Pukkelpop dag 1 en 2: blauwe lucht, veel muziek en dansblaren

Al sinds we in april gretig onze tickets voor Pukkelpop 2015 kochten, zaten we al te popelen tot die woensdag 19 augustus aanbrak. Het festival dat jaarlijks Kiewit bomvol tenten zet, mocht dit jaar 30 kaarsjes uitblazen. Feest tot in het kwadraat met een nieuwe stage, een speciaal gebrouwen Pukkelpop bier en een dag extra dansen. 

Ons Pukkelpop avontuur begon op woensdag met Paranoid London in de Dance Hall. Nadat we hun set op Dekmantel Festival aanschouwden, wilden we die heerlijke beats voor geen geld van de wereld missen. Voor ons de perfecte opening van onze 4-daagse op de wei van Kiewit.

Later die avond zagen we nog Tiga, die er naar onze bescheiden mening wat minder van bakte. 2manydjs mocht de Dance Hall afsluiten woensdagavond. De broertjes konden ons entertainen van begin tot einde met hun drammende techno en opzwepende electro. Tussendoor kwam er nog een vuurwerkshow van jewelste aan te pas, die harder knalde dan de meeste muziek die avond.

Donderdag begon met chillen op Ronnie Flex & Lil’ Kleine. Als er geen schaduw was, hadden we waarschijnlijk gepast maar het was zo lekker fris in die Dance Hall. Een flauwe vertoning al gingen alle tieners wel los op Drank en Drugs en zeiden ze allemaal luidkeels JA tegen MDMA.

Goed, tijd voor wat elektronisch vermaak! N’TO was volgens ons één van de 15 te ontdekken talenten op Pukkelpop 2015. Deze knaap kon ons zeker bekoren met zijn minimal techno recht uit Frankrijk. Hoera! Van onze zuiderburen reizen we in de Boiler naar onze noorderburen. De Sluwe Vos kwam er live zijn nieuwe album Kontra voorstellen. Genieten met een harde, grote, Nederlandse G. 

De Sluwe Vos: Kontra Album (Part 1)

In de namiddag gingen we nog een kijkje nemen naar rijzende ster aan de Noorse hemel, Kygo. De jongeman mocht de Boiler bestijgen en deed dat met fantastische remixes en vooral veel hits van eigen hand. Ondanks het “vroege” uur was het publiek helemaal mee met remixes van Journey, Ed Sheeran en Marvin Gaye. Ook eigen werk zoals de hit Firestorm deed het heel goed. Het duurde dan ook niet lang voordat heel de Boiler gevuld was met mensen die allemaal kwamen shaken op de sferische beats van deze star-to-be

Genoeg geboilerd! Tijd om naar de Main Stage te trekken waar Sigma live hun drum ‘n’ bass beats op ons afvuurde. Alles stond in vuur en vlam, en dat kwam niet enkel van de brandende zon of de kortgerokte zangeres -amai wat een stem trouwens. Iedereen ging uit zijn dak, goeie bal Sigma

Ondertussen gingen we even een Pukkelpop pintje drinken in de Baraque Futur. Voor de 30ste verjaardag van het festival hadden ze in samenwerking met brouwerij Alken-Maes een eigen biertje gebrouwen. Een beetje zoet, maar het ging zeker vlotjes binnen in die hitte.

Hoogtepunt voor ons die bewuste donderdag was toch wel Mr Oizo. Zijn rauwe beats vulden de boiler met stomende, dansende lijven en veel morsend bier. Boys Noize presteerde geen set om over naar huis te schrijven, is deze jongen 10 jaar later dan echt vergane glorie? Afsluiten deden we in de Boiler met Nadiem Shah. Het leek wel alsof we aan de botsauto’s van Hasselt kermis stonden – wat was dat. 

Voldaan trokken we naar onze tent om te slapen onder de sterrenhemel, want we wisten goed: morgen is het techno galore.