Wat houdt de tweede editie van HORST in?

Vorig jaar vond de eerste editie plaats van het kunst- en muziekfestival HORST. Wij waren er toen bij en waren bijzonder enthousiast over het gloednieuwe evenement. Als we het programma voor dit jaar bekijken, hopen we dat onze kalender alvast snel doorspoelt tot 11 en 12 september. 

De naam van het festival verwijst naar het kasteel van Horst in Holsbeek (vlakbij Leuven), het feeërieke toneel van het hele artistieke gebeuren. De organisatoren van HORST leggen de nadruk op de beoogde samensmelting van elektornische muziek en allerlei verschillende kunstvormen. Het resultaat is een uniek evenement in België. Vorig jaar behaalden ze hiervoor dan ook een mooie derde plaats bij de Red Bull Elektropedia Awards in de categorie Breakthrough Award (Party/Festival/Club)

Dit jaar houdt de affiche wederom heel wat namen in om vingers, tanden en tenen bij af te likken. Hiervoor vond HORST een partner in Red Bull Music Academy, zij zullen hun muzikale alumni's inschakelen op een eigen podium.

Maar er is nog meer of course! Uit de elektronische muziekwereld zijn onder andere internationale kleppers als DJ EZ, Palms Trax (live), Benji B, Oneman, Lapalux, Midland, Tom Trago en Romare uitgenodigd, maar ook het Belgische neusje van de zalm op vlak van dj's is van de partij: onder andere San Soda, Yellowstraps, Lefto, Poldoore, Innershades en LTGL

Lapalux - Don't Mean A Thing

Romare - Rainbow (club)

Innershades - What About Us

Naast muziek zal de nadruk ook liggen op kunst. Het duo Gijs van Vaerenbergh heeft hiervoor de touwtjes in handen en treedt op als curators. Kunstenaars en ontwerpers worden op HORST uitgenodigd om een werk uit te stallen binnen de context van het festival of de kasteelsite. Het gaat hier zowel om digitale kunst, als performance en sculpturen. Namen die hiervoor reeds aangekondigd werden zijn onder andere Robbrecht & Daem, Kaspar Hamacher en Children Of The Light

Voor dit hele gebeuren kan je trouwens een dagticket of een weekendticket kopen en ook driehonderd campingplaatsen zijn beschikbaar gesteld. Wij zijn alvast reuzebenieuwd naar wat HORST dit jaar te bieden heeft en hopen jullie te zien aan het kasteel in september!