Paradise City Festival: idyllische locatie met kwaliteitsvolle muziek (4-5/07)

Paradise City beloofde het groenste festival van deze zomer te worden met de meest kwaliteitsvolle indie en elektronische muziek. Wij gingen er op 4 en 5 juli onder andere een dansje placeren, een sprinkhaan eten en genieten van deze haast idyllische locatie.


Dimitri Bekaert Photography

Aangekomen op Paradise City dook het prachtige kasteel van Ribaucourt voor ons op, de unieke locatie van dit weekend. De thermometer gaf zaterdag meer dan 35°C aan, maar de organisatie had aan zijn Citizens gedacht. Er werd gratis zonnecrème uitgedeeld, gratis water en de durvers konden een plons wagen in de vijvers rondom het terrein.

Ons paradijselijke avontuur ging van start aan de Jackmode-stage. De Zwitserse dj’s van Animal Trainer waren voor ons nog nobele onbekenden. Gelukkig is hier zaterdag een einde aan gekomen want deze jongens kunnen er wat van. Toen ze Trus’me – I Want You (Alan Fitzpatrick Remix) door de boxen knalden, dachten we even dat er spontaan een tsunami zou losbarsten in de vijvers rond het kasteel.

Deze plaat blijkt populair onder de dj’s want ook zondag liet Finnebassen deze op ons los.

Trus'me - I Want You (Alan Fitzpatrick Remix)

Aeroplane was de Belgische trots van de dag. Iedereen kwam voor dansbare elektronische deuntjes en dat was precies wat hij ons anderhalf uur lang voorschotelde. De Love Stage toverde echt om tot een podium vol liefde. Liefde voor elektronische muziek en liefde voor Aeroplane.

De meest verrassende act van zaterdagavond was voor ons GusGus. Die dag hadden we amper vertoefd aan de Live Stage, maar toen we GusGus toevallig aan het werk zagen, werden we aangetrokken door de energie die ze op het podium teweegbrengen. Deze extravagante Ijslandsers hebben een extreem grote invloed op het dansvermogen en lieten de hele tent helemaal losgaan.

Wij zakten af naar de camping, waar het echt een pure luxe was om te liggen aangezien hier amper een tentje of 40 stond. Dat kan natuurlijk ook liggen aan de prijs. Voor een campingticket, voor twee nachten, betaalde je 35 euro.

Zondag maakte de branderige zon ons wakker in onze broeierige tent. Tijd om op te staan voor de tweede dag van Paradise City.

De beats van ATTAR! waren het begin van ons zondagse avontuur aan de Love Stage. Hierna was Kollektiv Turmstrasse aan de beurt. De ideale dj’s op de ideale locatie op het ideale moment. Hun zweverige klanken en de prachtige omgeving zijn een match made in heaven.

Op Paradise City doe je heel wat leuke ontdekkingen. Onze ontdekking op zondag was Aquarius Heaven. Deze jongen deed het live en uitzonderlijk goed. Hij bracht een unieke sfeer teweeg met zijn Caraïbisch beïnvloede elektronische muziek.

Ook zondag moesten de Belgen niet onderdoen. Compuphonic nam ons mee in een anderhalf durende set die ons in extase achterliet.

Compuphonic - Sunset

De eerste editie van Paradise City festival heeft ons kunnen bekoren. Wat het festival zo uniek maakt is de idyllische locatie, de aangename sfeer, de unieke foodtrucks en speciale (fris)drankjes. Een groot pluspunt is dat het festival met een cashless systeem werkt. Op je festivalbandje kan je credits zetten en via dit bandje betaal je dan gewoon aan de bar.

Wij hebben op het terrein geruchten gehoord dat de locatie voor enkele jaren vast ligt. Bij deze: Paradise City, wij kijken uit naar volgend jaar!