Extrema Outdoor blaast op 11 juli 20 kaarsjes uit

Op 11 juli worden de zandgronden van de lichtstad van de lage landen overspoeld door een meute losgeslagen feestvierders. Waarom? Wel Extrema Outdoor Nederland blaast die dag twintig kaarsjes uit. Tenminste als er sprake is van taart. Voor iedereen binnens- of buitensmonds luidkeels 'een vat, een vat, een vat' begint te scanderen, één boodschap: Extrema trakteert wel degelijk. Niet op fletse pils, maar met een ijzersterke line-up.

De keerzijde van een degelijke line-up is de keuzenstress. Iedere festivalganger krijgt er ooit mee te maken. Klamme handjes, rusteloosheid en de drang om een kat obsessief te aaien op een lokale dierenshow? Geen nood! Laat Fuzz Magazine je steun en toeverlaat zijn en de keuzenstress verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Vitalic

Pascal Arbez is een levende legende in de Franse techno- en electroscene. Kan moeilijk anders, want Ok Cowboy zou zomaar eens de beste electroplaat kunnen zijn van het laatste decennium. Het recentere Rave Works bewijst dat een oude vos misschien zijn gebit, maar zeker niet zijn streken verliest.

Madeon

Brak in 2011 door met Pop Culture, een live mashup van ongeveer 40 verschillende nummers, die hij in drie minuten aan elkaar reeg, al was het een rol shoarmavlees. Straf! Zijn debuut Adventure gaat eveneens vlot binnen met een flinke klodder looksaus.

Boys Noize

Waarschijnlijk is Alex Ridha de enige Duitser die in Griekenland niet getrakteerd zou worden op een stenenregen. Overal waar hij opdraaft breekt het feest los.

Gorgon City

Een strandfeest zonder luchtige house is als een café zonder bier: onbestaand. Op 11 juli trakteert Gorgon City het publiek op muzikale pareltjes.

RL Grime

De hobby van deze jonge snaak is het geluidssysteem basale klanken laten braken en festivaltenten om te toveren tot een kolkende mensenmassa.

Oliver Heldens

Net als Calvin Harris is Oliver Heldens een elektronische guilty pleasure. Commercieel, maar uiterst dansbaar. Elke track van zijn hand wordt instant naar de hoogste regionen van de Beatport-charts gekatapulteerd. Oliver Heldens zal zaterdag zeker de lont in het kruitvat steken met zijn opzwepende selectie van nummers.

2manydjs

Dat het nageslacht van Zaki overweg kan met draaitafels moeten wij jullie uiteraard niet vertellen. Iedereen die in de prille jaren 2000 in de jeugdbeweging zat kent de gebroeders Dewaele. De As Heard On Radio Soulwax-tapes werden op elke fuif en in vele huiskamers steevast grijsgedraaid. Eerder dit jaar stonden ze in de Ghelamco Arena en zaterdag dus ook op Extrema.

Wie zaterdag niet weet wat te doen, één goede raad: zak af naar Aquabest in Eindhoven. Samen met bovenstaande goden staan er nog andere godenkinderen te blinken op de affiche van Extrema Outdoor (bekijk zeker hun website voor de volledige line-up). Het zal een 20ste verjaardag worden waarover nog lang zal nagepraat worden.