Extrema Noir lost eindelijk line-up!

Sinds de bekendmaking van Extrema Noir, het indoor broertje van Extrema Outdoor Belgium, is er al heel wat te doen geweest rond het nieuwe festival. Zeker na het wegvallen van I Love Techno richtte feestvierend Vlaanderen de ogen op Extrema Noir. Na een paar rondjes Facebook-geflirt van de organisatie was het alleen maar gissen naar de line-up. Maar nu is ‘ie eindelijk hier. Klaar voor?

Ons hartje ging wellicht het hardst tekeer toen we Karenn zagen verschijnen. Zeker nadat de organisatie al een paar keer had vermeld dat we geen grote namen mochten verwachten. Niks is minder waar want Karenn, het live-project van Blawan en Pariah, mogen we toch al stilletjes aan de button ‘groten der techno’ aanspelden. We zagen hun analoog geweld vorig weekend aan het werk op Pukkelpop en ze overtuigden ons nogmaals dat ze een absolute must zijn voor Extrema Noir.

Dat kan ook over Danny Daze gezegd worden. Dat heeft hij te danken aan Your Everything, zijn doorbraakhit van 2011 met Louisahhh!!! aan de vocals. Let op, onzen Danny werd al goedgekeurd door Tiga, Maceo Plex, Gui Boratto en nog een tiental andere soldaten van dat kaliber.

Erg benieuwd zijn we naar de live-set van het Romaanse trio Premiesku. Heren Livio, Roby en George G – niét G Goran – keerden hun rug toe naar het plaatjesdraaien en zochten het analoge werk op. Mét succes, en gelukkig zonder pret en roapn.

Genoeg van al dat technogeweld? Dan raden we Prins Thomas aan. Als deze vrolijke Noor geen bekende is denk dan gewoon aan Todd Terje, de koning der nu-disco, ze zijn namelijk over dezelfde kam te scheren. Wat niet over Thomas' baard gezegd kan worden, dat scheren dan. Niet hersenloos stampen maar sierlijk dansen op deze. Het ideale moment om die one-night-stand al warm te maken voor later.

Verder programmeert Extrema Noir nog een delegatie van grote en minder grote artiesten zoals de Zuid-Afrikaan Culoe De Song, wat noorderburen zoals Job Jobse en San Proper, de Duitse Brit Shifted, nog wat Italiaanse invloeden dankzij Massimiliano Pagliara en grootmeester Sam Paganini en last but not least Margaret Dygas, die speciaal voor Extrema Noir de Atlantische Oceaan zal overzwemmen.

Ook de Duitsers kunnen onder leiding van Gerd Janson niet ontbreken. Die neemt ook zijn landgenoten Frankey & Sandrino mee in hun zog, die met Acamar een stevige hit lijken vast te hebben. 

Het festival, dat op 10 november doorgaat in de Waagnatie te Antwerpen, beloofde ons een line-up om opkomend talent te steunen. Fair enough, maar waar – in godsnaam – zitten die Belgen dan? 

Info over alle artiesten kan je op Extrema Noirs website vinden en ook voor tickets kan je daar terecht. Geen nagel meer om aan je gat te krabben? Ga dan vliegensvlug naar Extrema Noirs Facebook-pagina en wie weet vind je morgen een VIP-duoticket in je postvak.

Extrema Noir is de nieuwe aanwinst van Extrema Outdoor Belgium, waar we zowel dag 1, dag 2 als dag 3 aanwezig waren. XO Belgium is dan weer het kleine zusje van Extrema Outdoor NL en je raadt het al, ook dat konden we niet missen.