45 Fest: De start van jouw feestzomer

Wie er de voorbije edities bij was, weet dat het dak eraf gaat. Wat ontstond als een feestje voor hun Forty Five Facebook-fans is uitgegroeid tot een heus festival. Dit jaar gaat Forty Five echter voor een nog groter, nog wilder én nog indrukwekkender feest. Met gepaste trots geven wij je het 'wat, wie en hoe' over dit gezellig dorpsfestival op 24 juni: 45 Fest

Er zullen maar liefst vier podia zijn, allen vertegenwoordigd door een feestconcept uit de Limburgse, elektronische scene. Zo neemt Forty Five de Mainstage voor zijn rekening met onder andere Sven De LeijerStudio Brussel-geweldenaar Faisal en de drie veteranen van Discobar Galaxie. Na vele, vele jaren is Discobar Galaxie still going strong en spelen ze nog steeds whatever the hell they like. Van het grootste festival tot het smerigste jeugdhuis, deze heren weten nog altijd de juiste platen te kiezen. 

Drum 'n' bass-liefhebbers, hou je rugzakken klaar want de Drum 'n' Bass Stage wordt door het populaire M&T-collectief gehost. Zij nodigen onder andere Station EarthSpeedwagon en MC Mota uit om er het mooie weer te maken. Hun concept kan keer op keer rekenen op het plaatje 'uitverkocht' en ze werden zelfs genomineerd tijdens de Drum&BassArena Awards voor Best Club Night.  

Random en Milimes zullen voor het nodige feestgedruis op de Techno Stage zorgen. Op het programma: de eerste passage van de Italiaanse producer Roberto Capuano doorheen ons Belgenlandje. Verheug je op een lading bigroom techno van deze peetvader van de Napoletaanse technoscene. 

In de afdeling house tast Gewelt alle grenzen af van het populaire genre. Dansen kan bij Way BackBeauhause en Fake That, die eveneens live hun ding komen doen. Het Gentse duo Beauhause vindt de laatste tijd steeds vaker hun weg naar het verre Limburg en ook op 24 juni is dat niet anders. Zwoele, catchy en 'ik kan niet op mijn voeten blijven stilstaan'-deuntjes? Check!

Tickets kosten maar een symbolische 2 euro, waarmee je deze zomer ook sowieso nog eens gratis kan komen feesten op de komende SUMMER CAMP-feestjes! Geen geld voor zo'n line-up. Gaan is het credo. 

Foto: Kim Nijs Photography