Dekmantel Festival 2015: dag 3

Vandaag beloofde een zonnige dag te worden en dat was het ook. Iets wat dit festival nog paradijselijker maakte. Wij hadden zin in onze laatste dag want er stonden nog heel wat grote namen op het programma. 

Midland begon voor ons een beetje te oosters dus waanden we ons richting UFO stage. Daar was Silent Servant aan een ietwat matige set bezig. Het was net een voldoende, maar kon ons verder niet echt bekoren. Dit was iets té spacey, zo vroeg op de dag. 

We zetten ons eventjes in één van de talrijke strandstoeltjes en genoten van de muziek op de achtergrond. Vervolgens gingen we richting Recondite want die wilden we live echt niet missen. En wat een baas was hij achter die draaitafels! Hij draaide de ene na de andere schijf, één uur lang. Dit was het hoogtepunt van dag 3! 

Zelf stond hij er alsof het dagelijkse kost was, maar we zijn er zeker van dat als hij de menigte zag dansen op zijn muziek, hij zich nog iets meer koning te rijk voelde. 

 

Daarna kwam Tale Of Us hun plaats opeisen op het podium en hoe! Als dit op Pukkelpop ook het geval is, belooft het veel goeds. Ze waren aan een fantastische set bezig en we hebben ons letterlijk naar de UFO stage moeten slepen om nog een halfuurtje van Cyrillic, KiNK’s pseudoniem, mee te pikken. Het was net alsof hij op zijn gameboy aan het spelen was, één van zijn speeltjes. Cyrillic ging enorm mee in zijn set en genoot er klaarblijkelijk ook zelf van dat hij voor de eerste keer een liveshow op poten kon zetten voor zijn alter ego.

Daarna was het tijd voor Miss Nina Kraviz. Zij kreeg de eer de UFO stage in vuur en vlam te steken en deed dat zonder fouten. Nina Kraviz sloopte de hele tent, zoals we het wel gewoon zijn van haar. Maar dit was toch één van haar beste sets tot nog toe. En dat vonden veel mensen want de tent stond overbeladen vol.

Daarna trokken we weer naar de Main stage waar we getuige waren van een badass set van Dixon. Met de zonsondergang in onze rug, gingen we de laatste uurtjes in. Alles was hier dik in orde. Als we dan toch op enkele puntjes iets mogen aanmerken dan is het wel dat er aan UFO stage ook toiletten mochten staan. De kwaliteit van het geluid kon ook beter, zowel op de Main stage als op de UFO stage, als je achteraan stond ging de hele bass aan je verloren. Als we nu al tickets voor volgend jaar konden kopen, deden we het meteen.