival - waar we vorige keer bij waren -, en NocturnOwls. Lawish kennen we van zijn vorige deelname aan DJ-Mania, toen nog samen met partner in crime Deumas. Nu vormt hij dus een beresterk technoduo met jeugdvriend Bons, die jaren terug ook gekend was als Lauhum.

Starten doet het duo met Borful Tangs Sanctuary, wat ons betreft een briljant bizarre intro, waarna ze overschakelen op Wrap van de Italiaanse producer VSK. Je wordt vanaf de eerste bas bij de keel gegrepen en die laat je niet meer los. Niet dat je dat wilt hoor. 

Ook Miss Electrics Egomantica is om duimen en vingers bij af te likken. De vocals in het nummer maken het volledig af en zorgen ervoor dat het geen eentonig geheel wordt. Prima werk van Bons&Lawish, die op dat elan deze ganse mixtape verder zullen gaan.

Miss Electric - Egomantica

Na drie nummers verkeren we al vlug in hogere sferen wanneer de fantastisch remix van Komprezzors Between Two Points op naam van Maria Goetz voorbij komt waaien. Daarna gaan we de Perc-toer op met harde, pompende techno. Zijn Dub Decision-versie van They Sex Machinas wordt er ook nog mooi tussengegoten.

Komprezzor - Between Two Points (Maria Goetz Remix)

We willen even benadrukken dat deze techno niet iedereen zal kunnen bekoren, like it or leave it. Ze bouwen deze Spring Podcast op naar een ultiem hoogtepunt en daar blijven ze een heel tijdje hangen. Pas vanaf het laatste nummer nemen ze wat gas terug.

Afsluiten doen ze zoals ze begonnen zijn: in stijl, met hoge verwachtingen en hetzelfde nummer. Dat we blij zijn met deze inzending voor onze Fuzzbox, zal ondertussen duidelijk zijn. We hebben weer heel wat nieuwe artiesten en nummers ontdekt tijdens deze luistersessie en dat maakt onze dag keer op keer.

Tracklist:

 1. Borful Tang - Sanctuary
 2. VSK - Wrap
 3. Dax J - Closer to God
 4. Komprezzor - Magik Between Two Points (Maria Goetz remix)
 5. Kwartz - Hole
 6. Miss Electric - Egomantica
 7. Leghau - Perform
 8. Stigmata - Haunt
 9. Space DJz - Double Zero
 10. Rismu - S8 (Groof Remix 2)
 11. Ricardo Garduno - El Elav Agrev 
 12. Kill Ref - Ashurbanipal (Kike Pravda Remix 2)
 13. Scalameriya - Kneel!
 14. Uun - Recution (Brian Burger Remix)
 15. Under Black Helmet - Mute
 16. Perc - They Sex Machinas (Perc's Dub Decision)
 17. Pukemaster Ghem - Pukemaster
 18. Borful Tang - Sanctuary 

Foto's door Dimitri Bekaert Photography & Ilse Jooken