Eerste label night R&S in Gent in 23 jaar tijd

R&S Records, wellicht een van de meest spraakmakende en vernieuwende labels ter wereld, bouwt binnenkort een feestje in de stad waar alles begon, Gent. Op 15 mei kan je terecht in de Kompass Pop-Up Club om er artiesten als Space Dimension Controller en Untold aan het werk te zien. Ook oprichter Renaat Vandepapeliere zal zijn beste platen nog eens bovenhalen. Dat het een memorabele avond wordt, staat nu al buiten kijf!

Op vlak van innovatieve muziekcultuur zijn er wellicht weinig labels die aan R&S Records - opgericht door Renaat en Sabine Maes - kunnen tippen. Als antwoord op de stagnerende en in herhaling vallende Belgische muziekwereld van de jaren '80 , trokken ze resoluut de kaart van de toekomst, wat hen enkel ten goede kwam.

Begin jaren '90 volgden de eerste grote successen en verwierf het label internationale faam met hoogstaande technoreleases van artiesten als Joey Beltram en CJ Bolland, maar ook Carl Craig. Als je daarenboven ook Aphex Twin en Derrick May een ferme duw in de rug kan geven met enkele releases, staat het als een paal boven water dat R&S wereldtop was en is.

Na een periode van stilte maakte het label een doorstart in 2008, met nog steeds dezelfde visie. Nog steeds slagen ze erin rastalenten op de kaart te zetten en ze bij het grote publiek binnen te loodsen. Denk maar aan James Blake, Lone met zijn magnifieke Airglow Fires of artiesten als Pariah en Blawan.

Op vrijdag 15 mei is het tijd om het label nogmaals te vieren met een ware label night. Deze zal doorgaan in thuishaven Gent in Kompass Pop-Up Club. Naast headliners Space Dimension ControllerUntold en labelbaas Renaat, zullen ook Applebim, Second Storey, Lakker, Shades, Pilose en Stevie P ten dans spelen. Tickets kosten €12 en je kan ze kopen natuurlijk. Wij tekenen alvast present!