Yellow Claw bouwt verder op succes met nieuwe EP

Een kleine tijd terug nog zo goed als onbekend. Nu is dat een compleet ander verhaal. Drie Nederlandse jongens die het geschopt hebben tot de absolute top van de trapwereld. Bekend door hun agressieve muziekstijl en wilde levensstijl zijn de mannen van Yellow Claw ware celebritys geworden tot in Amerika. Ze verklaren nog eens hun snelle klim naar het sterrendom met nieuwe EP Eastzane Warriors EP. De EP die in samenwerking met Dirtcaps gemaakt werd, komt uit op 27 juli op Barong Family.

Yellow Claw heeft gehaald wat menig beginnend producer enkel van kan dromen: grote podia in het buitenland. De drie heren staan tot in Amerika makkelijk hun mannetje op grote festivals. Deze positie hebben ze te danken aan hun hard werk die ze stoken in hun vele EP’s en mixtapes. Hoewel vele andere dj’s hun stijl ietwat proberen te marginaliseren voelt het publiek zich meestal goed met hun mix van house, hardstyle, hardcore, dubstep en véél trap.

Thuis in Nederland zijn ze bijzonder geliefd omdat ze vele Nederlandse artiesten laten meesurfen op hun golf van succes. Op vrijwel elke EP en mixtape die ze uitbrengen is er een feature door een Nederlandse rapper of producer. Dit is bij de nieuwste EP Eastzane Warriors niet anders. Sterker nog: op elk nummer wordt het trio bijgestaan door Dirtcaps, een Nederlandse producer. De songs op de EP zijn uiteraard weer van de hardere kant, een kant die het label van de Nederlanders – Barong Family – graag opzoekt. 

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel