bunkTEK hosted by SILO: Robert Hood kroonde zich tot held van de avond

Dat de samenwerkingen tussen bunkTEK en SILO steeds een schot in de roos zijn, bewezen ze afgelopen vrijdag nog maar eens. Deze keer nodigden ze twee Detroitse legendesuit: Robert Hood, die zijn pseudoniem Floorplan meebracht, en Moodymann

Om 19u30 openden ze de figuurlijke deuren al. Voor ons was dat net iets te vroeg, we kwamen rond middernacht aan in Glabbeek. Leon Vynehall was al aan zijn set bezig en de zaal was goed gevuld. Hij pakte uit met enkele mysterieuze platen en wanneer hij Spastik opgooide was het hek helemaal van de dam. Maar die plaat doet het natuurlijk altijd wel goed. 

En als Moodymann in het land is, mag je hem eigenlijk niet missen. Al moet je daarvoor het ganse land voor doorkruisen. Hij is een beetje een mysterieuze artiest, maar de man horen en zien draaien is elke keer een feest. Al had hij er deze keer niet echt zin in. Zijn stijl paste gewoon niet met wat het publiek wou. Disco, reggae, hip hop en funk, het passeerde allemaal, maar het oudere publiek lustte er geen pap van. 

Daarna was het de beurt aan Robert Hood die onder zijn Floorplan-gedaante plaats nam achter de decks. Zijn plaat Baby Baby werd vorig weekend nog plat gedraaid op Dekmantel Festival en ook hier werd die met luid gejuich onthaald. Iedereen wachtte al de hele avond om benen definitief in kramp te laten schieten, en dat konden ze bij Mister Hood -in tegenstelling tot bij Moodymann- wel. 

Voor de meesten is Glabbeek the middle of nowhere, voor ons is het al jaren de place to be. bunkTEK was een avond en nacht die je van disco en funk naar de verschillende gedaantes van house en techno leidde. Wat wil je dan nog meer? 

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel