Vuurwerk steekt Balthazar in een zomers jasje

Dat Balthazar hoge toppen scheert met hun derde langspeler Thin Walls is een understatement van formaat. Een van de pareltjes op het album is de single Bunker. We dachten dat een remix het nummer enkel oneer zou aandoen, maar de mannen van Vuurwerk slaagden in het onmogelijke. 

Dat Vuurwerk niet stil zit, blijkt uit deze nieuwe remix, die kort na hun gelauwerde Warrior EP volgt. De remix van Balthazar hun Bunker kreeg de titel Endless Summer Remix mee, wat zeker niet overdreven is. De melancholische strijkers en beklijvende vocals blijven behouden en een opkomende, onderliggende baslijn klaart de klus samen met stevig aangepaste percussie.

Balthazar - Bunker (Vuurwerk Endless Summer Remix)

Het lijkt erop dat onze voorspelling, dat 2015 het jaar van de grote doorbraak wordt voor Vuurwerk, enkel maar bevestigd wordt. Wie de heren van Vuurwerk aan het werk wil zien deze zomer heeft meerdere mogelijkheden. Zo kan je hen op Dour, Pukkelpop, de Lokerse Feesten en Boomtown aanschouwen. Dat het de moeite is, mochten we al aan de lijve ondervinden tijdens Les Nuits Botanique

Hieronder kan je ook nog een andere recente Vuurwerk remix beluisteren, die ze voor DNKL maakten.

DNKL - Warm Dark Night (Vuurwerk Remix)

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel