Alle-me-magisch Extrema Outdoor Nederland (11/7)

Op 11 juli trokken we de grens over om bij onze Noorderburen te gaan sjansen op Extrema Outdoor. Het festival vierde zijn 20e verjaardag en daar mochten wij niet ontbreken. De weergoden waren ons alvast gunstig gezind. Een straalblauwe hemel wachtte ons op.

In mei gingen we de beentjes al eens gingen losgooien op Extrema Outdoor Belgium, nu was het tijd voor de Nederlandse variant in Best. Een mooie line-up lacht ons toe met namen als 2ManyDJs, Boys Noize, Madeon, Vitalic, Oliver Heldens, Vitalic en Sander Kleinenberg. Met zulke talenten op de affiche, kon het al niet anders dan goed gaan. 

Na vijf minuten op het festival te vertoeven, wisten we hoe laat het was. Het terrein van Aquabest zag letterlijk bruin van de Spartaans afgetrainde torso’s. Het leek alsof fitnessclub de spieren los een familiedag had gepland. Jammer genoeg waren ze niet op de hoogte dat een bierbuik het nieuwe zwart is. Daarom bleven onze shirts aan. Misschien maar best ook.

Ondanks de vestimentaire en voedingsperikelen, een broodje hamburger, mijn beste Nederlandse vrienden is GEEN malse sandwich met wat saus en een lap taai vlees, was het best een geslaagde feesteditie. Omdat we Jeroen Meus niet zijn, en het jullie Fuzz lezers geen bal kan jeuken of het festivalvoer al dan niet te eten was, geven we hieronder een overzichtje van de hoogtepunten en de teleurstellingen die Extrema dit jaar te bieden had.

  • Sander Kleinenberg

Sander mocht opwarmen voor Oliver Heldens. Echt nodig was het niet vermits de loden zon het publiek al bijna tot zijn kookpunt had gebracht. Zelfs de getatoeëerde anabooltjes waagden zich tijdens zijn set aan hun eerste danspassen. Met de souplesse van een pedaleur de charme slalomde Kleinenberg tussen verschillende future house tracks. Resultaat: geen Kleinenberg maar een Mont Ventoux.

  • Vitalic

Vitalic beukte in op de massa alsof het 2003 was. Helaas is het 2015 en ligt elektro ergens te ontbinden in de kofferbak van een aftandse Renault Scénic. Spijtig, want de Fransman zette een set neer die zo strak was als het voorhoofd van Madonna na een botoxkuur.

  • Oliver Heldens

Dansen! Dansen! Dansen!

  • Boys Noize

Ridha had het zeer moeilijk om de mensen in de tent mee te krijgen. Het wonderkind van weleer was slechts een schim van zichzelf.

  • Madeon

Hoogtepunt van Extrema was zonder twijfel Madeon. De benjamin van het festival wist de menigte te bekoren met een elektronische potpourri van verschillende stijlen. Van eigen nu-disco nummers tot de Hudson Mohawke remix van Vista. Heerlijk.

  • 2ManyDJs

Het optreden van de Dewaele broers was een dubbeltje op zijn kant. De broers weten hoe ze platen naadloos aan elkaar moeten rijgen. Technisch zijn ze zelden op een fout te betrappen. Maar qua platenkeuze viel het op Extrema een beetje tegen. Op een of andere manier was het niet boeiend. Jammer want 2ManyDJs in bloedvorm speelt moeiteloos elk festival plat.