Dekmantel Festival 2015: onze gids, dag per dag

Aankomend weekend viert Dekmantel Festival zijn derde verjaardag. De organisatoren hebben zichzelf weer meermaals overtroffen met de line-up die ze aan hun bezoekers voorschotelen. Dit jaar niet zoveel experimenteel geweld, maar gevestigde waarden en talenten die nog maar net komen kijken.

Kortom: een hele resem artiesten die je het voorbije jaar moét gezien hebben. En eerlijk gezegd, eigenlijk wil je gewoon elke deejay die op deze affiche staat zien. We feel you. En daarom maakten we het leven voor jou een stuk aangenamer en stelden we onze eigen timetable samen! Onderaan dit artikel kan je volgen welke dj wanneer speelt. Volg de paarsroze vakjes en wij verzekeren je van de meest iconische optredens. 

VRIJDAG

Als we dan toch naar Dekmantel Festival gaan, moeten we ook de jongens achter de organisatie volgen en die vinden we onder de originele naam Dekmantel Soundsystem. Zij openen naar goede gewoonte iedere dag van het festival. Daarna kan je James Pants in The Lab aan het werk zien en je voorbereiden op het hardere werk van ROD en Objekt, die later die dag op de planning staan. Objekt wordt nu al de nieuwe Happa genoemd en dat terwijl Happa zelf nog maar een jaar of 18 is.

Wil je het wat rustiger aandoen tijdens ROD en Objekt? Ga dan naar Hunee in de Boiler Room, al zal de tent dan wel tot in de nok gevuld zijn. Ga daarna zeker eens terug naar The Lab waar je eerder nog James Pants aan het werk zag en bereid je voor op de Afrikan Earwax van Madlib. Tegen de avond kan je ook Ben Klock checken, volgt er nog een ongetwijfeld indrukwekkende set van Blawan en afsluiten kan - of moet - met Dettmann

ZATERDAG

Vandaag hoeven we niet ver te lopen, we blijven lekker de ganse dag aan de UFO-stage hangen. Tripeo speelt er al vroeg, maar waar we vooral naar uitkijken is de set van Randomer, zeker na zijn machtige vertoning tijdens Sónar Festival. Anthony Naples speelt ongeveer gelijk met hem, maar als je dan toch de luxe hebt om Randomer anderhalf uur lang te checken, ga dan ook eens lang bij Anthony. Blijf er wel niet te lang lummelen want Phase begint al om half vier aan zijn set en die moét je pas echt gezien hebben. 

Ook Young Marco staat op onze to-do lijst. In Nederland al een groot talent, maar in België is hij nog niet zo bekend, voorlopig althans. Hij speelt op de Sole Selectors-stage en dat straalt altijd kwaliteit af. Ook interessant: Vakula, want hem zal je in België niet vaak op een affiche zien staan. Rep je daarna naar de UFO-stage en kies je een goed plekje uit want hier blijf je de hele avond nog dansen op denderende beats van Talismann, DVS1 en Rødhåd

ZONDAG

Hopelijk wordt zaterdag niet té zwaar want zondag willen we om 13 uur stipt paraat staan voor Rrose, waarna we meteen doorgaan naar Midland die op de mainstage zijn ding zal doen. Daarna is het kiezen tussen Recondite en Actress. En eerlijk, wij kunnen echt niet kiezen. Dan maar een halfuurtje van elk. Vervolgens trekken we naar live-wonder KiNK die onder zijn pseudoniem Cyrillic de tent zal doen daveren op zijn grondvesten.

Nina Kraviz staat eveneens op de affiche, en Nina sla je gewoon nooit over. Ook wij niet. We kijken en horen haar hele set uit en hollen dan naar Dixon om hem nog een half uurtje aan het werk te zien. Daarna even een biertje verschalken en vervolgens richting Boiler Room voor DJ Nobu, de organisator van zowat het grootste technofeestje in Japan, Future Terror. Daarna sluiten we de boel hier ook af met Tama Sumo, resident van het Berlijnse Panorama Bar.

Tip: klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en open deze in een nieuw tabblad om een vergrote versie te bekijken.